• (bkz: detay)
  • gereksiz bilgi, argoda hemen her sey gibi tecavuz edilebilen bir nesnedir. "teferruatini sikerim" dediginiz zaman karsinizdaki 1-0 yenik baslar mucadeleye..
  • (bkz: eklenti)
    bir de hukuki tanımını yapar isek, yerel adete veya asıl şeymalikin anlaşılabilen arzusuna göre, bir şeyin işletilmesi veya muhafazası veya ondan istifade olunması için asıl şeye sürekli olarak özgülenen, kullanılmasında birleştirme, takma veya başka bir biçimde asıl şeye bağlı kılınan taşınır maldır.
    asıl şey ile arasındaki ilişki, bütünleyici parça - asıl şey arasındaki ilişkiye göre daha zayıftır, amaç bağlantısı mavcuttur ve bu dışarıdan belli olmalıdır.
  • olacak o kadar skeclerinde gazete adi olarak kullanilirdi eskiden.
  • kimi zaman hayata anlam katandır. özün vazgeçilmez parçası olmasa da; bütünden alınan tattır.
  • baş örtüsünün bağcığının türbanın iğnesine söylediğidir:
    - sen boşa yorma kendini. anlayan anlıyor herşeyi.
    - toplu mu?
  • (bkz: füruat)
  • --- spoiler ---
    evinden çıkar gider ileride gözleri çok
    uzaklara boğulacak şirin bir genç ve
    en çok en çok asker kamuflajına dalgın
    dalgın bakardım diyecek, boğulmadan.

    ey teferruat! şu üzgün kürede savaşlara
    koşturulan şaşkın ölü.
    eğilmiş zavallı çimen, altında gürültülerin.
    ölümsüz gök, ölümsüz yer.
    --- spoiler ---
  • öğretmen maaşıyla ilgili girdiği #28685244 nolu entry bilinçli bir şekilde mi yapıldı bilmiyorum fakat doğru bilgiler içermemekte. öğretmen liselerinden mezun olan öğrenciye eğitim fakültelerini tercih ettiği zaman ek 24 puan veriliyordu ki bu da ortalama bir üniversitede ortalama bir mühendislik fakültesine dahi giremeyecek bir öğrenciyi on binlerce insanı geride bırakarak ön sıralara yerleştiriyordu.

    fakat bu öğrencinin puanı mühendisliklerle aynı puan seviyesine geldiğinde mühendisliği değil sadece eğitim fakültelerini seçebiliyordu. yani durum bu arkadaşın anlattığı gibi hiç de ' mühendislik ile hukuk ile aynı puanı çıkardım fakat öğretmenliği seçtim ' gibi değil.

    haa öğretmen lisesinden mezun olmadan öğretmenlik tercih eden yok mudur? elbette vardır fakat şöyle söyleyeyim benim okuduğum öğretmen lisesi türkiye'nin en iyi ilk 3 öğretmen lisesinden biri olmasına karşı dönemimin yarısından daha fazlası öğretmenliği tercih etti.

    (bkz: öğretmen maaşı/#28758273)
hesabın var mı? giriş yap