• bu yıl da, yılbaşını kutlamayın diye mekan mekan, kapı kapı gezen ve sokakta potansiyel yılbaşı kutlayıcılarını çevirip dine davet ederek görevlerini icra etmişlerdir:

    http://video.haberturk.com/…_id=38148&k_a=haberturk

    bunların avrupa'da hristiyan versiyonları daha fazla ve daha fanatiktir. mesela, mahallenin kilisesinin papazı bana kafayı taktı. her cumartesi kapımı vurup beni pazar sabahı ayinine davet eder. bir kere gidip mumum yakıp dua ederek memnun etmiştim kendisini. duam, mum yakmak dışında islam dini şartlarınca olmuştu ama caiz olduğunu biliyordum.

    fakat, papaz "saldırın" dese üstünüze çullanacak bir kilise dolusu tebliğcinin arasında bulunmayı adrenalin salgılamak isteyenler için tavsiye ederim.
  • törkiş hare krişnacılar, birkaç ay önce izmir'e teşrif etmişler. kordon'daki gençlere takılmışlar.

    ardından, ege'nin yumuşak iklimini sevmiş olmalılar ki bir kez daha buyurmuşlar ve 21 aralık öncesi şirince'ye de bir uğrayalım, kıyamet bekleyen batıllara doğru yolu gösterelim demişler.

    hürriyet'in galerili haberi

    haberin 27 saniyelik videosu

    --- spoiler ---

    tebliğciler şirince'de

    kordon'da gençleri uyarmişlardi

    izmir’de geçen aylarda kordon’da ilk kez ortaya çıkan sır kişiler, izmir gazeteciler cemiyeti’nin 9 eylül gazetesi’nde konu edilmişti. iki cüppelinin, kordon boyunda oturanları ‘aleykümselam’ diyerek selamladıkları, özellikle birbirine sarılan sevgililerin yanına gidip uyardıkları yazılmıştı gazetede.

    bu kişilerin gençlere ‘kızlara bakmamalarını’, ‘şapka yerine fes giymelerini’, kadınlara ‘başınızı örtün’, erkeklere ise ‘sağınıza solunuza bakmayın’ gibi öğütlerin yanı sıra dini telkinlerde bulundukları iddia edilmişti. bu iddialar üzerine harekete geçen izmir emniyeti güvenlik şube müdürlüğü, kordon’da daha önce böyle bir olayın yaşanıp yaşanmadığını araştırmış ve izlerine rastlanamadığı açıklanmıştı.

    sır kişiler bakın şimdi şirince'de ne yaptı?

    banu şen / şirince

    izmir’in şirince köyü, aylardır maya takvimi’ne göre 21 aralık’ta ‘kopacak kıyametten’ etkilenmeyeceğine inanılan, şimdiden dünyanın dört bir yanından turistlerin sokaklarını doldurduğu meşhur köy.

    tom cruise, jennifer lopez, angelina jolie, brad pitt gibi ünlülerin geleceği konuşulan köy kıyamet günü gözdesi!...

    şirince, ‘ilginç’ konuklar ağırladı. cüppeli sarıklı üç kişi, şirince sokaklarını dolaşıp ‘kıyamet telkinlerinde’ bulundu.

    kıyamet hazırlıklarının hareketlendiği, jandarmanın tatbikat yaptığı gün, cübbeli sarıklı üç kişi araçlarından indi. hızlı adımlarla köyün içinde ilerledi.

    şirince’yi gezen yerli ve yabancı turistlerin dikkatleri onlara çevrildi. şaşkın bakışlar arasında yürüyen üçlü, caminin yerini sordu. camiye gidene kadar ise esnafla ve merak edenlerle kıyamet sohbeti yaptı.

    esnafla konuşan 3 kişi, “camide namazımızı kılacağız. hem de bir bakmaya geldik. böyle şeylere inanmayın. kıyametin ne zaman kopacağını allah’tan başka kimse bilemez” dedi.

    bu kişilerin, ‘tebliğ cemaati’ olarak bilinen, yılbaşı gecelerinde istanbul taksim meydanı’nda bildiri dağıtan gruptan olup olmadığı, şirince’de ağızdan ağıza konuşulmaya da başladı.

    üç cüppelinin “kıyamet” telkinlerinde bulunduğu sırada, son durumla ilgili inceleme yapmak üzere şirince’ye gelen izmir valisi cahit kıraç’ın aracıyla geçişi de ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.

    --- spoiler ---
  • misyonerler kadar olamazlar. adamlar seks pozisyonu bulup bunu yaymış. sen daha tebliğ et ohoooo.
  • dün gece saat iki civarı evime doğru yürürken eskişehir bağlar camii karşısında karşılaştığım cübbeli şerefsizler.

    iki kişilik ekipler halinde insanları durdurup, kendi normları doğrultusunda insanlara ahlak dersi veriyorlardı. bana hayırlı geceler dileyene hassiktir çekerek evime geçtim.
  • (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/…s-izin-vermedi-40692400)

    yine çıkmışlar ortaya, dünyada islamla ilgili olan pozitif/negatif olayların yüzde 99'unda ses çıkarmayan adamlar yılbaşı ile ilgili tebliğ yapmaya çalışıyor. bana göre bu tebliğ dediğin olayın "eğer sayımız artarsa sikeriz sizi,hayatınızın amkoruz" demekten farkı yok. devletin bu tür kişilere karşı inceleme başlatması gerekir,terör örgütü sıfatıyla tüm bulundukları cemaat üyeleri göz altına alınmalı ve incelenmeli.kimler tarafından fonlanıyorlar,gelirleri nedir,organizasyonel yapıları nedir ortaya dökülmeli.anlamıyorum daha yeni bir cemaatin hocası ülkenin amkoymaya kalkmışken bu tür hareketlere neden izin veriliyor? aslında cevaplar belli,neyse.

    eğer bir duruma karşıysan, organize ol. iznini al aç standını,insanlara anlat kendini. öyle gulyabani gibi ortalıkta insanları tehdit ederek ,korkutarak zorla bişeyler anlatmaya çalışmakla olmaz bu iş.
  • tebliğciler gerçekte ait olmak istedikleri yerlerde tebliğde bulunuyorlar. canı çekiyor pavyona gidiyor, canı çekiyor meyhaneye gidiyor. birçoğumuz bu ortamları onlar kadar gezmiyoruz.
  • tebliğ yapacakları kişiyi yerinde bulamazlarsa, 7201 sayılı tebligat kanunu 21. maddesine göre muhtara tebliğ etmeleri lazım.
  • ateşinde yanmadığı adamlara cehennem'i, cenneti olmadıkları adama cennet'i, kaderine ortak olmadıkları adama kaderi, hayırları dokunmadıkları adama hayrı, şerrden sakınmadıkları adama da şerri anlatır dururlar.

    e hani kendi açken bir açı doyuranlardan olmak? e hani kendi muhtaçken bir köleyi azat etmek?

    tebliğcilere göre imansızlık sadece epistemolojik bir sorundur. bu yüzden tebliğcilik arttıkça, münafıkların sayısı da artar.

    nasihat herkeste var. bana kendinden bir parça koparıp verebilir misin abidin?
  • sene olmuş 2022 hala tebliğ eden orta çağ tipleri.
    kardeşim mesaj at tebliği. mail at amk. bin tane yol var. illa sokakta deli gibi peşimize mi takılacaksın?
    tanım: gezen yobaz.
hesabın var mı? giriş yap