• yasim ilerledikce alnimda ve iki kasimin arasinda olusan cizgiler. zira insanin tecrubenin getirdigi bilgi ile donandiktan sonra gencligindeki kadar gozukara olmasi mumkun degildir. biri 'gel, gidelim beraberce' dediginde alniniz kirisir, duraksarsiniz, tereddut cizgileri devreye girer. iste yalnizca bu duraksama bile hic bir seyin asla eskisi gibi olamayacaginin sasmaz isaretidir.
  • adli tıp ta şüpheli bir ölümde intihar ihtimalini kuvvetlendiren bulgu..kesici aletlerin sebep olduğu ölümlerde özellikle boyun ve bilekte oluşmuş yüzeyel kesilerdir..ironik yanı bunun adli tıbba ait bir terim olmasıdır..vakıa büyük yüzde ile ölüdür, kişinin tereddütünü yendiğinin işaretidir.
  • ben ömrü hayatımda bu kadar sarsıcı bir tabir duymadım.

    intihar vakalarında kişi kesici bir alet ile boynuna ya da bileğine derin, öldürücü ve asıl darbeyi vurmadan önce çok daha yüzeyel çiziklerle acıyı denermiş. yani kendini tamamen sonlandıracak kesiğin provasını yaparmış. adli tıpta tek ve net bir kesik varsa cinayet, tereddüt çizgileri varsa intihar anlamına gelirmiş.

    ne kadar hüzünlü lan. az sonra öleceksin. acıyor mu diye deniyorsun. ya da belki nerden kesersem daha öldürücü olurun hesabını yapıyorsun.
    bilemiyorum. sanki derinde bi yerler hep yaşama tutunma derdinde gibi.
  • fazlasıyla derin anlamlar taşıyan ağır bir terimdir.

    bir adli tıp terimi ancak üzerine sayfalarca metafor yazılabilecek derinlikte bir insani eylem sonucu oluşur.

    intihar sırasında dahi acaba acır mı gibi insani dürtülerin sebep olduğu tereddütün ölümcül kesiden daha yüzeysel kesilere sebep olmasıyla oluşur.

    genelde öldü mü öldürüldü mü sorusuna cevap ararken kullanılan bir adli tıp terimi olduğuna göre en soğukkanlısında bile oluşabilecek çizgilerdir.
hesabın var mı? giriş yap