• biran önce iyileşip ayağa kalkmasini dilerim. temel kotilden sonra tai de olumlu anlamda değişimler olduğunu duymuştum. umarim kısa sürede atlatır görevine devam eder.
  • kendisi üniversitede dersime girmiş bir hocamdır. çok iyi bir insandır. umarım en kısa sürede hastalığı atlatır. ayrıca bir insanın akp'li diye ölmesini isteyen kişi, insanlığından şüphe etsin.
  • temel kotil kim amk? o kim ki onu benden daha değerli bir vatandaş olarak nitelendiriyorsun sik kafalı japon askeri?

    bu adam yaptırmayacak da ben mi yaptıracakmışım? senin gibi sik kafalılar yüzünden bu memleket bu halde zaten. aynen devam edin koçum aynen devam.

    tanım: bir türk vatandaşının virüs dolayısı ile entübe edilmesi olayı.
  • sakınan göze çöp batması olayı...

    umarım tez zamanda iyileşir, sapasağlam da kurtulur bu illetten. siyasi görüşümün çatışması bir insana iyi niyet göstermeyeceğimiz anlamına gelmez. azıcık insan olun.
  • geçmiş olsun öncelikle. her kim olursa olsun bir insanın hastalığına sevinmek insanlığa sığmaz. ama şu da bir gerçek ki, insanlar test yaptıramazken, endişe duyarken düzenli test yaptırmak ve bunu bir de insanların bu konuda sıkıntı yaşadığı aşikar iken dalga geçer gibi düzenli test yaptırıyorum diye vurgulamak da aynı şekilde insanlığa sığmaz.
  • test yapılması ne koruyucu, ne faydalı ne de keyifli. gözünden yaş gelir. yaptırma talebiyle hastaneye gelenleri de hiç anlamıyorum. test yaptırmak bir hak falan değildir. gerekliliğini hekimler veya kurallar belirler. filyasyona takılmışsan veya semptomun varsa yada belli bölgelere seyahat edeceksen yapılır. restoranda garsondan talep eder gibi sağlık kuruluşuna gidip test talep edemezsin. temel kotil de bir sonraki tweetinde niçin testler yapıldığını açıklamış. kolaycılığa meyilli, bok atmaya hevesli bir toplumuz. zahmet edip sayfasına bakmadan hemen eleştirmeye başlamış bazıları.

    düzenli test yapılmasına takılmış olanlar için niçin testler yapıldığını açıklayan tweet'i.

    https://twitter.com/…til/status/1297046492964958209

    çok geçmiş olsun. umarım atlatır.
  • kendisine çok geçmiş olsun dileriz.

    61 yaşında olduğu ve erkek olduğu için, başka bir risk faktörü olmasa bile risk grubunda. sıklıkla test yapılması doğru bir uygulama.

    keşke ülkede sadece yüksek makamlarda bulunan kişiler değil, sıradan vatandaşlara da bu şekilde ihtimam gösterebilsek.

    coronavirüs testi için yolladığım 54 yaşında yüksek ateşi ve hafif solunum sıkıntısı mevcut hastamı, şu aşamada akciğer tomografisinde uyumlu pattern görülmediği için, devlet hastanesi'nde coronavirüs testi yapmaya uygun görmediler. bu işte bir hata var.

    ülkede salgın bu haldeyken, vakaların atlanmaması ve izolasyonun sağlanması için testlerin çok daha önceden tüm talep eden vatandaşlara , en ufak bir şüphe mevcut olduğunda yapılması gerekiyordu.

    yapılmadı ve kontrol artık tamamen kaybedildi. artık coronavirüs her yerde. tetkiklerle tanısı konulan hasta sayısının belki on katı kişi virüsle karşılaştı.

    ve şu anda asemptomatik taşıyıcılar, herkese yayıyor. varolun maske düşmanları, çok yaşayın yıllardır zaten ezan okunan ve namaz kılınabilen aya sofya camini, tam da pandemi varken popülist çıkarlar uğruna 30 bin kişinin katılımı ile açanlar, aslansınız ben gencim bana bir şey olmaz, bak maske takmadığım halde onca aydır turp gibiyim diyen cahiller.

