• gun itibariyle
    aslinda dun itibariyle olmus artik;
    temeli sanayi bakani nihat ergun ve savunma sanayi mustesari murat bayar tarafindan atilmis
    soyledikleri yalan degilse 2,5 milyon metrekareye etaplar halinde yayilacak kompleks.

    lokasyon olarak cok cazip.
    e5 - otoban baglantilarinin ortasinda sabiha gokcene sigara icme mesafesinde olusuyla
    lokasyon olarak cok cazip.
  • sap nin arge merkezi olarak belirledigi yer.
    http://www.invest.gov.tr/…d-center-in-istanbul.aspx
  • müteahitinden mimarına hepsinin çok fena itelediği proje. bütün bu itelemelerin sebebinin devlet eliyle iş yapılması olduğundan şüpheleniyorum. *

    - 1 senesi olmadan asfaltları çökmeye başladı. 1 aydır bütün yolları kazıyıp tekrar asfaltlamaya çalışıyorlar.
    - kışın her yağmurda duvarları nemden ağladı.
    - birçok kapısı defalarca tadilat geçirdi.
    - mimarı acayip saçma bir yemekhane tasarlamış, kullanışlılığı sıfır insanlar yemek alırken ve tepsi bırakırken sürekli karşılaşmak zorunda ayrıca içinde merdiven olması tam bir saçmalık. işletmecisine de yazık.
    - ofislerin içindeki havalandırmalar şerit şeklinde yapılmış ve ayarlandığı zaman ofisin bir kısmı soğuk bir kısmı sıcak oluyor.
    - açık otoparkları yeterli değil.
    - bisiklet yolunu yapmış olmak için yapmışlar, çok komik duruyor, her yerde kesiliyor, dışarıyla zaten bağlantısı yok.

    diğer eksikleri şunlar
    - market gibi bir şey olmaması insanları mağdur ediyor.
    - bankamatiklerin olmaması çok saçma. bankaların gelmeye istekli olacağı kesin bir yerde nasıl hala yoklar anlamadım.
    - servisleri 7.40'ta getirip 17.40'ta almasa daha iyi olurdu 10 saat birçok işyeri için çok. avrupa servisleri 17.00'da kalkıyor gerçi.

    en güzel yanı lokasyonu. 15 dk'da sabiha gökçen'e yürünüyor. havalimanı otobüsleri geçiyor. viaport çok yakın. tem'e 5 e-5'e 10 dk. pendik feribot'a 20 dk. kalmak içinse dumankaya'nın parsellediği kurtköy'de evler istanbul'un diğer yerlerine göre nispeten ucuz.
    https://goo.gl/maps/duj8y

    çok gözde bir yer, şu anda 80 kadar firmanın olduğu ofislere 1000 küsür firma başvurmuş. netaş'ın başvurusunu yeterli yer olmadığı için şimdilik kabul edemememişler. sap'nin gelecek olması da çok güzel bir gelişme. sürekli bir inşaat hali var. çok büyük bir yerleşim alanı olsa da sanırım 2-3 seneye tüm boş alanları doldururlar.
    http://www.teknoparkistanbul.com.tr/…/firma-listesi

    ülkeye güzel bir yapı kazandırılmış ama biraz aceleye gelmiş gibi görünüyor. ileride daha iyi haberlerde isminin geçeceği kesin.

    güncelleme:
    - market açıldı
    - yapı kredi şubesi açıldı, diğer bankaların atmleri hala yok.
    - sap'nin gelecek olması demişim de sap development center hali hazırda var, innovation center'ı gelecek. http://www.tuted.org.tr/…e-ye-buyuk-yatirimla-geldi
  • şimdilik yazılım sektörünün tekno'su. yazarız kodu, satarız vergiden muaf, oluruz kral. mottosu bu yöndedir. üretim teknolojilerine yönelik bir atılım yok. bence dağılabiliriz.
  • yönetiminden servis şirketine, girişteki parmak okuyuculardan yemekhanenin biçimsizliğine, otoparkindan bisiklet yoluna bütün devlet umarsızlığını içinde barındıran oluşum. adında "tekno" bulunup da bu kadar teknolojikten uzak, ilkel standartları olması en büyük ironisidir. ilk başta, ilerde oturtur bir düzen dedik ama bütün bu düzensizliği düzen haline getirerek bünyesinde barınan çalışanlara da bunu kabul ettirmiş bulunmaktadır. ancak tüm bunlara rağmen işten bunaldığınızda oynayacak bilardosu, langırtı, masa tenisi mevcuttur ki bunlar biraz da olsa burada çalışmayı çekilir kılmaktadır.
  • burada insan hayattan sogur, biraksinlar yazilimi teknolojiyi bence. baska bir galaksi burasi, yakinlarda bir wormhole yoksa ulasmaya calismayin. istanbulun teknoparkini neden buraya yaptiklarini bilemiyorum ama kendilerini gercekten ayakta alkislamak istiyorum, eserinizle gurur duyuyoruz.öyle saçma bir lokasyonda ki, eğer istanbul dışında yaşamıyorsanız, işinize gidip gelirken maslovun ihtiyaçlar hiyerarşisinde üst taraflarda yer alması olası teknoloji geliştirme basamağındaki seviyede bir refaha hiçbir zaman erişemezsiniz.
  • bir bisiklet yolu olup da, karşıdan karşıya geçebileceğiniz bir yaya geçidi olmayan belki dünyadaki tek yerleşkedir. karşıdan karşıya geçmek için yasak yerlere park eden araçların ve her yere dikilmiş çalıların arasında hoplayıp zıplamak zorundasınız.
  • bugün tuvaletlerdeki sabunluklara yanlışlıkla çamaşır suyu konulduğunu sanırken, aslında çamaşır suyu kokusunun çeşme suyundan geldiğini öğrendik. temizlikçi çalışan 'haberimiz var' derken oldukça rahattı. beşinci blok b1. kat.
  • istanbul ile tek alakası isminde olan, içerisinde barındırdığı firma sayısı ve dolayısıyla çalışan sayısı her gün artan ama buna rağmen ring seferlerinin sayılarını düşürüp insanları saçma sapan servis güzergahları ve saatleriyle hayattan soğutan teknoloji merkezi.
hesabın var mı? giriş yap