• hem ilgili konudaki mesleki dersleri, hem de esdeger normal lise derslerini alan lise sekli.. iyidir..
  • universite okumaya niyeti olmayanlar icin (bkz: meslek lisesi)
    universite okumaya niyeti olup hem de meslegi olsun diyenler icin (bkz: teknik lise)
  • deli ek puan gelir bunnara
    30 kusur
    hayvandırlar duz lise kasıp kıcını sıkanların kanıra kanıra aldıgı puanlara bunnar raatla sahip olurlar
    gerci okullarında parmakla sayılcak gibi az kız olur ama olsun.
    (bkz: kalkan skin imani olmaz)
  • teknik lise öğrencileri; endüstri meslek lisesi'nin 9. sınıfını zayıfsız ve de 2,5'un üstünde ortalamayla bitirebilen öğrencileri arasından puan üstünlüğüne göre seçilir. sayısal ağırlıklı olup, sınıf mevcutları endüstri mesleğe göre daha azdır. anadolu teknik'in teknikten farkı ise sınavla girilip 9. sınıftan itibaren teknik lise öğrencisi olmaktır. ayrıca anadolu lisesi kategorisinde olduğundan 9. sınıfta 10 saat ingilizce görülür.

    anadolu lisesi sınavı sonrası anadolu teknik öğretmenliğini tercih etmeyi düşünenlerin dikkat etmesi gereken şu ki; genellikle ders saati sayınız atl'nin tüm derslerine girmek için yeterli olsa da (ki böyle olmasa kadro açılmazdı zaten) genelde size sadece atl vermezler. buna hem ders programı hem de sizden önce o sınıflara giren hocalar mani olur. sonuç olarak endüstri öğrencileriyle de muhatap olmak zorunda kalırsınız.
  • zamanında mezun oldugum lıse.

    meslek lisesi öğrencılerıne gore bıze daha bır ınsan muamelesı yapılıyordu baskada farkını görmedım.
  • şimdi nasıl bilmiyorum ama 2000 öncesinde 10. ve 11. sınıftan sonra 30+30 toplam 60 gün yaz stajı olan okul biçimi.

    işin ilginç tarafı sigorta zorunluluğu yok, yani ben bir iş yerinde çalışıyorum evraklar var, kaşeler, imzalar, yoklama öğretmenleri geliyor onaylıyor, staj defteri üzerinden puanlar veriliyor ama dönemin ssk'sı şimdinin sgk'sı "aga bu nedir?" demiyor.

    eyt meyt çıkar, popülist bir parti içine staj başlangıcını da koyarsa bizim için yandı gülüm keten helva.

    tlsm (teknik lise stajı mağdurları) diye grup kurarız artık.
  • 2014 yılındaki mesleki ve teknik liselerin tabelalarının birleştirilmesinden (mesleki ve teknik anadolu lisesi adı altında) bu yana teknik lise ismi altında yekpare bir okul bulunmamakta şu anki durumda bulunan mesleki ve teknik lise programları şu şekilde:

    1. anadolu teknik programı (atp)
    2. sınavlı anadolu meslek programı (amp)
    3. sınavsız meslek programı

    anadolu teknik programı öğrencileri 12. sınıfta işletme stajına gitmezler, üniversite sınavında başarılı olabilmek için kültür derslerine ağırlık verirler.

    anadolu meslek programı öğrencileri 12. sınıfta işletme stajına giderler ve iş tecrübesi kazanırlar.

    günümüzde aselsan mtal (ankara), itü mtal (istanbul) gibi liseler sadece atp programı bulundararak saf teknik lise görünümündedirler. bu liseler lise giriş sınavında % 10 civarı dilimden öğrenci alıp üniversite sınavında mühendislik fakültelerine öğrenci göndermekle beraber kurumlar tarafında desteklenenler (aselsan, tusaş vs.) burs ve iş garantisi imkanı sunarlar.
hesabın var mı? giriş yap