• insanin yuzunu eksiten beyanattir.
    demis mi hakkaten!? pes!!
  • bu ifade ile ilgili temel sikinti, icergi ve ifade eden kimse nedeni ile son derece tehlikeli ve dusuncesiz bir beyanat olmasidir.

    bir konuya dair* beyanat verirken, benzeri ve belki de cok daha hassas bir konuda, daha buyuk bir pot kirilmasi pek yakisik almamistir. bir devlet adami olarak, her firsatta, kendisinin, partisinin ve ideolojisinin, herkesi kucaklayan bir yapi oldugundan bahsetmesi ve begenilsin begenilmesin, su anda protokol sirasi ve partisinin meclisteki cogunlugu munasebeti ile turkiye cumhuriyeti devletinde en yetkili insanlarindan birisi olarak, kendisinden, yaptigi aciklamayi duzeltmesini, ve gerek kendi tanimladigi, gerekse devlet adamligi kimligine yakisir bir aciklamada bulunmasini umit etmekteyim.

    turkiye cumhuriyeti devletinde su kadar musluman vardir, bu kadar musluman vardir bunun hic bir onemi yok, ama yapilan aciklama, icerik olarak, mevcut farkli dinlere mensup ya da dini red eden turkiye cumhuriyeti vatandaslarini disladigi gibi, sanki, bundan sonra su anda birden fazla olan dinsel egilimlerin ortadan kaldirilacagi, dolayisi ile, artik, kast edilen din hangi din ise, onun mensubu olmayan turk vatandasi olamayacagi gibi bir izlenim uyandiriyor; vallahi abarttigimi dusunmuyorum, 3 defa okudum, sonra bi cikip dolastim geldim, bisiklete falan bindim, gene okudum, ayni seyi dusundum... umit ediyorum ki, talihsiz bir sekilde, kastini asan bir ifadedir, insallah, amin.
  • tek din midir tek dil midir artık şekilden şekile giren slogan. oldu olacak bir kalem bir pergel bir de çikolata alacağım dedim aslında, alışveriş fişinizi almanız açısından şeyettim diyerek bağla hadiseyi.

    işin komik tarafı tek dil yerine tek din dendiğinde çok mu evrensel oluyor mesaj? tek tekçiliğin lüzumu yok.
  • tüm korkunçluğuna, suç unsuru içermesine rağmen ne bir savcı kıpırdadı yerinde ne de muhalefet kısık sesle kem küm etmekten fazla tepki verebildi. hani kusmuğunu yalamasa, memleketin ortasına en sağlam fitne tohumu olarak oturacak bu söz. kimse bir bok yapamayacak. sınanmış olduk. verilen tepki o kadar cılız kaldı ki birileri "hımm olacak gibi, azıcık daha sabredip yola devam" diyerek ellerini oğuşturuyordur.
    şimdi son son tad alalım hayattan, son demler yaklaşıyor. akşama balkona rakı sofrası kuracam, belli ki pek yakında büzük isteyecek bu iş.
  • bu konu mühim, gerçekten. ulusun tartışmasız en güçlü lideri ulusun kaderini diğer herşeyden çok etkileyecek bir dizi konuda fikrini ortaya koydu. diğer maddeler zaten ortada ve tartışılıyor da bu en eski ama en tehlikeli madde; din mevzusu zurnanın zortladığı yer.
    peki çok böyük, değerli!, bilgili!, aydın! gastecilerimiz neler demiş bu denli önemli bir konuda? taraf dışında manşete taşıyan olmadı (sanırım). şimdi yazarlardan özetler;
    nazlı abula: http://www.sabah.com.tr/…/ilicak/2012/05/09/tek-din "avrupada demokrat ama laik olmayan ülkeler var, o kadar da korkunç değil ama bizim naçar ülkemizde azıcık tehlikeli, dili sürçmüşe benzemiyor, keşke demeyeydi"
    ahmet abü: http://www.samanyoluhaber.com/…din-meselesi/760508/ "o da dil sürçmesi savunmasına nazikçe hadi len yemeyin bizi dedikten sonra çatır çatır sözün ne kadar doğru olduğunu savunmuş. zaten bunu beklerdim. ama okuyun bak, bu saçmalık ki rte bile savunamadı nasıl da hoşuna gidiyor birilerinin, anında maskeler düşüveriyor. tam ibretlik bir paylaşım.
    ah umur abü, vah umur abü: http://www.haberturk.com/…40772-tek-suclu-tek-guclu spor yazısının arasında 2 satır. abovv rte korkusundan titremiştir.
    özgür mumcu http://www.radikal.com.tr/…zgur-mumcu&categoryid=98 tamam özrünü kabul ediyoruz demiş. efendice, sakin.
    taraf ahmet altan: taraf abonelik istiyor, yazıyı koyamadım. en taşaklı ve namuslu itiraz ondan geldi, adamsın be.
    diğerleri.... ben bulamadım bişey. bulan eklesin. taha akyol mesela sus pus, can dündar, hasan cemal, akif beki...

    edit1: ezgi başaran http://www.radikal.com.tr/…gi-basaran&categoryid=97 gevelemiş bişeyler dikkatli okumadım.
    edit 2: mehmet şevket eygi http://www.tumkoseyazilari.com/…in-ozellikleri.html direk konuya değinmemiş ama anladığım ve umduğum fena vurmuş rte ye. acımıştır sanırım...
hesabın var mı? giriş yap