• iranlı kardeş türküler a cappella remake'i. toy mahnisi de söylemişler, sarı gelin de, moon river da. çok başarılılar.
  • (bkz: khooshe chin)

    spotify'ın önerileri arasında çaldığında beni daldığım işten alıp götüren, tüylerimi ürperten muhteşem bir halk şarkısı yorumu... sözlerini yazan suser'e çok çok teşekkürler.
  • ilk dinleyişte aşık olunan etnik müzikler listeme ey iran'ı ile girip kendine güzel bir yer edinmiştir.

    şarkının tve versiyonunu çok beğendim, lakin youtube'da bu kaydı bulamayınca kendim yükledim.

    buyrun efenim:
    https://www.youtube.com/watch?v=x1aq3l5u4-8
  • khoosheh chin ‘i eşliğinde dans ederken buluyorum kendimi bazen. kapatıyorum gözlerimi, iran’ın masalsı saraylarından birinde, mesela sanki hiç yıkılmamış, hiç harabeye dönmemiş apadana sarayı’nda tek başıma çıplak ayakla dans ediyormuş gibi hayal ediyorum. ayağımın altında çiçeklerle bezeli iran halıları muhakkak var. ruhumun hafiflediğini o halılara değince hissediyorum. meryem, yas, nergis, lale ile bezenmiş halılar...
    burnuma etnik kokular ve aralarından sıyrılan nilüferin kokusu geliyor.
    nocturne ‘u dinlemeye geçiyorum; bu sefer iran dağlarındayım. muhammedi çiçekten damıtılmış gülsuyu, isfahan’dan gelen lale kokusu burnumun ucunda..
    nedendir bilmiyorum; burdan göç ettiğimiz için mi bilmiyorum, bu müzik, bu ritim, bu ahenk beni çok ama çok güzel bir geçmişe çağırıyor.
  • o ne güzel sarı gelindir.
  • iranlı, a capella oluşumu. 2009'da dünya koro şampiyonasında altın madalya kazanmışlar. grubun kurucusu milad omranloo.

    bunlar bir kaç çalışması ;

    (kürtçe)

    bohemian rapsody

    spotify üzerinden dinlemek için
  • şu şarkılarıyla insanın içinin bahçelerine salıncaklar kuran grup.
  • dünyada insana dair tüm duyguları, yemekleri şenlendiren sayısız baharatı ve dağlarından akan çiçeklerinin kanıyla yoğuran sonra da bu yakıcı esansı şairlerine, yazarlarına ve yönetmenlerine pay eden ülke, içli iran’ dan çıkan harika bir müzik topluluğu. arkadaşlar bahsetmişler gerçi, ama bir kez daha dillendirmekte fayda var, sarı gelin ve eternity and a day tema müziği yorumları cidden nefistir. dinleyiniz, dinlettiriniz efenim.
  • 2006 yılında tahran'da kurulan bir müzik grubudur. iç titretir, ayrıca a cappella müziğinde yeni bir çağ başlatmışlardır.

    hele ki theo angelopoulos’un eternity and a day filminde kullanılan bir parçasının yorumu, dinlenilmeye en değer olanıdır. filmden tamamen bağımsız bir şekilde sizi alır ve bambaşka bir dünyanın hayal kahramanı yapıverir. gündüz, etkisi zayıftır; kendisini bir gece yarısı ay ışığıyla birlikte gösterir, bir süreliğine de olsa hakikat-hayal arasında farklı bir yaşam inşa edersiniz kendinize.
  • 2006 yılında tahran’da milad omranloo tarafından kurulan ilaç gibi topluluk. sürüsüyle ödül almıştır ve harika sesleri barındırır.
hesabın var mı? giriş yap