• genellikle bundan muzdarip olmamak icin az biraz varlikli aileler amerika, kanada gibi ulkelere gidip cocuklarini orada doguruyorlar. ikinci cocuklarini ise cin'de doguruyorlar. var boyle birsey.
  • sosyologlarin onumuzdeki 30-40 yil içerisinde cin'in tamamini kaplayacak, kardessiz ve akrabalik iliskisi kalmamis nesil üzerindeki sonuclarini tahmin etmeye calistigi hakli, ama tuhaf politika.
  • normal cocuklarin yanisira sakat ve özürlü dogma ihtimalinin oldugu çocuklarin bile alinmasinin yasaklanmasinin konusuldugu memleketimizde yakin gelecekte alinmasi gerekecek bir önlemdir.

    (bkz: böyle göte böyle yarak)
  • sadece bir çocuktan fazlası değil,artık çinde ultrasonla cinsiyet tayini de yasaklanmıştır. çinlilerin tek çocuk yapma hakkı olduğundan ve orda da kız çocukları değersiz olduğundan dolayı hamileler ultrasonda bebeklerinin kız olduğunu öğrendiklerinde onları aldırıyorlarmış. dolayısıyla çin nüfusunda erkek nüfus yoğunluğu artmış. böylece kızlar aslında değerlenmiş, çinde kadınlar doğru düzgün bir işi, evi, arabası olmayan erkeklere bakmıyorlar. çinli erkekler de artık delirmek üzereler, yakaladıkları batılı erkeklere bundan dert yanıyorlar. vallahi yakındır çinli tecavüzcülerin ortada fink atması gibi geliyor bana..
  • sadece uc nesil dusunuldugunde bile iki buyukanne, iki buyukbaba, ve anne baba dahil 6 kisinin umudunu tek cocuga baglamasina sebep oluyor. buna literaturde four-two-one yani dort-iki-bir problemi deniyor. bu politika, hem cocugun fazlaca simartilmasina neden oluyor, hem de yaslari ilerleyen alti kisinin sorumlulugu tek bir cocuga yuklenmis oluyor, ustelik o cocugun basina bir sey gelmesi durumu iki ailenin de nesillerini devam ettirememesine neden oluyor.
  • kimi aileler de "bir tane çocuğumuz var ama katıyyen şımarmasın kerata" anlayışını benimseyebilir. bu yüzden anne ve baba kutsal ittifak oluşturur. ikisinden biri, bir tartışma sırasında farklı görüşleri benimsemez. sürekli aynı taraftadırlar. sadece birinden habersiz ** hiç bir şey yapamazsınız; illa ki ikisinin de haberi olur. ikisinden birine anlattığınız herhangi bir şey, ışık hızında diğerine de ulaşır. çoğu zaman haksızsınızdır; haklı olursanız şımaracakmışsınız izlenimine kapılırlar. ama ailedir işte. dünyada kimse kalmasa destek olacak; onlar vardır. sadece bunu belli etmeyi istemezler, o kadar..
  • amcasız, dayısız, teyzesiz, halasız bir neslin oluşmasına sebep olmuştur.
  • asla uygulamak istemeyecegim bir politikadir. tek cocuk olmak demek zorluklara karsi sirtini dayayacak bir kardesin olmaması demek. yalniz olmak demek hayatta. anne baba ne kadar severse sevsin ne kadar anlayisli olursa olsun arada bir kusak catismasi olacaktir. oysa ki kardes olmak baska birseydir.
    iyi ki bir ablam var ve eger birgün cocugum olursa mutlaka kardesleri olsun istiyorum.
  • (bkz: idiocracy)
  • cin' in icinden cikmasi mumkun olmayan en buyuk bas belasidir. kanunu yururluge koyduklarinda ya hesaplayamadilar, " ya adam sen o zaman olsun dusunuruz " dediler, ya da bile bile lades .... ebeveynlere cok deger veren, onlarin son demlerinde son yolculuklarina yanibaslarinda bulunarak ugurlayan bu toplum hizla yaslanmakta. erkek cocuk sahibi olmanin kulturel saplantisinda dengeler bozulmus bir halde cin gitgide boka saplanmakta gibi ...

    politikadan vazgececek olsa suan ki nufus kaca katlar ve sosyal hizmetlere ( saglik, sosyal guvence ) neye patlar akil hafsala alacak gibi degil, velhasili iki ucu boklu degnek.....
hesabın var mı? giriş yap