• neredeyse her turlu televizyon ve film produksiyonlarinin filmlerini process eden ve post productionlari ile ugrasan firma.

    renkli veya siyah beyaz negatiflerin dijital ortama aktarilmasi, color correction, pozitif filme gecirilmesi veya videoya yazdirilmasi gibi bircok alanda en iyi servislerinden birini saglarlar.
  • 1920'li yıllarda sinemaya renklendirme islemlerini sokan firmadir,

    sinemada renklendirme üç ana renk kullanilarak iki negatifli bir sistemle renklendirmeye baslamistir.

    bu yöntemin en basari oldugu film 1933 yapımı the three little pigs filmidir.

    ancak yine de filmlerin renkli olmasi hemen gerceklesmemistir.
    bunun nedeni, filmlerde kullanılabilecek renkleri firmanin danismanlari belirlemekte ve düzenlemekteydi ve firmanin tekelci yapisindan dolayi kullanilan kameraları yapımcılara satmayıp kiraya vermesiydi.

    bu tekelci yapının yapımcıları yeni arayışlara itmesinin sonucunda eastman color firmasi yeni bir teknik bularak çığır acmıstır.
  • deyim olarak abartılı renklendirilmiş şeklinde kullanılır
  • renkli sinema filmleri'nde renk tedarikcisi firma. (ne demekse?)
    "color by technicolor" diye film sonlarinda gecer.
    (bkz: deluxe)
  • bunun en son uygulandığı film the godfather part ii imiş.
  • renkli sinemanın ilk dönemlerinde filmleri renklendiren teknik ve bunu uygulayan şirketin adı. ilk başlarda two-color technicolor uygulanırken 30'lardan sonra three-color technicolor'a geçilmiş. two-color sistemde insanların ten renkleri gerçekçi şekilde elde edilirken saf mavi, kırmızı, yeşil gibi renkler elde edilemiyormuş.

    three-color sistemde ise film şeritleri üç farklı filtreden geçirilerek orijinal renkler elde ediliyor. bu filtreler kameralarda olduğu için renkli film çekmek isteyenler bu kameraları kullanmak zorundalar. fakat şirket bu kameraları satışa sunmak yerine nasıl kullanılacağı bilgisiyle birlikte kiralıyor. yani stüdyolar bu şirkete uzun bir süre bağımlı kalmış.

    şirket kamera dışında filmde renk kullanımı ile ilgili " color advisory service " diye bir uygulamayla film yapımına dahil oluyor. buna göre senaryoyu okuyup hangi sahnelerde ne renk kullanılacağı, oyuncuların ne renk kostümler giyeceği gibi birçok konuda filmde etkili.

    natalie kalmus diye bir kadın varmış bu serviste çalışan. ona göre renk, izleyicinin dikkatini tamamen kendine çekmek yerine hikaye anlatımına katkıda bulunmak amacıyla kullanılmalı, kıyafetlerde kullanılan renkler maksimum seviyede kontrast yaratarak önemli oyuncu ve aksiyonlara vurgu yapmalıymış.

    50'lerde eastman kodak 35 mm'lik renkli filmleri geliştirerek technicolor'a alternatif sunmuştur.
  • canon dslr kullanıcıları için cinestyle adında ücretsiz bir resim profili geliştirmiş köklü bir film laboratuvarı ve post prodüksiyon şirketi. bu resim profili ile video çekiminde geniş dinamik aralık sağlanmakta, yabancıların "flat" dedikleri görüntü türü (arri alexa'daki logc'ye benziyor) elde edilmekte ve renk düzenleme işi daha kolaylaştırılmaktadır.
  • renkli filmler için, farklı temel renklere duyarlı filmlerin aynı anda expose edilmesi ve superimpose işlemlerine verilen ad...
  • aynı zamanda bir modem firması.
  • her hollywood filminde parmagi olan sirket. renklendirme, animasyon gibi isler yapiyorlar.

    silikon vadisinde, (bkz: palo alto)'da bir arastirma merkezleri bulunmaktaydi. bu merkez su an birkac mil oteye, los altos'a tasinmistir. oldukca nitelikli bilimsel arastirma yapilmaktadir.
hesabın var mı? giriş yap