• (bkz: studyo daire)
  • kendini tanimak, kusur ve guzelliklerini abartmadan net bicimde gormek isteyen adamin yeri tek ki$ilik ogrenci evidir.

    evin daginikligi icin "abi temizlemeye zaman yok",
    gelen 200 milyonluk telefon faturasina
    "ulan necip hayvani konu$uyor biz oduyoruz"

    diyemezsiniz bu evde, hic bir kendini kandirmaca mumkun degildir tek tabancayken.. tum kontrol sizdedir, ki$ gunu sogukta tuvalete gitmeyi imkansiz kilan ev de zaman zaman tek efendidir.

    ogrenci evinde kendi ba$ina ya$amak huzurdur her$eyden once. cevre faktorlerden etkilenebilitenin $ehir ko$ullarinda asgariye indirgendigi yegane yoldur. ruh haliniz kotuyse istediginiz kadar depresyona girebilir, iyiyse bakkaldan aldiginiz lastik topla kolonlara frikik cali$abilirsiniz ve bu yolla rahatsiz edebileceginiz hicbir ego cevrede dola$mamaktadir.

    tek ki$ilik ogrenci evi, tamamen sizi yansitir. makro olarak bakildiginda ne kadar duzen sever, ne kadar sanat sever, ne kadar insan sever oldugunu insanin yuzune vurur..

    ilk gunler gazla yapilan yemek/bula$ik aktiviteleri zaman icinde hazir yemek/toplu bula$ik'a doner. tek ba$ina kutlama diye bir$ey girer hayatin tam ortasina, insan kendi kendine $arap/peynir takilirken bulur kendini.

    bu evler di$ mihraklar tarafindan "ev sahibi kovunca en cabuk kapagi atilacak yer" ya da daha yaygin olarak "kari kiz atmak icin en sote mekan" olarak kabul gorur. zaman icinde bu adamlarla mucadelenin en etkili yollari ke$fedilir.

    eger okul rahatsa, tek ki$ilik ogrenci evleri takvim uzerinde gazetelerde devam etmekte olan dunyadan uzakla$ir. haftaicleri ve haftasonlari birbirine girer, gun kavrami ortadan kalkar.. bir gun pencereyi acar, a$agida bogazlanan bir kuzu gorursunuz kurban bayraminin geldigini anlarsiniz eger ailenizin yanina gitme durumunuz yoksa ya da tatil uzunsa.

    zaman icinde ev icindekine benzer.. hayatta duvara yagli boyayla bir tablo cizildi diye kimseyi memnun etmeye ugra$mayacaginiz, dahasi o tabloyu cizmek icin enerji ve zaman bulabileceginiz yegane yerdir. ogrenciligin getirdigi enerjiyle zangir zangir heavy metal dinlenen, tek ki$ilik ziyafetler verilen onemli bir muessesedir.

    ve bunu sona sakladim, tek ki$ilik ogrenci kar$i cinsi en kaygisiz agirlayacaginiz yer olacaktir.

    her$eye ragmen iyidir tek ki$ilik ogrenci evi, "ba$kasi tuvaleti temizlemiyor ben ne temizliycem" diyemez insan, sike sike fircayla kazinir boklar.. buzdolabi bozulur tavandan su akar, du$tayken elektrik kesilir kopuk sabun icinde apartmanda dolanip $artel aranilir..

    gunlerce championship manager-uyku-yemek-tuvalet ilk dorduyle sahaya cikilir, kimse ama kimse olumlu ya da olumsuz mudahele etmez buna.
    zaman zaman uzak yerlerden dostlar cikar gelir, evin kendine has soguklugunu kırarlar..

    ona buna ozenip ke$i$ olmaya nepale gitmeye luzum yoktur huzur icin.
  • huzurlu olan ögrenci evidir.
  • can sikintisinin ne oldugunu cok guzel ogretebilecek olan ev cesididir*. hak getire birde sozlukte sorunlar cikar veyahut daha kotusu elektrikler giderse can sikintisindan daha da fazlasinin ogrenilebilecegi kesin olan evdir. sener senin zamani vaktiyle ciplak vatandas filminde sokaklarda kosma psikolojisine rahatlikla sokabilecek kasvetli yer.

    (bkz: sakin ol hepsi gececek sen deli degilsin)
    (ara: yalnizligin anlasildigi)
  • bazen yalnızlık hissinin feci bastırdığı ev çeşididir, yataktan kalkmaya bile mecaliniz olmadığında, evde yiyecek damla şey bulunmadığında, ya da tek başınıza bulaşık çıkartmak istemediğinizde, yemeksepeti imdadınıza koşar. öyle bi koşar ki en ii müşterilerinde ilk 10'u zorlamaya başlarsınız, promosyon mektupları kapınıza kadar gelmeye başlamıştır.

    ancak bunun bi de güzel tarafı yok mudur? tabiki de vardır, genelde çok güzel tarafları vardır. okuldan geldiğinizde, irenç bi günün akşamında, evinize girdiğiniz an kimse sizi rahatsız edemez, mutlu mesut istediğiniz yaparak takılırsınız. haftasonları içmek için seçilecek ilk mekan sizinkidir. taksim'e yakınsanız istediğin her an fikrinizi değiştirip arkadaşlarınızın yanına koşabilirsiniz. günün her saati dışarı çıkabilirsiniz. güzel bişeydir yannız yaşamak, kimseye hesap vermemek. ama insan bazen öyle bi raddeye geliyo ki, evin içinde hesap verecek adam bile aradığı oluyo.*
  • en güzeli de belirli dönemlerde belirli arkadaşlarınızla evinizi bir süreliğine paylaşmanızdır,ancak istediğiniz zaman kovma şansınız olması işin ayrım noktasıdır.yoksa hayatta çekilmez.
  • annenin her sabah arayıp, çocuğu yaşıyor mu diye, kontrol ettiği evdir.*bu annenin tek korkusu çoçuğunun uykusunda ölmesidir*
  • bazen en sağlıklı insanı* bile depresyona sokabilecek kadar sessizleşebilen evlerdir...
    (bkz: tek basina yasamanin bedene ve ruha etkileri)
  • etrafınızda sizi gören eden olmadığı için günün muhtelif vakitlerinde 31 çekersiniz. sonrasında başgösteren yorgunluk ve bezginlik sizi yapmanız gereken herşeyden alıkoyar. dışarıya katiyyen adım atılmaz. hatta bütün gününüzü yatağın içinde tv izlerken geçirirsiniz. bu durum bir süre sonra alışkanlık yapar. evinizle bütünleşirsiniz sonunda farkedersiniz ki asosyalliğin zirvesine bayrağı çoktan dikmişsiniz...
  • insanlara katlanma sınırının sonuna dayandığında ve onlara laf anlatmaya çalışırken kendini unuttuğunun farkına varıldığında başka hiç kimsenin sorumluluğunu almamak ve kendi sorumluluğunu başka biriyle paylaşmamak için ekonomik külfet ve depresyon riski olsa da tercih edilecek ev tipidir.
hesabın var mı? giriş yap