• beklentilerim gayet düşük olarak izledim. ilk kez bir doğu karadeniz filmi izlerken ağza takılmadım. uy başuma gelenler'den sonra ilk kez böyle bir şey oldu. filmin tanıtımlarında "80 tane oyuncu ilk kez kamera görüyor, 6 oyuncu da amatör tiyatrocu" deniliyordu yönetmen ismet eraydın tarafından . ancak filmde belki de sırıtan karakterler kendisi ve sabri ağa rolündeki oyuncuydu. özellikle deli karakterini oynayan oyuncu efsane oynamış. türkiye'de en fazla kazanan oyuncuyu getirseler bu kadar gerçekçi olur muydu; sanmıyorum. bir de defineci abimiz var, efsane bir karakter. amatör ruhla çekilen bir film için çok çok iyi.

    doğu karadenizliler ya da daha doğrusu doğu karadeniz'in köylerinde büyüyen nesil geçmişini hatırlamak için, doğu karadenizliler hak ettikleri gibi sinemada yansıtılmak için ve son olarak da ülkem insanları doğu karadenizli karakter yaratmak adına maymun yaratanlara ilerleyen dönemde prim verilmemesi için bu filmi seyretmeli.
  • kadrosunun amator oldugu besbelli olan ancak genel itibariyle izlenmesi gereken, onceleri komik sonralari huzunlu, guzel ayrintilara yer verilen filmdir.
  • mükemmel derecede samimi, dogal, keyifli ve duygusal film.şiddetle tavsiye etme sebebim ise yapmacık şiveden eser olmaması.
  • sinematik anlamda amatör bir yapım; ama belki de sempatisini amatörlüğünden kazanıyor. senaryodaki kopukluklara rağmen oyuncuların samimiyeti ve doğallığı filmi sevimli kılıyor. şahsen ben ilk defa bir karadeniz filmi izlerken gerçekten köylerimizi geziyormuş gibi hissettim.

    karadeniz ruhuna, kültürüne ve ağzına ilgi duyuyorsanız sizde de çıkarken keyifli bir tat bırakabilecek bir filmdir tepe'nin uşakları.
  • an itibariyle tvde ilk kez star’da yayınlanan gördüğüm en samimi filmdir
  • cok hos bir film. dondurmam gaymak tadini verdi. seker bir pastoral. dogasi, insanlari, muzigini sevmemek icin essek olmak gerek. ancak son bes dakikasini oyle yapmayacaktin be baba.
  • tiyatro değilde şu dizi oyuncularına şiveli oyunculuk yaptırmıyorlar mı dizinin konusu ne olursa olsun konsantre olamıyor insan,bu film ise baştan sona gerçek yöre kokuyor.sürekleyici bir akışı var.sonunu saçma bulanları okudum ama zamanında siyasi suçlamalarla darağacında biten çok son olmuş,filme bu açıdan bakınca başarılı bir karadeniz filmini izlerken kendimi buldum.emeği geçen tüm oyuncuları kutlamak gerekir
  • üstteki yazarın aksine beğendiğim yapım. olmayan bütçe olmayan prodüksiyonla bu kadar oluyor kardeş ne yapacaksın.

    ayrıca 86 oyuncunun 80'i amatör iken bu kadar samimi bir çalışmanın üstüne bu kadar sikik bir dille kusmayın. bu başlığı tartısma yerine cevirmek istemiyorum ama üstteki gibi eleştiriyle hakaret arasındaki farkı bilmeyen ve vizyonu a spor-ntv spor gibi sikik futbol kanalı kıyaslaması olan andavallar siz de azalarak bitin. ferit şahenk falan demiş birde ne alaka birader burası doğuş medya grubu başlığı mı git başka yerde ağla.

    --- spoiler ---

    son sahneler olmasaydı çok daha iyi olacaktı. son idam sahnesi falan hiç olmamış ne güzel güldürürken sonlara doğru sapıtmaya başladı. final sahnesiyle iyice sıvadı. keşke basit bir karadeniz aşkını anlatan daha kısa bir yapım olsaymış nitekim en eğlenceli kısımlar züleyha'ya kur yapılan kısımlardı.
    --- spoiler ---

    edit: üstteki hakaret dolu entry sahibi yazar silmiş.
  • amatör ve tipik bir karadeniz filmi. filmi bir komedi filmi olarak izledim ve bu açıdan oldukça da başarısız olduğunu söyleyebilirim. komedi bir zamanlama olayıdır ve oyuncular arasında senkronizasyon yok. yine de filmi izleyeli uzun zaman olmasına karşılık bende bıraktığı olumlu bir izlenim var. uzun süre aklımda kaldı ve etkisini de hissettim. önceden fragmanını izlemediğim için sonu benim için sürprizliydi.
    --- spoiler ---

    film boyunca hikmet karakteri şapşallığıyla doğal bir karadenizli/köylü genç izlenimi yaratmayı başardı. aklımda en net beliren karakter de kendisi. amatör olduğunu hissettirse de oyunculuğu bana geçti. epey hayalperest bir karakter olarak sevdiği kızla kaçacağı gün, sevdiği kızın babası tarafından jandarmaya ihbar edilmesi ve sonucunda dar ağacına gitmesi benim için sürpriz oldu. öte yandan olayların seyri, bana ağa kızı hikayesinin karadeniz varyantını hatırlattı. bu hikaye önceden kanal 7'nin tv filmlerinde üç dört kez işlenmiştir. ağanın kızı köyden bir delikanlıya kaçar, baba jandarmaya haber verir ve gençler ölür. hikayenin karadeniz varyantında ise olaylar muhtemelen osmanlı döneminde geçer. ağa zaptiyelilere genç delikanlıyı memişoğlu'na haber uçurduğu iftirasıyla ihbar eder. kaçacakları gün zaptiyeliler delikanlının önünü keser, memişoğlu'nun yerini söylemesi için işkence yaparlar. zavallı çocuk olaylardan habersiz olduğundan, ağanın kızını kaçıracağını da itiraf edemediğinden günlerce aç susuz kalır. memişoğlu'nun yakalanmasıyla beraber, memişoğlu'nun adamlarıyla birlikte vilayette idam edilirler. hikayenin birçok varyantında ağanın kızının haberi alması üzerine delirdiği söylenir. o yüzden bu filmde saf hikmet'in idamı beni çok etkiledi.
    --- spoiler ---
    samet karahasanoğlu'nda bir ruhi sarı potansiyeli seziyorum. kendini karadeniz filmlerinde harcamamasını dilerim.
  • dijitürk'te rastladım. şu an hala devam ediyor. biraz beyin yakan bir film olmuş.
    kamera yokmuş da yörede gerçekten yaşanan olayları izliyormuşum gibi bakınca gayet doğal geldi. film olarak izlemeyince hoşuma gitti yani. piyasadaki tonlarca karadeniz filmi kadar saçma, ama onlardan farkı çok daha doğal oluşu.
hesabın var mı? giriş yap