• bi cesit cin japon ya da cekik gozlu yemegi menu item i.
    dunyada bulunabilen ve turklerin asla sevmeyecegi sevemeyecegi yiyeceklerin toparlanip onunuze koyulmus hali.
    bu nedir?
    su nedir? diye diye yiyorsunuz ama ya cok ac olmaniz ya da tad alma duyularinizin olmamasi lazim.... dedim de aklima geldi (bkz: yaratik ev arkadasi)
    yedikten ve doyduktan sonra
    "bir daha yiyenin agzina sicayim deyip kalkiyorsunuz masadan.

    seneler sonra gelen edit: ne demissin horni sen boyle neler demissin? ayip olmuyormu boyle "agzina **" demek. severek yiyenler yok mu o yemegi okuyunca mideleri bulanmayacak mi? nerde gorsen yemiyormusun artik chicken teriyaki'ni. "bu nedir? su nedir?" ne demek zaten teriyaki dedigin soya sosunda pismis yemek. yuh!
  • her yer de gordugum velakin ne bok oldugunu anlamadigim nesneydi sozlukte okuyana kadar, i$in ilginci sorunca da bir aciklama getiremiyorlar... ne ulan bu sebze mi ? meyve mi ? hayvan mi?? her bokun icinde de var... sagolasin sozluk.
  • ızgara, kaynatma veya kızartma öncesinde soya sosu, şeker, zencefil ve baharat karışımıyla marine edilmiş yiyecekler..
  • 'chicken teriyaki' adi altinda tum cin-japon restoranlarinda ve bilumum subwaylerde bulunur. lezzetli bulurum tadini ama ne oldugunu anlayamamisimdir hala.
  • koyu kahverengi bir görünüme sahiptir. buna soya sosunun etkisi neden olmaktadır.
    yalnızca etlerde değil, tabağa servis yapıldıktan sonra beyaz pilav ve diğer sebze türü garnitürlerin üzerinde kullanıldığında yemeğin lezzetine lezzet katar.
    karşı konulamayan domuz eti - teriyaki sosu kombinasyonu ise adamı dinden çıkarır gavur yapar.
  • asiri tuzlu ve sirkemsi bir tadı olan, soya sosunun bin kat beteri bir tür yemek eziyeti.
    birakin salatanizi baliginizi etinizi bununla mundar etmeyin, sossuz yiyiverin. yemeginiz tabaginizda kalmamis olur.
  • teriyaki bizzat pisirme sosunun adidir. kalin ve tatli bir sostur. soya sosu,seker, mirinve sakeden yapilir. bu sosa bandirilmis ya da biraz dokundurulmus (bir firca yardimiyla) malzemeler genellikle izgara yada tavada pisirilir. isimdeki yaki de zaten bu pisirme yontemini vurgulamaktadir.
  • ne idüğü belirsiz et parçalarının durumlarını gizleyecek şekilde sosa bulanmasıyla oluşan yemek. yurdumdan uzak yerlerde, yağlı fast food haricindeki en ucuz ve hafif seçeneklerdendir.
hesabın var mı? giriş yap