    keşke devletlûler, kendi sağlıkları için aldıkları önlemleri (düzenli ve çok sayıda tetkik ile erken tanı/ tedavi) sıradan vatandaşlara da layık görselerdi.

    ama ne yazık ki halk sahile inince, vatandaşın denize giremediği bir zihinsel gelenekten geliyor ülkemiz.

    geçmişin siyah türkleri , günümüzün beyaz türkleri oldu. ve artık onlara özel ihtimam, geri kalan vatandaşlara siyah türk muamelesi aynen devam ediyor.

    velhasıl tüm bu söylediklerim ülke için yararlı çalışmaları olan, iyi ve çalışkan bir insan olan temel kotil ile doğrudan bir ilgisi yok. kendisine acil şifalar dilerim.

    ne yazık ki bu koronavirüs çok vahşi, çok acımasız. iyi insanların, en güzel hocalarımızın gözünün yaşına bakmadı. ilk başta doktorlar, artık tüm ülke sokaklarına yayıldığı için herkesi, yaşlı genç fark etmeden hemen herkesi enfekte ediyor. yaşlılar en büyük tehlike altında fakat gençler de yüzde yüz güvenceye sahip değil.

    maskenizi hiç çıkarmayın. maske oldukça koruyor. coronavirüs şaka değil. ve aşı yaygın olarak uygulanmaya başlamadan, hiçbirimiz güvencede değiliz.
  • düzenli testle pek alakası olmayan durum.
    allah şifa versin, artık çin’de boh mu yediler laboratuvar ürünü mü bilmiyorum ama bu garip işten ötürü acı çeken herkese üzülüyorum.
  • türk teknik'e doldurduğu rizeli hemşehrilerine de test yapılıyor mudur acaba diye düşünüyorum şimdi.
  • düzenli olarak test yaptırmak... (aslında yaptırabilmek, yaptırabilecek ayrıcalığa sahip olmak demeli).

    fatih altaylı'nın togg fabrikasını anlattığı yazısından sonra düşünmeye başlamıştım:
    "gürcan karakaş’la karşılıklı oturduğumuz zaman ikimizin de maskeli olduğu aşikar.
    sonrasında ikimizin de corona negatif olduğu ortaya çıkınca maskeleri çıkardık.
    çünkü onun benim gibi sürekli insanlarla karşı karşıya geldiğimiz için düzenli testlerle corona olup olmadığımızı kontrol ettirdiğini öğrenince ikimiz de maskeleri çıkardık."

    haklılar, onlar sürekli insanlarla karşı karşıya geliyorlar. biz ise mayun, keçi ve sincaplar ile muhatap oluyoruz. ne diyeyim sürekli karşı karşıya gelecek insan bulacak kadar şanslılar demek.

    ardından bu haberi okudum. tusaş genel müdürü söylemiş; "düzenli olarak yaptırdığımız covid-19 testimin sonucu pozitif çıktı." demiş.

    ülkemizde "düzenli olarak covid-19 testi yaptırabilen ayrıcalıklı bir zümre" var...

    sağlık bakanımız her akşam ekranlara çıkıp "yapılan test sayısı" diyor.

    - soru bir: bu sayılara yukarıdaki zümre dahil mi? devamlı bunların test sonuçlarını mı izliyoruz hepimiz salak salak ekranların başında?

    -soru iki: covid-19 testi yapılırken şahit olan veya duyan biri var mı içinizde? bu arada ben en az 3 kez hastaneye gittim. sıra bekleyenler arasından insanları seçip test filan yapmadılar. yolda da görmedim. çevremde kimse "bize test yaptılar, akrabamıza test yaptılar" da demedi. bu test nerede, ne zaman ve niçin yapılıyor? kime yapılıyor? kpss ile mi belirleniyor? yoksa mülakat ile mi?

    -soru üç: düzenli yapılan covid-19 testi bizi virüsten korur mu?

    son sorunun cevabını biliyorum ve cevap veriyorum: korumaz. mao'nun güzel bir sözü aklıma geldi: "gök gürlediği zaman kulaklarınızı kapatmaya fırsat bulamazsınız"

    geçmiş olsun.
hesabın var mı? giriş yap