• çift el backhand'e göre daha sıkı bir bilek ve güç gerektirdiğinden çoğu bayan tenisçinin uygulamadığı vuruş stilidir.. erkeklerde bile tek el kullanımı genel olarak yaygınlaşmamıştır; lakin fedex'in yıllardır vazgeçmediği ve oldukça etkili kullandığı bir vuruştur.. peki nedir tek el backhand'in çift ele göre avantajları? diz altı ve kafa seviyesine gelen toplara vurmak daha kolaydır, slice ve volelerde uygulamak daha kolaydır, hareketi tamamlamak (cep seviyesinden yukarı omuz üstüne raketi taşımak) daha kolaydır..
  • günümüz tenisinde, en iyi tek el backhand (bkz: federer'in backhand'i) bile en iyi backhandler arasında gösterilemiyor. bunun nedeni de, kortların yavaşlatılarak (teşekkürler atp) rally lerin artırılması ve seyir zevkinin artırıldığının sanılması.
    hızlı kort ve atak oyunun vuruşudur.tek el backhand ve özellikle backhand smash, teniste görülebilecek en estetik vuruşlardandır. ne yazık ki maçları estetik olan taraf değil, sayı alan taraf kazandığından dolayı yavaş yavaş bir kenara atılmaya başlanan vuruştur.
  • çift el backhande göre daha yüksek manevra kabiliyeti sağlayan, her babayiğidin cesaret edemediği, tenisin bize sunduğu bir nimettir.
  • sağlam bir kol gerektirir. ön kolun dış kısmındaki kasların güçlü olması gerekir. kadın tenisinde bu sebeple çok görülmez. çift el backhand vururlar daha çok. kadınlarda justin henin bu konuda iddialıydı.

    bugün de görüldüğü üzere stanislas wawrinka denen şahıs kurşun gibi tek el backhand vurmaktadır.
  • güzel bir kadın vücudundan sonraki en estetik şeydir.
  • tenis oynadığım arkadaşlarımın hepsi tek el backhand kullanıyor ben de öyle zamanında bizi eğitime yollamayan ailelerimize kızgınız
  • bir erkek vücudunun da zarif olabileceğinin kanıtı.

    tenisten anlamayan biri olarak benim bile ilgimi çekmişti bu hareket, arkadaşımı izlerken. öyle güzel, öyle zarif bir hareket ki dans gösterisi izliyormusum gibi hissetmiştim. sırf bunu görmek için bile tenis maçı izlenir.
  • federer ile özdeşleşse de en iyisi wawrinka'dır.
hesabın var mı? giriş yap