• nasa'nın açıklamasına göre, bu ay boyunca jüpiter çok büyük ve parlak bir şekilde dünyadan gözlemlenebilecek. günbatımından hemen sonra ve bütün gece boyunca hem de. hatta dürbününüz veya teleskopunuz varsa jüpiter'in en büyük 4 uydusunu da görebilecekmişsiniz.

    bu ay içinde gerçekleşecek ve dünyadan da gözlemlenebilecek enteresan astronomi olayları sadece jüpiter'inkilerle sınırlı da değil. temmuz'un ortalarında (17-18 temmuz) merkür ve venüs birbirine aşırı derecede yaklaşacakmış. bunu görebilmek içinse günbatımından hemen sonra net bir ufuk manzarasının batı kısmına bakmak gerekiyormuş.

    ilaveten, 14-19 temmuz tarihleri arasında ay, jüpiter ve satürn'le aynı çizgiye gelecekmiş.

    ne kadar heyecan verici şeyler, değil mi? işte şimdi bi teleskopa sahip olmak vardı beh!

    not: bu bilgiler nasa'nın youtube'daki resmi kanalında yayınlanan bir vidyodan derlenmiştir. aha da linki: https://www.youtube.com/watch?v=rmqcqpybisi
  • garip halleri mi bilinmez ancak bugün fotoğraf makineme ay dede ile beraber oldukça şık bir poz vermiş olan bir gezegenimizdir.

    nikon p1000
  • dün gece annemle olmayan astronomi bilgilerimizle bu gezegen de kim ola ki diye düşünüp, kafa yormamıza sebep olan durum.

    ben merkür, annem de venüs diye salladı. skyview lite ile bir baktık ki jüpiter’imizmiş meğer:) üstelik merkürle venüs de taaa güneşin oradalarmış.
  • dürbünle jüpiterin 4 uydusunu temiz bir havada her tarihte görebilirsiniz. bugüne özel bir durum değil.
  • ben de diyorum bana neler oluyor böyle, kaltak venüs iş peşindeymiş meğerse.
  • sadece temmuzda değil haziran başından beri jüpiteri gözlemliyorum. uzun süredir jüpiter dünyaya en yakın pozisyona geldi. hatta tarih olarak 12 haziran en yakın mesafe tarihi idi.. yeni bir şey değil ama farkında olmak güzel.

    (bkz: jüpiter'in dünyaya en yakın konumda olması)

    bu da cep telefonumla 15 haziranda çektiğim jüpiter resmi

    buyrun
  • amına kodumun istanbulunda gök yüzünde bi sik görülmediğinden beni derinden üzen hadise
  • bir ufak bilgi de ben vereyim; son 15 gündür jüpiter gibi, satürn de dünyamızdan görülebilir halde. google skyview kullananlar kendisinin yerini ve hafif kırmızıya çalar parlaklığı ile kendisini görebilirler.
  • dün gece içimizi ürpertmiş olan serseri uydulara sahip gezegenin halleridir.

    (bkz: #92571597)
hesabın var mı? giriş yap