• istanbul trafiğinin %20 sorumlusu ücretli otoyol gişeleri olup her daim canımıza otu tıkar. şu gişeler kalksa da geçişler ücretsiz olsa eminim zaman-verim-yakıt giderleri değerinde potansiyel olarak ve maneviyat açısından psikolojik olarak getiri bağlamında daha kârlı olurdu devlet için.
  • bu gişeleri hemen her gün kullanan biri olarak bir tespitte bulunmak istiyorum.

    akşam vakti bu gişelerin çıkışında mutlaka kaza olur. hiç şaşmaz. en kötü ihtimalle 10 akşamın 8 inde denk geliyorum ben bu kazalara. kazanın tipi de hep aynıdır. kamyon ya da tırın sağ ön tarafına giren bi araç vardır ve kamyoncu bu aracı göremeyip geçirmiştir. suç kamyoncunun da değil aslında. insanlar ehliyet alıyorlar ama bir kamyonun kör noktasının sağ ön tarafı olduğunu bilmiyorlar.

    kamyonun sağına girilmez arkadaş. bunu öğrenin. adamın o ön köşeyi görmesine imkan yok. hiç bir ayna o ölü noktayı göstermiyor işte. akıllı olun, trafiği sikertip iyice canımı sıkmayın!
  • şu ara zorunlu olmadıkça kullanmamanızı şiddetle tavsiye ettiğim gişeler...neden? çünkü hgs değişikliği için gişelerin dörtte üçünü kapatmak gibi hata yapmışlar, binlerce araç üç-dört gişeyi kullanmak zorunda kalıyor...bu da ne demek? o berbat tem trafiğinin daha da çekilmez olması demek...valla ben ta bahçeşehir'den başlayıp istoç'a oradan da fsm'ye uzanan bu kadar yoğun bir trafik daha önce görmemiştim...özellikle bahçeşehir'de yaşayanlar şu ara psikolojik yardıma ihtiyaç duyabilirler asdf...

    neyse şimdi biraz murat kazanasmaz'lık yapıp tavsiyelerde bulunayım sizlere...öncelikle zorunlu olmadıkça tem'i kullanmayın...sabah saatlerinde trakya yönünden istanbul'a gelecek ya da akşam iş çıkış saatinde trakya yönüne gidecekseniz öyle bir şey de yapmayın...hadi yaptınız diyelim, gideceğiniz yere en az bir buçuk-iki saat geç varacağınızı bilin...sonra tem'i kullanıp da avcılar'a, halkalı'ya ya da beylikdüzü tarafa gitmeyi planlıyorsanız o da hiç akıllıca olmaz, siz en iyisi e5'e yönelin...hem o kamyon-tır teröründen de uzak durmuş olursunuz...ayrıca şu aralar avrupa'dan türkiye'ye gelenlerin trafikte baş gösterdiği dönem...her yer yabancı plakalı gurbetçi araçlarıyla dolu...onlar da ekstradan bir kalabalık yaratıyorlar trafikte...her yer araç her yer kaos anlayacağınız...o yüzden en net şekilde oturun oturduğunuz yerde demek istiyorum...giriş çıkış yapmayın istanbul'a...ha memleketine dönenler varsa eyvallah ama kuru kalabalık yapanlar sözüm sizlere...
  • ömür törpüsü.
  • istanbulun en nefret edilen noktası olabilir. ömrümü yedin ömrümü.
  • inatla , ısrarla insanlara kazandığımız para sizin trafikte sikilmenizden daha önemli mesajı veren devletin gişesi.
  • ilgili bölgedeki trafiğin tek sebebi bu gişeler değil...

    önce şunu bir izleyin (trafik neden tıkanır):
    https://www.youtube.com/watch?v=z2tip8jqsf0

    gelelim konuya, bu .mına kodumun yerinde 10 gişelik genişlikten sonra bir daralma oluyor ve trafik sıkışıyor, ondan sonra birden trafik hızlanıyor. demeye kalmıyor tam karşıdaki rampaya gelen ağır vasıtalar hız kesiyor ve yukarıdaki videoda gördüğünüz gibi bir duraklamaya sebep oluyor.

    işte bu sebepten her gün bu yaratıcısının cibilliyetini sittiğim yerinde kaza oluyor. istisnasız hergün kaza var...
    yapan, düzeltmeyen, görmezden gelen kim varsa taaaa...
  • anadolu avrupa yönünde her akşam tekstilkent, hatta bazen avrupa konutlarına kadar olan trafiğin yüzde 90 sebebi olan gişeler. fsm girişindeki otomatik gişelere çevrilmesi burada trafiği biraz da olsun rahatlatacaktır. "kör nokta kazası nedir? nasıl yapılır?" konulu tez çalışmalarında bir numaralı inceleme noktasıdır. benim anlamadığım, en sağdaki gişelerde kamyonlar için ayrı bir ogs ve hgs gişesi varken, neden bu orospu çocuğu kamyoncuların en soldaki arabalara ayrılmış ogs gişesini kullanıp sonra trafiğin anasını sikip de en sağ şeride geçmeye çalışırken kör nokta kazasına sebep olmakta ısrar etmeleridir.

    burada trafiğe sebebiyet bir başka sorun ise, ibnetor hgs kaynakçılardır. hiçbir kuyruğa dahil olmayı kendine yediremeyen kaynakçı orospu çocukları, genelde emniyet şeridi kullandıkları gibi, aha bu gişelerde de hep en soldan, en soldan gire gire, neredeyse en soldaki ogs gişesinin önünü kapatacak şekilde kaynak yaparlar ve doğal olarak bunlara yol verilmeyince de orada ister istemez bir yavaşlama hatta durma daha meydana gelir.

    ilginç olan sürekli gişelerde bulunan ekiplerin gişelerde hiçbir varlık göstermemesi, hiçbirşeye müdahale etmemeleridir. sadece şu soldan girip sağa geçiş yapan kamyonculara birşeyler yapsalar bile yeterli.
  • serbest çağrışım
    (bkz: sonny corleone)
  • eğer büyükşehir belediyesine bu hususta şikayette bulunursanız size verecekleri cevap buranın yetki sınırları içerisinde olmadığı için bir şey yapamayacakları olur. dersiniz kurumsal olarak buradaki sıkıntıyı o zaman karayollarına bildirin, çözüm için önayak olun ama bunun karşılığında da bireysel olarak başvurabileceğimiz söylenir. ben sanki bilmiyorum amk bireysel olarak başvurmayı.

    yetki alanındaki şehrin trafiğinin en az %30'unu siken bir garabetin düzeltilmesi için hiçbir çaba göstermeyen, buranın şehirdışına; çatalcaya falan, kaydırılması için kılını kıpırdatmayan karayolları ve belediye yöneticilerinin taaa mk.

    ben sana illa para kesme demiyorum, illa buradan geçenlerden para alacaksan gişeleri kaldırır, bu gişeler sonrası çıkışlara ogs/hgs koyarsın, oradan geçecek herkesi de bu gişelerden geçmiş gibi değerlendirirsin/ücretlendirirsin sorun çözülür. illa okuman mı lazım amk o ogsyi? 4 şeridi 15 şeride çıkar sonra gene 4 e düşür ve trafik olmamasını bekle. ulan başakşehirdeki evime gitmek için sıkışıklık azalsın diye 9'da falan çıkıyorum anasını satayım. sen para için insanların zamanlarını, yakıtlarını harcatmak zorunda mısın?
hesabın var mı? giriş yap