• günde bir kere beslenmek.mümkünse burger king'e gidip, 1 süper double whooper menü+2 cheeseburger+1 cheeesecake yemek yeterli olabilir
  • uykuya doymayanların sahura kalkmadan oruç tutması
  • çok uzun zamandır beslenme şekli olarak bensimdeğim öğün modeli. muazzam sağlık, sıhhat veriyor. değmeyin keyfime...
  • ancak iğrenç bir hayatınız varsa uygulayabileceğiniz olay. 2 senedir bunu yapıyorum. geceleri nba izlediğim için en iyi ihtimalle 11'de falan kalkıyorum anca dersten çıktıktan sonra yemek yiyebiliyorum. bu da genelde köfte veya somonlu makarna gibi yemekler oluyor. eğer odamda takılacaksam pizza yiyorum orta boyun yarısıyla doysam da zorla 1-2 dilim daha yiyebiliyorum. sürekli sıvı tüketen bir tipseniz çabuk alışıyorsunuz ama. favorilerim ayran, ice tea ve light kola. :(

    51 kilo muyum neyim ama siz bulaşmayın. keşke daha sağlıklı beslenebilseydim. üniversiteye gittim gideli götü başı dağıttım resmen.
  • (bkz: one meal diet)
  • yarından başlayarak deneyeceğim yaşam stili. sonuçlarını burada paylaşacağım.

    problem : egzersize rağmen verilmeyen kilolar

    (bkz: haftada 100km yürümek) --- bu gençlik zamanındaki performanstı tabii, artık bu kadar egzersiz yapamıyorum

    geçen yıllar bana kilonun boğazdan geçtiğini öğretti (ne büyük keşif). ama kiloyu vermek için de her taktik başarılı değil. kaloriyi azaltmak, karbonhidratları azaltmak vs. değişen ölçülerde başarı veriyor ama bir şeyi engellemiyor : oturulan her yemek masası o sisteminizi bozmak için bekleyen bir bomba !

    bu sebeple öğünleri azaltmak ve hatta bire indirmek iyi bir çözüm.

    vücut 12 saatten fazla aç kalınca yağ yakmaya başlıyor, buradaki mantık da vücudu sürekli bu modda tutmak (hatta açlık grevi gibi günlerce yemek yememe, sadece su ve vitamin takviyesi önerenler de var ama bana fazla riskli geldi). vücudun yağ yakma moduna girdikten sonra enerjisini çok fazla kaybetmeden çalışmaya devam ettiği iddia ediliyor. denemek lazım.

    bu beslenme tarzına yakın taş devri diyeti (paleo da deniyor) var. insanlar buldukça yer, öyle düzenli sofraya oturmazlardı, metabolizma bu şekilde çalışmaya alışkın teorileri söyleniyor. yine tarım ve tarım ürünlerinin hayatımıza girişi son 6.000 yıl, karbonhidratı düşük besinlerle daha iyi çalışıyoruz önermeleri yapılıyor, ben bu kadar radikalleşmeden ama karbonhidratları daha az tüketerek gitmeye çalışacağım.

    110+ kilo bir insan olarak başlıyorum. dediğim gibi yapıp yapamadıklarımı burada paylaşacağım. yarın sabahki kahvaltım tek öğünüm olacak.

    ölçüm kriterleri :

    bu yaşam stili içinde vücut ve beyin performansını da ölçmem gerektiğini düşündüm. yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafe yürüdükten sonra 4 kat merdiven çıkacağım ve kendimi ne kadar yorgun hissettiğimi yazacağım her defasında.

    beyin performansı olarak memrise'da devam ettiğim diller haricinde japonca hiragana ile yazılan basit cümleler bölümüne bu akşam başlıyorum. her gün 10 yeni kelime öğrenmeye çalışarak, besienme sebebi ile öğrenme performansımdaki değişimlere bakacağım

    "bir performans kategorisi daha var" demeyin. çoluk çocuk okur belki
  • birinci günü 24 saatin sonunda değerlendireyim :

    öncelikle biraz esnettim. tek öğün değil, 6 saatlik bir süre içinde yemek yiyip, kalan 18 saat yememek olarak düzenledim. kahvaltı ve öğlen yemeği dibine kadar, sonra boğaz kilit.

    akşam çok yemenin alışkanlığı ile bu iki öğünde toplamda çok az kalori almışım, ciddi bir açlığım yok, enerjim düşmedi, gece rüyamda yemek görmezsem tamamdır herhalde. yarın biraz daha çok yiyeceğim. kısfmet

    edit : çok aç uyanmadım. kahvaltıdan sonra 1.000 metre yüzdüm.
  • dördüncü günüdeyim, dün gece ilk kez midem kazınır şekilde yandı, bol bol su ile kandırdım. sabah yine dinlenmiş ve çok aç hissetmeden uyandım. sporumu yaptım. ilk 1 haftadan sonra daha da kolay olmasını bekliyorum.
  • beşinci gün,

    dün akşam mide kazıntısı olmadı, sabah pikniğe gittik, simit, börek ve ekmeklere hallenmedim. daha önce yazmamışım, işlenmiş karbonhidrat tüketmiyorum. pirinç, un ve şeker yok. acıkmamamın en önemli sebebi bu. yağda ise kısıtlama yok, piknikte bir haşlanmış, bir de yağda yumurta + 3-4 parça sucuk ve peynir yedim, bol bol salata (cumbur cumbur zeytinyağlı) ve bir saat sonra bir avuç badem-ceviz. yarın sabaha kadar iyiyim herhalde.

    not : 3.5 kilo gitti. vücut ağırlığımın fazla olması sebebiyle bende böyle gidiyor.
hesabın var mı? giriş yap