• ayakta pisik, tirnak atmasi, tirnak cektirme, mantar, bot travmasi adi verilen postal kaynakli yaralar sonucunda yine askeri doktor tarafindan verilen fakat butun aktivitelerin devamini gerektiren istirahat seklidir. bazen bu istirahatin verilmemesi verilmesinden daha iyidir.*
  • terliklerin sahiplerini çok taşımaktan yorulduğunda dinlendirilmesi ve havalandırılması
  • şanlıurfa'da sıcaktan pişen ayaklarım yüzünden almak zorunda kaldığım istirahat şekliydi. tabi isimlendirilmesi bi enteresan ama askeriye'de böyle. misal barfiks çekerken kolunuzdan sakatlandınız kol istirahati alırsınız kol sporlarını yapmazsınız. koşarken bacağınız bırkıldı koşu istirahati alırsınız koşuya çıkmazsınız.
    ben yine böyle efendi efendi anlatırken bir terbiyesiz arkadaşım "o ne saçma şey lan, ne yani ishal olunca da göt istirahati mi veriyorlar, hani sıçmak yasak diye" şeklinde yorumlarıyla neşeme neşe katmıştı. askere gitti sonra, duydum ki ishal olmuş.
  • aslinda resmi olarak boyle birsey yokmus. komutanin dedigine gore ayaginda sorun olan revirde ya da odasinda yatarmis, oyle terlik giyip ortalikta cekirdek yiyerek dolasamazmis.
  • saçmalığın dik alası bi durumdur.yurdumun her konudaki acizliğinin ayağa yansımasıdır.bi kaç tane metal tip dışında kimse yazın 40 derece sıcakta botla dolaşıp ayağını mantar yapmaz, pişik oluşturmaz.modernlikten ne kadar uzak olduğumuzun işaretidir terlik istirahati.duruma uygun çözümler üretmek kimsenin almak istemediği bi sorumluluktur.çünkü millet olarak büyüyene dek sorumluluktan uzak ebeveyn-amir-komutan-öğretmen-müdür hegamonyası altında yetiştirilmişizdir.
    askere yaz aylarında mevsime uygun kaliteli ayakkabı verilmemesi nedeniyle oluşan problemler yüzünden terlik istirihati verilir. oysa kaliteli ayakkabılar, devlete reçete edilen bir sürü mantar-pişik kreminden daha az masrafa neden olacaktır.tabi ki bu olay ilaç endüstrisini baltalayacaktır, böyle bir şey düşünülemez.
    ''terlik istirahati'' ile ''kapkaççıların tek tek yakalanması'' arasında müthiş bir benzerlik vardır.
  • birliğe ve komutana göre değişen boyutta istirahata haiz olan uygulamadır. birlik var gider adam yatakhanede ya da kantinde uyuklar, birlik var bütün eğitimlere zorla çıkarılır yetmez bir de koşturulur. kışın çok sakat bir durumdur mesela bu istirahatli halde birlikte hoplayıp zıplamak ayağınızın soğuktan donmasına neden olabilir. iyi birşey değil elbette.
  • askerde* uretim hatasi postalimin topugumu vurup hacamat etmesi ile* aldigim izindir. burada en buyuk sansizlik havalarin cok soguk olmasi ve bir ayakta postal bir ayakta terlikle egitimdeki diger askerleri egitim alaninda acik alanda izlememdir. komutana daha az usumemek icin postali giyip topuguna basmak teklif edildiyse de kabul edilmemistir.
  • bunu almak için mantar olmaya vs. gerek yoktur. bir iki ay hafta içi+hafta sonu aynı postalı giymeniz sonucunda zaten mecbur kalınır. revirdeki hekim ve askerle aranız iyiyse, bir tane terlik istirahat kartı alırsınız. üstündeki tarihi deği$tirip, ne zaman canınız isterse terliklerle gezersiniz.

    ama ayaklarınızı bolca (bir sabah, bir öğlen, bir gece) yıkayarak ve geceleri talk pudrası+krem ile ovarak bakım yapmanızı öneririz zira:
    - karargahta terlikle gezemezsiniz. isterseniz ayaklarınızın altı mahvolmu$ olsun arz'a çıktığınızda terlik giyiyor olmaktansa yerin dibine girmeyi tercih edersiniz.
    - astek vs.seniz acayip dalga geçerler. hükmünüz falan kalmaz artık. bakınız madde 1.
    - askeri alanın çok küçük bir kısmı güzelce asfaltlanmı$tır. kalan kısmı ise toprak, çakıl, mıcır kaplıdır ve ceyo olsa bile dayanmaz buna.
    - terden vs.den ayaklarınız kokar ve bu koku sizi rahatsız eder, eğer $ubede/yazıhanede falan değileniz ba$kasını pek rahatsız etmez, zira onlarda daha kötüleri vardır.

    hint: er/erba$sanız terlik istirahatini mesai bittikten sonra ertesi sabaha kadar kullanın. en efektifi budur.
  • eğer karargahta görevli bir yazıcı olarak askerliğinizi yapıyorsanız, pek de bir işe yaramayacak istirahattir. zira, karargaha terlikle girmek yasaktır. yakanızda terlik istirahatinizin olduğunu belirten kart, ayaklarınızda sımsıkı bağlanmış botlar, gezer durursunuz öyle.
  • karargahta revirci/yazıcı olarak görev yaptığım aksaz'da önceleri ara sıra, tezkereye doğru ise hiç çıkarmadan taktığım kartın üstünde yazan yazı. ha üst komutanlık'a bununla gireyim derseniz o hafifçe bir göt ister. hatta direk göt ister, hafif falan değil. zira üst komutanlık aksaz normlarında samanyolu galaksisi gibidir.
hesabın var mı? giriş yap