• çeşit çeşittir. şöyle: http://www.tchibo.com/…9458/data/-/cutiicapsule.jpg
    ve şöyle: http://i.hizliresim.com/l9bpyp.jpg

    ethiopia abaya, brazil beleza, colombia andino gibi janjanlı kutularda satılır. hepsinden de içtim. lakin şöyle ufak bir sıkıntı var. bu kahvelerin tadı arasında en ufak bir fark yok. yani bana göre yok. belki ben öküzümdür. bir kahve uzmanı falan varsa açıklar belki bu durumu.
  • etiyopya'yı ben sevdim "kahve gibi kahve".
  • ucuz olsalarda makinasınıda alıp evi batırmadan ağız tadıyla bir kahve içsek dedirtiyor. kapsül fiyatları cidden artmış ve pahalıda geliyor(evet fakirim :( ).

    filtre kahveye devam edeceğiz mecburen. hem ucuza geliyor hemde bunun üzerine daha iyi uyku açan bir kahve bilmiyorum maalesef.
  • pahalı olan ancak kullanmaya başladıktan sonra kahveden tat almamı sağlayan, kahve ayırt ettiren kapsül. kullanımı da çok kolay. hazır granül kahvelere artık hiç yaklaşamıyorum, filtre kahvenin bile sertliğini iyice artırmam gerekiyor. uyku açma ve dikkat toplama konusunda da son derece başarılı.
  • nazarımda ambalajındaki plastik kullanımı nedeniyle gereksiz yere çevre kirliliğine sebep olan kapsüllerdir. aynı tarzda kahve, daha da lezzetli bir şekilde, kapsül kullanmadan hazırlanabilirken çöp yaratmak kadar gereksiz bir şey yok herhalde.

    aynı eleştirim nescafe'nin nespresso vb. makineleri için de geçerlidir.
  • tchibo'nun sütlü versiyonu olan saeco marka kahve makinasını kullanıyorum 3 senedir. ben de eski kapsülleri temizleyip kullanıyordum. ancak bunu buldum aliexpress'te ve aldım. gerçekten çok pratik ve daha sağlıklı:

    https://www.aliexpress.com/…chtext=caffitaly coffee

    edit: benim adlığım kapsül satıştan kalkmış ancak yeni ürünler çıkarmışlar. ben paslanmaz olanını kullanıyorum. kapağını kapatırken zorlamazsanız dişleri bozulmaz ve uzun yıllar kullanırsınız.
  • elimde son kullanma tarihi biraz geçmiş 90 tane kahve var, kısa süreli ilişkiler yaşıyorsanız ve kız arkadaşınıza içirecekseniz alabilirsiniz yarı fiyatına veriyorum
  • tchibo'nun gözümde en büyük eksikliği nespresso makineler gibi standart bir kapsül formu kullanmıyor olması ya da anlaşmaları olması diyeyim. jacobs, starbucks ve daha bir sürü firma nespresso için uyumlu çok ucuza kahve kapsülü satıyor. geçen sene paris'ten nespresso için starbucks kapsüllerini 2 euroya almıştım, şaka gibi. baya kurcaladım marketleri ama cafissimo makineler için yok maalesef.

    üstte kapsüller için plastik atık denmiş ama kapsüllerin tamamı geri dönüştürülüyor ve geri dönüştürülmüş malzemeden üretiliyor. adamlar alman yahu, tabi ki dönüştürecekler.

    neyse, ne için başlığa geldiğimi unuttum. şekerli kahve sevmiyorum o yüzden hep düz kapsüllerden alırdım. geçen boş bir anımda karamelli kapsülüne denk geldim. içini kurcaladım baktım şeker yok. (portakallı çikolatalı olanda var mesela). az önce de keyif kahvesi yaptım kendime. tarifi veriyorum;
    - 1 kapsül karamelli kahve - espresso formatında çekiyoruz makinede. (ben 2 shot yapıyorum, hafif baya yetmiyor.)
    - sütü ısıtıyoruz yaklaşık 70-80 derecede sonra köpürtüyoruz fış fış.
    - 2 shot espresso üzerine 1 parmak süt 3 parmak süt köpüğü ekliyoruz. şekersiz ama aromalı kahvemizle mutlu oluyoruz.

    tezden kaçmak için şunları yazıyorum ya yazıklar olsun bana. *
  • tchibo uyumlu metal kapsüllerden alıp sorunsuz kullananlar yeşillendirsin lütfen..
  • sütlü içildiği taktirde pek aroma tadını alamayacağınız kapsüllerdir. favorim şeftali aroması.
hesabın var mı? giriş yap