• 1994 yilinin aralik ayinda, peso'nun devalue edilmesiyle meksika'da cikan kriz. krizden once meksika peso'yu dolara baglamis ama tehlikeli durumlarda hukumetin yapabilecegi ufak bir ayar payi da birakmisti. 1994 yilinda meksika'nin dis ticaret acigi artinca peso'nun degeri hizla dusmeye basladi. merkez bankasi ayarlama hakkini kullanarak 20 aralik'ta peso'yu yuzde 13 devalue etti ama bu ayarlama yetmedi. dolara bagli oldugu icin araligin sonuna kadar peso yuzde 15 daha deger kaybetti. krizin baslamasindan sonraki dort ay icinde peso'nun kaybettigi deger yuzde 50ye ulasmisti. meksika'da patlak veren bu krizle yabanci sermaye gucleri yatirimlarini arjantin, brezilya ve sili'den de cekmeye baslayinca kriz latin amerika ulkelerine yayildi, oradan filipinler'e hatta polonya'ya kadar ulasti. meksika'nin ekonomik cokusu, imf'nin dunya bankasi'nin ve a.b.d.nin araya girmesiyle onlendi.
  • artık bende de oluşmaya başlayan kriz. sağolsun şirketteki arkadaşım alıştırdı bu merete. o akşam iş çıkışı dört tane peşpeşe atınca, tem yolunda şerit sayısı dörtten sekize çıktı gözümde. artık akşamları işçıkışı yol durumuna bakıyorum. çok yoğunsa trafik, 4 tane tek atıp çıkıyorum ki yollar genişlesin, rahat gideyim eve.
  • altını çizmekte fayda olan geçmişte yaşanmış kriz.
  • kimseciklerin dikkatini çekiyor mu bilmiyorum ama bir süredir tekila bulmakta zorlanıyorum. küresel çapta bir tekila tedarik krizi mi var? döşümüze bağrımıza akıtarak, limon emcükleyerek tekila içemeyeceksek bu dünya nereye gidiyor?
hesabın var mı? giriş yap