• türkiye büyük millet meclisi'ne bağlı bulunan milli sarayların bakım, onarım, restorasyon ve tanıtma çalışmalarından sorumlu birim.

    bu saraylar hakkında kısa bilgiler ise şöyledir:

    "...imparatorluğun son dönem yapılarından dolmabahçe sarayı, devletin yönetildiği, padişahın yaşadığı istanbul'da üçüncü saray olarak 1856 yılında açılmıştır. diğer taraftan, beylerbeyi sarayı yazlık olarak 1861 'de, küçüksu kasrı av sonrası dinlenme amacıyla 1856'da, yıldız sarayı şale köşkü dönemin devlet konukevi olarak iki bitişik bina halinde, 1889 ve 1898'de, ihlamur kasrı saraya yakın bir dinlenme yeri ve merasim kıtalarının resmi geçitleri için 1856'da maslak kasırları ii. abdülhamit'in veliahtlık dönemini geçirmesi için yapılarak günümüze kadar gelen yapılardan bazılarıdır. 1792'de son defa elden geçirilerek günümüze gelmeyi başaran aynalıkavak kasrı ise amaç ve biçim olarak diğer yapılardan ayrılmaktadır..."
  • milli sarayların yasal olarak içini boşaltmaya yarayan kuruluş
  • web adresi http://www.tbmm.gov.tr/saraylar/saray.htm olan kuruluş.

    resmi web sitesinde bahsedilmemesine rağmen florya atatürk deniz köşkü de bu daireye bağlı bir müzedir geziniz görünüz seviniz.
  • kuruma baglı olan saraylarda calışmak için buraya başvuruluyor. meselarestorasyon işleri için. dilekçe veriyorsunuz* , sonra size bir numara veriyorlar, bu numaradan takip edin diyorlar. dolmabahçe sarayında başıma gelmişti.
  • bu başkanlığın beşiktaş türkali mahallesinde lojmanları vardır. uzuncaova caddesi, yeni mahalle dere sokak ve gazino sokaklarla çevrelenmiş bu lojmanlar mahallenin bitişik nizam olmayan bahçeli tek apartman sitesidir
  • kendi bünyesinde yer alan saraylar dahilinde **** düğün, sünnet, şirket toplantısı, bayi toplantısı, resepsiyon yapabileceğiniz bunun için iç tüzükte belirli fiyatları olan ve bunları verebileceğiniz sürece içerde halay çekip horon tepebileceğiniz ancak her ne şart ile olursa olsun sinema filmi, tv dizisi çekemeyeceğiniz çektirtmeyen ve bunu çıkardığı bir tüzük ile bülent arınç'ın getirdiği yasağa borçlu olan meclis başkanı'na bağlı kurum.

    (bkz: sinema sektörü)
  • osmanlı cumhuriyeti filminin bünyesindeki dolmabahçe sarayında çekilmesine izin vermezken mustafa filminin galasının dolmabahçe sarayında yapılmasına izin veren kurum. ancak şuda bir gerçek ki bir filmin galasını yapabildiğiniz mekanda filmin çekimini yapamıyorsunuz.
  • "davanın tarafı olduğumuz için sarayla ilgili bütün ruhsatlara ulaştık. üst ölçekli plan iptal edildiği için o yerleşkeye hiçbir şey yapılamaz. bugün oradaki durum şu; sarayın temeli yok ama üçüncü katını çıkıyorsunuz. son dönemlerde ‘milli’ sözcüğü sıkça kullanılıyor. “milli” sözcüğünü kullananlar, “gayrimilli” olan sarayda kalıyor. gayrimilli derken sarayda kullanılan tüm malzemelerin ithal olduğunu belirtiyorum. örneğin sarayın çatı sistemi almanya’dan geldi. yeşil mermerler hindistan’dan alındı. saraydaki bütün malzemeler fransa, ingiltere, italyan malı. ağaçlar italya ve hollanda’dan alındı. çatısından merdivenine, mermerinden, ağacına kadar hepsi ithal. dolayısıyla bu saray milli değil, her şeyi ithal."

    tezcan karakuş candan
  • giriş ücreti daha önce 2.5 tl olan milli saraylar’a ait köşk, kasır ve müzelere giriş yüzde 100 artışla 5 tl’ye yükseltildi. dolmabahçe saray’ının ziyaret ücreti de 15 tl artarak, türk vatandaşları için 45, yabancılar için 90 tl oldu. meclis başkanlık divanı kararıyla yapılan bu ücret artışlarına sesli rehberlik hizmetinin getirdiği maliyet gerekçe gösterildi.
hesabın var mı? giriş yap