• oldukça fazla terörist orospu çocuğuna sahip bir üniversitenin ferdi olaraktan en yakın zamanda mutlaka alıp okuyacağım kitap.

    (bkz: ege üniversitesi)
    (bkz: ege üniversitesi edebiyat fakültesi)
  • ülkesini ve insanını seven her kişinin okuması gereken belge niteliğindeki bir baş yapıt.

    http://vimeo.com/79693070#
  • 2013 nevruzda mülkiyede yaşanan olaylarla ilgili bir şeyler görmeyi umduğum kitap.

    (bkz: 20 mart 2013 ankara üniversitesi olayları)
  • türk üniversitelerindeki terör destekçisi yapılanmayı, geniş bir bakış açısından, farklı dönemlerdeki benzer olayları okuyarak anlamak için mutlaka edineceğim kitap.
  • anlaşılan o ki, daha önce yazılıp çizilmemiş bir konuyu ayrıntılı şekilde anlatmaya çalışan kitap.
    yıllardır medyadan takip ederiz ve aynı cümleler kulağımıza çalınır. karşıt görüşlü öğrenciler çatıştı, diye.
    fakat işin iç yüzünü bilenler, olayın basit bir sağ sol çatışmasından ibaret olmadığını hemen anlarlar.
    özellikle son birkaç yılda, büyük üniversitelerde artan pkk yapılanması ve bu bağlamda çıkan olaylar, konu ile ilgilenenlerin gündemini meşgul ediyor. son olarak 13 kasım'da marmara üniversitesi'nde yaşanan olaylar herkesin hafızasında.

    umarım bu kitap; üniversitelerdeki pkk yapılanmasına destek olan ve kendisini sosyalist olarak tanımlayan sözde humanist kesimi de ayrıntılı bir şekilde anlatıyordur. diğer bir önemli husus ise, akademisyenlerin bu yapılanmaya verdiği destek. belki birçoğumuz bilmiyoruz ama sosyalizm ortak paydasında, pkk eylemlerine ve yapılanmalarına sahip çıkan yüzlerce akademisyen var bu ülkede.
    zira akademisyenlerden destek almadan, ses getirici bir yapılanmaya imza atmak zor.

    en kısa zamanda bu kitabı edinip, yorumlarımı burada paylaşacağım.
  • 2004-2008 yılları arasında cumhuriyet üniversitesi'ndeki yapılanmanın bahsini merak ettiğim kitap.
    (bkz: bageh)
    (bkz: yögeh)
    her bahar spor olarak yapılan polis baskınları da çözüm süreci ile rafa kaldırılmıştır herhalde.
  • eğer içeriğinde muğla üniversitesi yoksa almayı bırak, aldırmayacağım kitap. nevruz bahanesiyle kampüste pkk bayrakları açılan, her seferinde pkk sloganları atılan okul teslim olmamışsa bir şey demiyorum. umarım kitabı inceleme şansım olur, üniversiteler ciddi anlamda sahipsiz bırakılan başıboş kurumlar oldu artık.
  • bilim yuvalarının, teröre nasıl teslim edildiğini, tüm ayrıntıları ile görebileceğimiz bir eser olacağını düşünüyorum. bir süredir beklediğimiz bir eserdi, henüz görmek, elimize almak nasip olmadı. inşallah, en kısa zamanda okuyup, kitap hakkında daha detaylı bilgiyi de yine bu platformda paylaşmak nasip olur.

    ne yazık ki, üzerinde yaşadığımız toprakların son 40 yıllık hikayesini terörden arındırılmış bir şekilde anlatmak mümkün değil. son 40 yıla ilişkin ekonomik olaylardan da bahsetsek, sosyal olaylardan da bahsetsek, kültürel hadiselerden de bahsetsek, toplumsal meselelerden de bahsetsek içinde muhakkak terör ve şiddet kavramlarına ilişkin bir çok öğeye de değinmemiz kaçınılmaz olacaktır. zira terör şehirlerimize girdi, mahallelerimize girdi, sokaklarımıza ve meydanlarımıza girdi, turistik beldelerimize, alış veriş merkezlerimize, liselerimize, üniversitelerimize, evlerimize, ocaklarımıza, hasılı hücrelerimize girdi, ruhumuza sirayet etti.

    bu çalışmanın, bilime hizmet için var olan ancak tarihleri boyunca bilime pranga vurmak, gayrı milli aydınlar yetiştirmek ve ülkenin kaynaklarını boşa sarf etmek dışında büyük başarılara ( ! ) hizmet edememiş üniversitelerimizin en saf ve temiz unsuru öğrencilerinin, bizim, arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin ve belki de çocuklarımızın nasıl bir şiddet sarmalına sokulduklarının, örgütlerin kıskacına hapsedildiklerinin, ezildiklerinin, sindirildiklerinin, terörize edildiklerinin anlaşılabilmesi adına çok yararlı olacağını düşünüyorum.

    ülke terör ateşinde yanıyor ve üniversitelerimiz de bundan ziyadesiyle nasibini alıyor. bu kitabın, bir nebze de olsa yangını söndürmeye yardımcı olmasını umuyorum.

    okuduktan sonra daha detaylı bir şekilde konuya ilişkin fikirlerimizi aktarma olanağımız olacaktır muhakkak ama kitabın raflarda olduğunu öğrenmek bile ziyadesiyle mutlu etti.
  • kitap elime geçer geçmez "nevruz bahanesiyle karıştırılan üniversiteler" bölümüne baktım. birkaç mesaj önce dediğim gibi 2013'te siyasal'da olanları görmeyi umuyordum. gördüm de zaten ama pek yüzeysel geçilmiş, tanıklarla konuşularak daha geniş anlatılabilirdi. çok ciddi bir olay çünkü. tabi sadece bu yüzden yazarı yargılayamam ne olursa olsun önemli bir kitap tez zamanda okumaya başlıyorum.
hesabın var mı? giriş yap