• seçim varsa demek..

    t: eski bir bilgi. seçimlere yakın dillendirilen işlevsiz bir propaganda türü, "haber"..

    edit: tanım..
  • yine bir yabancı şirkete veririz karşılığında %4’lük bir sadakaya razı olur.
  • (bkz: cem uzan'a hapis şoku)

    ıstisnasiz her sene bulunan doğalgaz. sanırım cümle dinozor alemi tekirdağ'da vefat eylemiş. bul bul bitmedi şu doğalgaz.
  • tam olarak belirtilen bölgede arazileri olan biri olarak söylemeliyim ki türkiye'de doğalgazın henüz şehir yaşamına girip ihtiyaç haline gelmediği zamanlardan beri bilinen bir gerçek ile ilgili haberdir. hatta bölgede 70'li yılların sonundan beri çalışan bir çok enerji tesisi de bulunmaktadır. kaldı ki trakya bölgesinde doğalgaz bulunduğu basit lise coğrafyası bilgisidir. mevcut gaz kimi zaman bir yolunu bulup kendi kendine de yüzeye çıkabilmektedir. bölgede ateşe verildiğinde tutuşan bir çok kaynak suyu vardır ki bölge halkı bunlara gazlı çeşme demektedir. özellikle çocukların ve gençlerin önemli eğlence kaynaklarından biridir bu durum.

    günümüze geldirsek bölgede arama faaliyetlerinin aşırı derecede arttığını söylemek mümkün. hatta kazmanın vurulduğu her yerden de gaz çıkmaktadır. bu durumun bölgedeki arazilere ilgiyi artırdığını söyleyebiliririz. bununla birlikte arazi fiyatlarında haberlerde bahsedildiği düzeyde bir artış olmamaktadır. bunun en önemli sebebi de filmlerde falan gördüklerimizden farklı olarak ülkemiz kanunları gereği toprağın altının kullanım hakkı üst arazinin sahibine ait değildir. bu sebeple arazinizde doğalgaz bulunduğunda babayı almaktasınız. bu konuda çalışan şirketler arazinize gelip sondajı vurur, gaza ulaştıklarında tıpayı takar, etrafına 5 metrekarelik bir çit çekerler ve size o 5 metrekarenin yıllık kira bedelini ödeyerek ortamdan ayrılırlar. şu an bazı sondalar arasında boru hatları da döşenmeye başlamış durumdadır. ama açıkçası rezervin boyutu ve kullanım planları ile ilgili bölge halkı olarak pek bilgi sahibi olduğumuz söylenemez.

    bu doğrultuda yeni bulunan bir şey olmamakla birlikte haber ihtiyacı sebebiyle ısıtılıp ısıtılıp önümüze konan bir bilgidir.
  • " yurdumun x yerinde 2 asır kadar filan yetecek doğalgaz rezervi bulundu !" diye yazılır, reis babacan partiyi kurmadan erken seçim patlatacak herhalde diye okunur.
  • ufukta seçim var galiba. hafta sonu reis inşaat açılışı yapıyordu, bu gün bu haber.. aklımda deli düşünceler.
  • bak size yeminle söylüyorum türkiye'nin dört bir yanından petrol, altın, doğal gaz fışkırsa yine biz sıradan insanların hayatında en ufak olumlu bir degisiklik olmaz.
  • bunu mu demek istediniz?

    (bkz: istanbul ve tekirdağ'da doğal gaz keşfedilmesi)

    (bkz: tekirdağ kapaklı'da bulunan doğalgaz rezervi)

    (bkz: trakya'da bulunan 20 trilyon metreküp doğalgaz)

    (bkz: 8 şubat 2019 trakya'da doğalgaz bulunması)

    (bkz: trakya'da doğalgaz rezervi bulunması)

    (bkz: trakya'da doğalgaz bulunması)

    (bkz: trakyada bulunan 20 trilyom metre küp doğalgaz) eved. trilyom

    bunlar sadece ekşisözlük'te olanlar.

    tamam hobi olarak doğalgaz buluyorsunuz ama bunu bir çıkartın, ne bileyim işletin. halkın kullanımına filan arz edin.

    t: her zaman haberi yapılan ama bir türlü ekonomiye veya ülkeye katkısı sağlanamayan doğalgaz rezervleridir.
  • size birinci elden bilgi paylaşayım bu haberle ilintili olarak;
    1986 yılının yaz mevsiminde, tpao (türkiye petroller anonim ortaklığı)'nun trakya'da bulunan "sismik" ekibinde yaz stajımı yaptım. 3 ay süresince çorlu, muratlı, lüleburgaz, babaeski ve edirne'ye kadar olan güzergahlarda "sismik yansıma" ölçümleri yaptık ve kayıtların ham olarak değerlendirilmelerinde çok sık şekilde tuz domlarına rastlıyorduk. tuz domu şu anlama geliyor; üstü doğal gaz, altı da petrol demektir. yani, sondajı vurduğunuzda önce doğalgazı alırsınız..velev ki, doğalgaz bitti, sondajı derinleştirir, petrole ulaşırsınız. bu çalışma neticesinde bazı deneme kuyuları açıldı. lüleburgaz'ın umurca ve hamitabat köylerinde ve civarlarında açılan kuyularda zengin rezervli kuyular faaliyete alınmadı. sadece birkaç tanesi kullanıldı ve bunlar da hamitabat termik santraline bağlandılar.
    diğerleri ne oldu peki? o kadar zengin ve çok uzun yıllar boyu yetecek rezervler tespit edilmesine rağmen bunları bir türlü tpao'nun çıkartmasına birileri müsaade etmedi. sondaj kuyularının açılacağı yerler bile belliyken, özelleştirmelerle beraber yavaş yavaş yerleri 30 yılı aşkın süredir belli olan bu noktalardaki kuyular "özel" şirketler tarafından açılarak, faaliyete alınmaya başlandı. her dönemde trakyadaki doğal gaz ve petrol siyasetçilerin cepteki hazır rant kapısı oldu ve olmaya da devam edecek. ve bilin bakalım, bu kuyular kimler ve hangi şirketler tarafından işletiliyor?

    bunu da siz araştırın, bu kadar "kesin bilgi" yeter.

    (bkz: http://bigpara.hurriyet.com.tr/…ti-oluyor_id587022/)

    edit : somewhereintime uyardı, "tuz domu" yanlış olmuş, "kapan" diyerek helalleşelim.
hesabın var mı? giriş yap