• her yeni güne yeni bir sınav sistemiyle başlıyoruz. kızım 8. sınıfa gidiyor, bu yıl teog'a girecekti. oğlum 10. sınıfa gidiyor, iki yıla üniversite sınavına gidiyor. iki taraflı darbe yiyorum bütün bu sistem tartışmalarından.

    ben, hemen her sabaha kalp çarpıntısıyla başlıyorum. ilay motivasyonu bozulmadan aynı tempoda çalışmaya devam ediyor.

    sordum:

    "sınav kalktı dediler, sonra eve en yakın okul dediler, sonra her okul kendi sınavını yapar dediler, şimdi de klasik yazılı sınav diyorlar... sen nasıl çalışıyorsun hala bunlardan etkilenmeden?"

    "öyle ya da böyle, bu kadar öğrenciye bir sınav yapmak zorundalar," dedi.

    haklı. 14 yaşına girmedi daha ve haklı. tartışmalar umurunda değil, sadece öyle ya da böyle yapmak zorunda oldukları sınava hazırlanıyor.

    yemin ederim 13,5 yaşında çocuk zekası-vizyonu yok bu ülkeyi yönetenlerde. yarın sabah milli eğitimin başına benim kız geçse daha az sorunla karşılaşırız. manga ve anime zorunlu ders olarak müfredata girer ama onu da diktatör olunca yapılacak ufak şımarıklıklar diye değerlendiririz artık.
  • o an aklına geldi, sistem değiştirildi. en yakın liseye gitsinler, her lise kendi sınavını yapsın, dendi. şimdi de, bunun imkânsızlığı görülünce geri adım atmamak için, klasik soru getiriyoruz, deniyor.

    sekizinci sınıfa bu yıl geçen bir kuzenim var, babasına referandum öncesi, "dayı lütfen evet verme." demiştim. "her şey daha güzel olacak." diye cevap vermişti.
  • daha optik okuyucuyla bile sınavı doğru sonuçlandırmayı başaramayanlar klasik sınav okuyacak da değerlendirecek bir de.

    tanım: 8. sınıfta sınava giren öğrencilerin sınav sonuçlarını takriben 11. sınıfta öğrenecekleri muhteşem sistemdir.
  • müjdesini başbakanın verdiği değişiklik.

    artık torpilin allahı olacak.

    http://mobil.hurriyet.com.tr/…kan-acikladi-40594319
  • sınav sorularını çalmaktan sıkılanlar için net yenilik.

    sınav klasik olacak. çocugunun geleceğini kurtarmak isteyen herkes birilerine illaki para yediriyor olacak.

    bu gerçekten çılgınca bi değişiklik arkadaşlar, gülüp geçilecek, hükümete sövülecek birşey değil.

    vergi almak başka şey de insanların tüm gelecekleriyle oynamak, ufff.
  • şöyle şeylere sebep olabilecek gelişme:

    * bazıları cevabı bulamadığı halde istenen yoldan gittiği için tam puan alacak.
    * bazıları da cevabı bulduğu halde istenen yoldan gitmediği için sıfır alacak.

    ülkenin özeti de zaten bu.
  • seneye de mülakat sistemine geçeriz.
  • (bkz: gidiş yolundan puan almak)

    artık sınav başlamadan önce bu soruyu duyabiliriz.

    yapmayın, etmeyin. sırf herkesi bu sınava soktuğunuz için insanlar zorlanıyorlar. adam belli, meslek lisesi okuyacak sınava giriyor evine yakın okulu kazanamıyor ve siz bu öğrenciyi evinden kilometrelerce uzaklıkta okullara yolluyorsunuz. bu mudur artık eğitim kalitesini geliştirecek şey? çocuğun okulda geçen zamanının belki çeyreği kadar da yollarda geçiyor. evine ayrı masraf, kendisine büyük yük.

    1 milyondan fazla kişinin girdiği bir sınavı, açık uçlu sorularla, klasik sorularla halledemezsiniz. insan elinin değdiği yerde hakkaniyet bozulur. çocuk matematiki iyi biliyor diye belki sorularda satır atlayarak çözecek ne yapacaksınız? puan mı kıracaksınız? kopya muammelesi mi göstereceksiniz?

    2005/2006 öncesine dönülsün. tek sınav yapılsın. fen lisesi/anadolu lisesi( eski gerçek anadolu liseleri)/ anadolu öğretmen liseleri/ anadolu teknik liseleri(eski ve gerçek olanları)/ anadolu imam hatip liseleri(eski ve gerçek olanları) için sınava girilsin. öğrenciler buralar için birbirleriyle yarışsınlar. okul puanını sisteme etkilemek devlet okullarında okuyan öğrenciler için dezavantaj olacaktır. illaha bir okul puanından bahsedilecekse ösym'nin eskiden kullandığı obp getirilebilir. başarılı okullardaki çocukların puanları daha yüksek olur. bu da onları daha başarılı olmaya iter.
  • şimdi biliyorsunuz bu sınavlar için aileler özel hocadır ,dershanedir, ek derstir para döküyorlardı hem de çocukcağızlar da ordan oraya helak oluoydu. çocuğun kapasitesi çokta iyi değilse büyük kısmı havaya giden para idi.
    şimdi hükumetimizin icraatı ile birlikte bu parayı direk rüşvet olarak verip hem çocuğun yollarda helak olmasına engel olacak hem de verilen para ile direk sonuç alınabilecek.
  • dönemin öğrencilerinin haline acınası durumdur. yalnız öğrenci dediysem okumak, mezun olmak, iş sahibi olmak, kariyer yapmak, sevdiği mesleği icra etmek isteyen öğrencilerden bahsediyorum.

    (bkz: ülkede rahat nefes almanın zorlaşması)
    (bkz: bir türkiye klasiği)
hesabın var mı? giriş yap