• ayrılık mecbursa hangisinin olduğu umursanmaz, olsun diye bakılır.
  • terketmeden önce düşünmek, terkedildikten sonra dönüp arkaya bakmamak gerekir.
  • bende mi bir gariplik var bilmiyorum ama daha kimseyi terketme duygusunu tadamadım. nasıl bir şanssa hep terkettiler. sorun sende değil bende dediler. karşılaştırmayı yapmaktan bile acizim görüldüğü üzre.
  • terketmek yürek ister, elini yıkayıp çıkmak her şeyin içinden... çirkinliklerin yanında güzelliklerden de vazgeçmek cesaret işidir, iyiliklerin hatrına kötülüklere katlanamayacak hale gelip gelmediğinize dair verdiğiniz karar, mangal gibi yürek ister, terketmek, yanılma ihtimalini içerir. pişmanlık pek de uzak değildir size.

    terkedilmek de yürek ister. kalakalırsınız oralarda bir yerlerde, durduğunuz yeri pek de göremezsiniz artık, yine mangal gibi bir yürek gerekir olanları kavrayabilmek için, olanlara dayanabilmek için, arkada kalmayı göğüsleyebilmek için, birinin gidişini izlerken göğüs kafesinizi parçalamak istersiniz ya, buna karşı size direnen yine yürektir işte.

    ***

    hiç bir fark yoktur bence aralarında, terkeden de terkedilen de koskoca bir yükü sırtlanmıştır, tabi terkedende biraz merhamet varsa ve terkedilen de gerçekten terkedilense. çünkü bazen terkeden, daha önce terkedilmiştir dimi?

    bazen de birileri basıp gider, kim terkeder kim terkedilir hiç anlaşılamaz. her ikisi de hem terketmiş hem terkedilmiştir ya da her ikisi de terketmemiş, terkedilmemiştir. birileri sadece basıp gitmiştir.
  • terk etmek vicdanla, terk edilmek hayal kırıklığıyla başbaşa bırakır.
  • terk etmek etken, terk edilmek edilgendir..terk etmek bir karar almak, terk edilmek razı olmaktır.. terk etmek sorumluluk almak, terk edilmek kabullenmektir.

    her iki taraf da birbirini seviyorsa suçlanılacak kişi terk edendir. terk edenin içine koca bir taş oturur, terk edilen yeni hayatına daha motive olarak devam eder. terk eden geçmişte bıraktıklarını düşünür, terk edilen geleceğe yeni fırsat olarak bakar.
  • ufukta terk edilmek varsa önce davranıp terk etmek daha az acı verir.
  • ikisininde farklı acıları vardır. terk etmek, pişmalığı getircek mi korkusuyla yaşanan acıyı ve kederi - korku acı verir - , terk edilmek, yetemememek acısını ve akabinde özgüven dibini iliklerine kadar hissettirir. iki ucu pislikli değnektir. ancak bir uç daha temizdir diğerine göre. terk edilmenin ve acılarının ilersinde terk edilmişin üzerine karşı cinsten ufak bi ilgi bile acının esamesini bırakmaz üzerinde. saçma, terk ediliş şekline göre yaşanmış ilişkiye göre değişir herşey müdür.
  • terketmek vicdansiz isi, terkedilmek deli isi.
    terk etmeyin, terk edilin.
    vicdansiz olmaktansa deli olurum.
    hatta hic kimse birliktelik yasamasin.
    heryer muta olsun.
    bu cit kirildim dunyada sevmek ahlaksiz isi.
  • en güzeli terk edilmeyi sağlamaktır. kafanız rahat olur, ben gittim nasılsa diye arayan soran kafa ağrıtanınız olmaz. özellikle erkeklik gururuna sahip salakların peşinize takılıp hayatınızı zehir etmesini engellemiş olursunuz ya da pençelerini size takan ruh hastası kadınların.

    insanlar kendilerinin istemediğine inandıklarında ve seçimin onların olduğunu düşündüklerinde bir şeyden ayrılmaları daha kolay oluyor. normal de ayrılık sürecinde kişilerin artık ilişkinin yürümediği ve istenilen bir durumdan çıktığını fark etmeleri gerekirken çoğunlukla hastalıklı bir kısım, ilişki bir işkence halini alsa da böyle mutlu olduğuna inandığı için devam ettirmeye çalışıyorlar. çalışırken de istediklerini düşünüyorlar tabii, o yüzden en iyi yöntem budur.

    edit büdüt: düzgün insanlarla ilişkiye girin ve günün sonunda karşınızdaki kişi size hayatı zehir edecek gibi olsa bile dürüst olup, karakterinizden ödün vermeyin. gerekirse mahkemelik olursunuz; ama bence yine de herkes açık ve net bir şekilde iletişim kurulmasını hak ediyor.
hesabın var mı? giriş yap