• neye istinaden yapıldığını çözemediğim uygulama. devlet illegal bir durum olmadıkça benim alışverişi nasıl yaptığıma karışamaz.bu uygulamanın altında yatan nedenin tezgah olup olmadığından şüpheliyim. ve tabii ki, akp döneminde gerçekleşmiştir.
  • kredi kartı ile borçlanan, 2 yıllık taksit yaptıran, yılda bir telefon ve bilgisayar değiştiren milletimizi bu alışkanlıklarından vazgeçirmeye yönelik olduğunu düşündüğüm eylem. diğer kalemler ise açık bir şekilde en çok kredi kartı harcaması yapılmasını beklediklerimiz. 4 yılda bir bilgisayar ve telefon alan benim gibiler umursamayacaktır. fakat insanları bilinçlendirmek gibi şeyler yapılsa uzun vadede daha iyi sonuçları olacağını düşünürken milletimize laf anlatmanın zorluğunu da göz önüne almak gerekli.
  • gerçekten de, normal bir şekilde 4-5 yılda bir bilgisayar değiştiren insanları etkilemeyecek, fakat oyuncak gibi telefon ipad alıp satan milletimizi vuracak kanun.
    her halükarda satınalma özgürlüğüne -adam gibi bir gerekçe gösterilmeden- vurulmuş darbe. adam parasını kazanmış, vergisini ödemiş. almak istediği şeyde de zaten kol gib ekstra vergi var, daha bir de çıkıp "taksit yapamazsın kardeşim" demenin anlamı nedir?
  • tüketici hariç tüm cepheleri( perakendeci, banka, devlet) mutlu eden kanun.
  • hiç bir işe yaramayacak yasak olacaktır.
    insanlar "aa kredi kartına taksit yoksa almam!" mı diyecekler allasen.
    alacak adam gider senet yapar yine alır. zaten bu tip satış üzerine kurulu işletmeler var,şimdi bunlar daha da çoğalacak.
  • senetle sepetle satış yapan kenar mahalle mağazalarının ağzını sulandıracak olay. (bkz: evkur)
  • kredi kartının kullanım amacını bir kez daha sorgulatan yasak.
  • sorumsuzca kredi kartı kullananlara engel olmak için yine yüce devletimizin "ben bilirim" kafasıyla uygulamaya koyulmuş yasak. ya madem insanlar mağdur oluyor, alışverişi tümden yasaklayın, ya da her mağazada bir adam görevlendirin, yanınızda gezip, 'o ayakkabıyı alma, evinde dolu ayakkabın var zaten' tarzı erkek arkadaş yaklaşımlarıyla alışverişe engel olsun. komunist miyiz, kapitalist miyiz anlamadım. adam belki kredi kartını sadece bu tür yüksek fiyatlı ürünlerde taksit imkanından yararlanmak için kullanıyor, ne yapacak bu adam bir yıl para mı biriktirecek ürünü almak için? ekonomi için hiç de iyi bir uygulama gibi görünmüyor.
  • (bkz: #38550869)
  • taksit yasak denmiş ama bunu zaten aştı bankalar. şimdi gidiyorsun bu ürünleri tek çekim alıyorsun kredi kartınla sonra bir mesaj geliyor cep telefonuna ve taksitlendirmek ister misiniz diye soruyor. istersen taksit yapabiliyorsun. şu anda bu hizmet için para alıyorlar ama kanun uygulanmaya başladığı zaman kredi kartı satmak için bu hizmet ücretsiz olacak. yeni çıkacak ücretsiz, taksit yapmayan kartlarda da bu hizmet paralı olacak tekrar. işte bu kadar kolay.

    ikinci bir yöntem satıcıların evkur'un yaptığı gibi vade farkı koyup, kendi bünyesinde taksit yapması. belki elektronik ve akaryakıtta zor olur ama, altın sektörü bu uygulamayı kesin yapacak. ilk başta hatırlarsanız turizm de vardı bu taksit yapılamayacak sektörlerin içerisinde, onlar da siz izin vermezseniz biz kendi içimizde yaparız dediler ve kapsamda çıktılar.

    bu arada zaten akaryakıtta taksit yoktu, isterseniz bankada taksit yapabiliyordunuz. yani isteyen bence hala taksit yapabilecek ama pos makinesinde değil banka üzerinden.

    bence zaten bu uygulama bir süre sonra kaldırılacak. taksit yaptıramayan alıcı ürün almaktan vazgeçecek ve belirli sektörlerde gerileme olacak. baktılar ki halk harcayamıyor paraları (çünkü öyle her şeyi çat diye alacak maaş herkeste yok) vazgeçtik diyecekler.
hesabın var mı? giriş yap