• başlık olmamasına şaşırdığım do known tarafından geliştirilen g kore merkezli blokchain projesi . hali hazırda kendi mainnetini kullanmaktadır . terra ekosisteminin göze çarpan en büyük avantajı adaptasyon mekanizmalarını gerçekten başarılı bir şekilde kurmuş olmalarıdır .
    mir protocol , anc protocol terra ekosisteminin çalışan ürünleri .
    terra ekosisteminin ana mantelitesi luna coin yakarak terranın stabil kripto para birimi olan ust yi elde etmek ve kullanımını yaygınlaştırmak . yani ecosistem geliştikçe luna burn olmaktadır .luna burn bu siteden hergün ne kadar luna burn edilmiş takip edebilirsiniz ve ayrıca takip edebildiğim kadarıyla yeni ecosistem parçaları üzerinde çalışmalar devam ediyor .
    yeni ekosisteme katılacak arkadaşlar ozone, spar ,pylon .
    bunlarında katılmasıyla birlikte luna burn hızlanacaktır .
    anlık luna usdt fiyat ; 15.27 (15.04.2021)
    daha iyi yerlere gelmesini bekliyorum
    kesinlikle finansal tavsiye içermez . bilgilendirmeye devam edeceğim .
    bilgi paylaştıkça çoğalır . hoşçakalın.

    24.07.2021
    bitcoinin çöküşü ile birlikte altlar pestil oldu resmen .
    luna 8.32 $ .
    artık pylon protocol da devreye girdi .
    bitcoin eski günlerine geri dönerse luna için yeni ath gelmesi gerekiyor .
    ha gelir mi gelmez mi bilemem. yatırım tavsiyesi değildir çünkü benim aklım bana zor yetiyor . herkes kendi araştırmalarını yapıp ona göre yatırım yapmalıdır .
    sırada nebula protocol var .
    çok hızlı bir şekilde gelişim devam ediyor.
    sağlıcakla kalın
    bilgi paylaştıkça güzeldir .

    11.08.21
    luna 17.5 $
    dün coinbase ust'i listeyeceğini duyurdu. bugün lunayı listeleyeceğini duyurdu .
    col-5 güncellemesi eylül 5 de yapılacak .
    okadar çok haberi var ki takip etmekte gerçekten zorlanıyorum . ümit ediyorum ki güzel günler yakındır .
    sağlıcakla kalın .

    29.08.21
    çok zaman geçmedi ama tekrardan bilgilendirme yapmak istedim . mağlum fiyat biraz yükseldi bu sebeble bir kaç bişey yazmak gerekiyor .
    luna ust ; 35.5
    luna yanmaya devam ediyor arz azalıyor fiyat yükseliyor .
    pylon darphane gibi ust basmaya ve bu ust'nin luna ağında kalmasına yardımcı oluyor . beklenen oldu katalizör görevini layıkıyla yerine getiriyor .
    henüz erkenci olduğumuzu düşünüyorum ama tabiki rüzgar bir anda tersine dönebilir .
    giriş yapmak istiyorsanız geri çekilmeleri beklemek akıllıca olabilir.
    buralardan alsak zarar-kar edermiyiz ? diye sorular gelmiş .
    buralardan alınır mı bilemiyorum ama ben buralardan kesinlikle satmam .
    100 dolara rahatlıkla ulaşabileceğimizi düşünüyorum.belki size abartı gelebilir ama bnb 50 dolarlardan iki ay içinde nasıl 600 dolarlara gittiyse aynı şey dünyadaki tek algoritmik stabil coine sahip luna için de geçerli olabilir .
    sağlıcakla kalın .

    09.20.21
    luna/ust :43 $
    bugün wormhole(solucan deliği) aktif hale geldi .
    wormhole ; terra ekosisteminin stabil coini ust yi solana ekosistemine , binance ekosistemine , etherium ekosistemine taşımamıza yardım etmekte .
    başka bir deyişle $ust agresif şekilde benimsenmeye devam ediyor . yakın zamanda $ust binance listelenecek gibi haberler dolaşıyor . zaten binance de $ust nin listelenmesi ve $ust ye bağlı paritelerin oluşması bu işin nirvanası .
    yakında terra ekosisteminde idosu yapılacak olan projeler :
    orion money -starterra-whitewhale-nebula protocol -kujira protocol-mars protocol
    fırlatma sıralarında değişiklik olabilir .
    100$ hedefimiz halen devam etmekte .
    stake it and make it :)
    sağlıklı mutlu günler diliyorum .
    sağlıcakla kalın .
  • hop geldim bende. daha önce başlığının olmadığını görüp ben de açmaya üşenmiştim açıkçası.

    ilerde buraların değerleneceğine emin olmakla birlikte dün pylon protocol luna stakerlarına airdrobun onaylandığını duyurdu. verdikleri airdroplarla gönlümü fetheden, luna için ödediğim parayı airdroplarla bana geri veren yükseldikçe beynimde şu şarkıyı çaldıran ezhel-aya canım protokol. varsın dursun 2025 e kadar.
    ne kadar harika olduğunu anlamanız için şu görseli bırakıyorum.
    2025 de görüşmek dileğiyle. (current price: 15 usdt)
    görsel
  • bir günde %80 vurduğum müthiş coin.
  • bugün kaldıraç kaldırayım derken beni kaldıran coin
  • on edit: oncelikle entryim burada kalsin ibretlik...

