• gsm operatörlerinin faturanıza ekledigi kalemlerden biridir. telsiz degil ama cep telefonu kullanıyor olabilirsiniz. belki de telsiz kullanıyorsunuz, nerden bilecek bunu operatör? bilemez tabi. her ihtimale karsı ücreti alıyor. üstelik dagda bayırda telefonun sinyalini takip etmek için o kadar sebeke kurmus adam, aranınca nasıl bulundugunuzu sanıyordunuz? ne sanıyordunuzsa sanıyorsunuzdur. ödüyorsunuz bu kalemi fatura ile birlikte. inceleyin faturanızı, arastırın ögrenin, ugrasmayın shubuo mubuo ile..
  • seçim sonrası devletin operatörler aracılığıyla bize ilk mesajı olarak cep telefonlarımıza birer birer düşmektedir.
  • uygulanacağını bildiren ve "adınıza devlete ödenen..." diye başlayan mesajı görünce istemdışı bir şekilde cama çıkıp gözlerimin karşı apartmanda dürbünlü birini aramasına sebep olmuştur.
  • hep hayalini kurardım. ulan şu hayatta herkes bana 1 lira verse ne zengin olurdum diye aynı hayali devlet de kuruyormuş meğersem.

    --- hesaplayamayan adam mode on ---

    ayda 1,1tl'den 12 ayda 13,2tl eder kişi başi. türkiye'de toplam 62.000.000 cep telefonu kullanicisı olduğu biliniyor. 13,2*62*10^6=79200000l(tl) etti mi sana nerden baksan yıllık 820 milyon tl trink para.

    --- hesaplayamayan adam mode off ---

    bi'kerecik lan n'olursunuz.

    not: hesaplayamayan adam düzeltmesi yapıldı.
  • kanal tedavisi için istiyorlar galiba. (bkz: ben tatmin oldum)
  • "adınıza devlete ödenen" gibi yüzsüz ve çirkin bir ifade ile gsm operatörlerinin talep ettiği vergi. doymadınız değil mi turkcell ve muadilleri? size çok güzel laflar hazırladım lakin üç kuruşa "part-time" beyan edip çalıştırdığınız telefon başındaki ufaklıkları arayıp o lafları onlara yedirmenin size bir götürüsü yok.
  • ön ödemeli hatlara getirilen yeni tahsilat yöntemiyle, akp'nin ustalık döneminin ilk icraatı olarak kayıtlara geçmesini istediğim...
  • az önce cep telefonuma gelen mesajla haberdar olduğum vergi. kırmızı donlarım için ne vakit vergi almaya başlayacaklar onu merak ediyorum şu an.
  • konuyla ilgili mesaj cep telefonuma gelir gelmez koşarak onlarca telefon aldım.şimdi ise 20 haziran gelse de hepsinden 1.1 tl kesilse diye heyecanla bekliyorum.bizim üstümüze düşen şey vatandaş olarak bu devlete vergi alanı yaratabilmek olmalı.bu kırmızı don olur,prezervatiflere getirilecek ek vergi olur(vergilendirilecek kişi sayısı azaltıldığından bir nevi ceza)olur da olur.
  • çoğunluk gibi benim de telefonuma gelen mesajla haberdar olduğum, sinir bozucu haber. bünyemin verdiği ilk tepki wtf oldu.
hesabın var mı? giriş yap