• ısıya duyarlı kağıda* ısı vermek suretiyle yazı yazan yazıcı türü.
  • öküz gibi pahalıdır
  • lojistik sektöründe ve büyük firmalarin üretim bantlarinda cokca tercih edilen yazici türüdür. direkt termal (termal kagit üzerine) ya da termal transfer (ribbon) seklinde baski yapabilme yetenegine sahiptirler. zebra, printronix gibi markalarin bu alanda epey gelismis ürünleri bulunmaktadir. fiyatlari pahali gibi görünse de eger günlük baski adetiniz fazlaysa, kisa bir zamanda kendini amorti edecektir.
  • barkod oluşturulması gereken depo işlerinden, iddia bayiilerine kadar bir çok alanda kullanılan yazıcının en karizmatik hali. özellikle barkod için kullanılanların taşınabilir olmasının ne kadar önemli olduğunu kendisiyle çalışamayanlar bilir.

    kendisini bir dönem, stadyum çevresindeki seyyar iddaa oynatıcılarında da görmek mümkündü.
  • kendime yılbaşı hediyesi olarak aldım bundan. geçenlerde günlük tutar gibi bir ajandaya yazmaya başladım. ajandanın sayfaları dümdüz yazıyla dolunca bir garip hissedip bir şeyler çizmeye çabaladım ama nafile. çizimim berbat. ben de sticker yapıştırırım diye düşündüm, sonra ona da yetişemem diye gittim aliexpressten (kargo dahil 200tlye) bundan aldım. yaklaşık 2 haftada geldi zaten. siyah-beyaz çıkartıyor. kendinden yapışkan çıkartmalı. mis gibi bir şey, işimi gördü. benim kedi * ile çekindiğim fotoğrafları bile taratıp yazdırıyorum. asrın icadı ya bana kalırsa. insan böyle şeylerle mutlu olmasını bilmeli. ben bildim :')
  • niimbot b21 modelinden var.geçen sene vergi ve kargo dahil 400 tl'ye almıştım, şimdi 1500 tl civarına satılıyor

    görsel

    orjinal etiketlerinin sayısı çok az, bir de gelmesi dert, beklemesi dert o yüzden internet üzerinden alacağınız herhangi bir 50x30, 70x30 etikette işinizi görecektir. kullanacağınız miktarı kendi makarasına sarmanız yeterli olacaktır
  • yanlışlıkla 300 yerine 203 dpi almak, yazıları okurken kör olma ihtimalini ihtiva eder.
    görsel
    görsel
    görsel / yedek
hesabın var mı? giriş yap