• kendileri hakkında epey ağır eleştiri yapmıştım ancak 2019 ales kitaplarının hatalı olduğunu bildiklerini, piyasadan toplattıklarını bana ulaşarak bildirdiler. 2019 ales soru bankaları maalesef inanılmaz hatalı bir kitap. antalya’dan temin ettim ama toplattıklarına rağmen burada kalmış. telafi etmek için bana başka yayınevinin denemelerini ve çıkmış sorularını yolladılar. umarım yeni kitaplarında hata olmaz ve tüm kitabı çözümlü çıkartırlar.
  • 2021 ales 5x50 sözel denemesi rezalet olan yayınevi. falso zaten kapağından başlıyor: “yep yeni tarz” yazmışlar. pekiştirme sözcüklerin birleşik yazıldığı gibi ilkokulda öğretilen bir yazım kuralını bilmeyip sınav yayıncılığı işine girmek büyük cesaret doğrusu. sorun sadece kapakta olsa iyi, içi de pek farklı değil. sorulardan kalitesizlik akıyor ve ales soru tarzıyla alakası yok. belli ki hazırlayan kişi “bugüne kadar ne sormuşlar acaba?” diye merak edip bakma zahmetinde bile bulunmamış. o da yetmemiş “upuzun, mantıksız ve aralarında anlamsal bir bağ olmayan cümleler kurup öğrencinin beynini yakayım.” diye uğraşırken çoğu cümleyi yarım bırakıp geçmiş. “damdan düşme yazarlar günümüzde çok popüler olmaya.” derken ne anlatmak istediniz mesela, cidden merak ettim. soruların ve cevapların birbirini yalanladığı hatalı sorulara girmiyorum bile.

    ales döneminde pek çok yayınevinin denemesini aldım. kimini beğendim kimini beğenmedim ama ilk defa ödediğim paraya acıdım. 15 liramla eve gelirken marketten abur cubur alsaydım sınav sürecimi daha olumlu etkilerdi.

    edit: ha bu arada (bkz: paragraf) ile (bkz: cümle) aynı anlama gelmez. içinde 20 tane cümle olan bir paragraf yazıp “yukarıdaki cümlede anlatılmak istenen nedir?” diye sorsanız komik duruma düşersiniz.

    edit 2: şimdi 5'li sayısal denemesini açtım, onda da 1. testi iki kere basmışlar yani 4 deneme var. acıdığım para miktarı 30 lira oldu.
  • görsel
    [görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    bahsettiğim kitap

    ales kitabında soru ve çözüm bağlantıları çok ama çok alakasız. sürekli yanlış cevaplar çıkıyor bu nedenle tavsiye etmiyorum. bir daha bu yayınevinden alışveriş yapmam.

    20 soruluk paragraf tamamlama bölümünde 3 tane hatalı soru çıktı.

    incelemek için geldiyseniz başka yayinevlerine bakın.

    edit: görseller eklendi.
  • yökdil-fen bilimleri 10 deneme tamamı çözümlü kitabında vahim hatalar söz konusudur. öncelikle soru dizilimi yanlış. daha sonra ise bazı denemelerinde çeviri sorusunun soru sayısı yanlış. tavsiye etmediğim yayın evi.
hesabın var mı? giriş yap