terminoloji
-
terim bilimi. (bkz: havacılık terminolojisi), (bkz: kadın terminolojisinden anlamamak), (bkz: sozluk terminolojisi), (bkz: terminolojimizi geliştirdik), (bkz: tıp terminolojisi)
-
gördügüm kadariyla günümüz bitirme tezlerini iktidari altina almis azili düsman. arama yollarinda ögrencilerin vazgecemedigi afyon.
-
(bkz: jargon)
edit: eliada'nın sayesinde öğrendiğim kadarıyla jargon; terminoloji kelimesinin anlamdaşı değil, bir ortak kültürün serbest olarak gelişmiş argosudur. terminoloji kelimesinin ayrıca bilimsel bir kimliği var. -
bir kültür-sanat kolunda, bilim dallarında veya teknik alanlarda özel olarak kullanılan terimlerin tümü, terimler dizgesi. kültür-sanat kolundan örnek olarak, yüksek kültürden klasik müzik terminolojisi ve popüler kültürden matrix terminolojisi verilebilir. bunların yanısıra geyik dalından ömer üründül terminolojisi es geçilmemelidir. ek olarak (ara: terminolojisi) faydalı olabilir.
-
bilim dalının dili.
-
bilim dili bilim dalı
-
kullandigi terminoloji uzerinde herhangi bir otoritesi bulunmayan biz gibi toplumlari dusuk tartismalara hapseden fenomen. dilden daha cok bir bilis sistemiyle alakalidir
-
bir bilim, bir sanat, bir meslek ya da bir teknik dalına özgü terimlerin tümü.
terimbilimi olarak da bilinir.
üniversitede ki çok sevgili hocam sayesinde çok sık kullanmaya başladığım kelime. -
bilim mi değil mi tartışması hala sürmesine rağmen dilbilime bağlı oluşu bilim olduğunu göstermektedir zaten.
termium adlı canada veritabanlı sitede bir çok alana ait terimleri bulabilirsiniz.
daha geniş bilgi için précis de la terminologie kitabı detaylı anlatıma sahip. -
bir bilime ait terimlerin tümüne denir. konuşmayı zenginleştirir ve nitelendirir. terminolojiniz ne kadar iyiyse konuştuğunuz konu hakkında konuştuğunuz kimsenin o kadar kafa sallaması demektir.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap