• ne yalnızdır, ne de "saklayacak bir şeyim yok" vs. ile açıklanabilir.

    şu an telefonunu mu cüzdanını mı çaldırmak istersin diye sorsanız içinde telefonun sıfır değeri kadar para olsun yine cüzdanımı derim, o derece. facebook, twitter, whatsapp, sağa sola aldığın notlar, harita konumların, fotoğraflardan çıkarılabilecek kişisel bilgiler, google/apple hesabın of saymakla bitmez.

    benim başıma bu bir defa geldi, allah kimseye yaşatmasın diyorum. geri alamayacağımı anlayınca gittim uzaktan kilitledim sildim, bir yandan düşünüyorum "lan herif ne kadar karıştırmış olabilir acaba" diye, akşam oturup saatler boyunca oturup *bütün* hesaplarımın şifrelerini tek tek değiştirdim. bunca zaman sonra hala bile içim rahat değil.

    telefonunuza *mutlaka* ekran kilidi koyun, varsa parmak izi koyun, zaman aşımını da 30 saniye 1 dakika falan değil "her zaman" olarak ayarlayın. kenara bıraktıktan sonra çalınması için 30 saniye gayet yeterli bir süre.

    ama hepsinden önce apple google twitter vs. ne varsa mümkün olduğunca hesaplarınızda çift adımlı doğrulamayı kullanın (hani bir yere login olunca bildirim veya sms falan gelmesi), bunun da alternatif e-mail'ini falan güncel ve erişeceğiniz şekilde tutun. telefonu çaldırınca çift adımlı doğrulama da yalan olacak çünkü.

    kısaca telefonunuz sizinle ilgili başka hiç bir şeyle karşılaştırılmayacak zibilyon bilgiye erişim sağlıyor, güvenliği önemli. telefon sizin için fotoğraf çekip whatsapp'tan geyik çevirme teknolojisiyse iş başka tabi.
  • yalnız da değilim yaşlı da. neye göre bu çıkarımları yaptınız anlayamadım.

    insanlardan, sevdiklerimizden saklayacak birşeyimiz olması şart mı?
  • saklayacak bir şeyi yoktur.
  • arkasını döner dönmez telefonuna oyun indirecek çocukları yoktur, net.
    insanin sevgiliden başka telefon karıştıran yakınları olabiliyor.
  • aynı zamanda pin kodu kullanmayarak da dahil olduğum katılım ortaklığı.

    topluluk içinde tuvalete gidildiğinde de masada bırakırım, öyle de ilginç, araştırılası, gizem dolu bir adamım. cuma olduğunda telefonu komple kapatıp pazartesi açıyorum, o ayrı.
  • ihtiyaç duymadığım şifredir. ha telefonu masa da bırakıp gidince arkadaşınız karıştırıyorsa bitirin arkadaşlığınızı sonu iyi bitmez demedi demeyin. sevgilim olunca da telefonu veririz eline kullansın araştırsın baksın yani bunlar olabilecek şeyler gençler ağırdan satmayınız kendinizi.
  • (bkz: şifreli kilit)

    sifresiz kilit mi vardir diye merak ettiren.
    anahtarli kilit telefona uymaz ki zaten.

    edit: 4+ haneli sayi veya harfle acilinca "sifreli" deniyor, onu biliyorum da konu telefon olunca soylemeye gerek olmadigini dusunuyorum.
  • eskiden bendim bu. ne zaman cebimdeyken telefon kendi kendine acilip birilerini aramaya basladiysa o zaman basit bir kilit koydum. maksat telefon acilmasindi.
  • başına bir şey geldiğinde kaza olduğunda ve bilinci açık olmadığında etraftaki sağlık görevlilerinin veya polislerin yakınlarına ulaşabilmesi için kilit koymayan insandır.

    evet, o benim. telefonda özel bilgileri, hayati öneme sahip bilgileri taşımam. sosyal medyada kişilerle özel mesajlarım beni zora sokabilecek bir şekilde gelişmediğinden sorun olmaz.

    önemli dosyaları her zaman bir usb'e atarım ve usb'i 256bitlik şifreleme programı ile şifrelerim. o şifrenin altında bir adet şifre daha olur ki o da winrar, winzip gibi sıkıştırma programlarının arşiv şifrelemesidir.

    yani eşeği sağlam kazığa bağlarım. kaza anında telefonum ile yakınlarıma ulaşabilecek vefalı kişilere kolaylık sağlarım. kendimi zor duruma düşürmekten kaçınırım. aynı zamanda değerli bilgilerim ancak kriminal lab'ta süper bilgisayar ile kırmaya çalışırlarsa ele geçirilir ki o da uğraştıklarına değmez muhtemelen. *
  • telefonundan mail hesabına erişim ayarlamamış insandır. mail servera senkronize olunca şifreli kilit mecburi diye hatırlıyorum.
hesabın var mı? giriş yap