    2.si, hala ponzi veya dolandiricilik oldugunu dusunmuyorum. sistemin acigi vardi hatta varmis cunku ben de fark etmedim ve gormedim. bunu kullanarak sistemi cokerttiler. sisteme guvenip parasini yatiran herkes de sistemle birlikte coktu. olay bundan ibaret.

    3.su, bu saatten sonra yeni cikan terra'dan bir sey olma ihtimali cok zor. luna'yi luna yapan ve bu kadar buyumesini saglayan ust ve algoritmik stablecoin fikriydi ve hem ust hem de bu fikir patladi.

    4.su ise burayi okuyup yatirip yapip para kaybeden insanlara ozurlerimi iletiyorum. kripto'da her zaman ayni seyler soylenir, uzuleceginiz miktarlarla girmeyin, evi arabayi basmayin, tum yumurtalari tek sepete koymayin. bu da bu entryi okuyan herkese ders olmali.

    ilk 5'teki coin bile bir kac gun icinde 40 milyar dolardan 0 degerine dusebilir.

    asil entry -

    net olmak gerekirse, terra luna muhtemelen şu ana kadar gördüğüm en iyi ve devrimsel blockchain teknolojisine sahip altcoin. crypto'nun evrimine mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor ve bundan sonrasında kripto dünyasının en mantıklı şekilde ilerlemesini sağlayacak coin.

    1-) şimdiye kadar kripto'nun evrimi.

    2009'da bitcoin'in icadından beri, kendini tekrar eden, güvenilir, en alttan en üste 100 kat artış gören, 4 senelik halving'li boğa sezonuna ve bu döngüye tanıklık ediyoruz. şimdiki boğa sezonunda ise aşağı yukarı 6 aylık bir zamanımız kaldı ve ortalama bir coinden 10x geri dönüş bekleyebiliriz. hatta bazı coinler için bu 100x olacaktır. peki yatırımcılar bu karları ile neler yapacaklar?

    bu karlar daha kararlı coinlerde(stablecoins) tutulacak. şimdiye kadar bitcoin 60bin doları gördüğünde portfolyosunun %50'sinden daha fazlasını satan bir sürü cryptou gördüm. ınsanlar artık daha deneyimli ve eskisi kadar aç gözlü değil.

    peki bu stablecoinlere koyup ne yapacaklar? orada mı tutacaklar? işte tam olarak bu noktada:

    2-) terra luna ekosistemi

    şu anda, kararlı coinlerde yaklaşık olarak 100milyar$ var.

    boğa sezonunun sonunda ise aşağı yukarı 1trilyon$ bu stablecoinlerde olacak. bu stablecoinler boğa sezonunu sonunda cripto'nun merkezi olacaklar. ve cripto'nun temel sütunlarını oluşturacaklar.

    bu 1trilyon$'ın neredeyse hepsi ise luna'ya, yani stablecoin ekosistemine gidecek. peki luna'nın ne farkı var? şöyle ki bu coinden başka hiç bir yerde alamayacağınız %20apy (annual percentage yield) geliyor. burada şöyle düşünmek lazım, örnek olarak herhangi bir banka parasını luna'ya koyup %20 faiz alabilir. müşterilerine ise sadece %5 faiz verip kalan %15ini ceplerine atabilirler.

    peki bu %20 apy nereden geliyor?

    3-) terra luna ekosisteminin nasıl fonlandığı

    bir çok cefi platformu, nexo, celcius, blockfi gibi, size %12.5'e kadar apy sunuyorlar, fakat bunların çoğu vc tarafından fonlanıyor ve sürdürebilir karlar değiller.

    fakat luna, bu %20'lik apy'yi, ekosistemlerindeki dapps(decentrailized applications)'tan gelen para ile karşılıyorlar. şu ana kadarki en büyükleri.

    1-) chaı, güney kore'nin paypal'ı, daha geçen sene çıktı, fakat şimdiden tüm güney korenin %5'i tarafından kullanılıyor. buradan ciddi bir para geliyor.
    2-) mır, sentetik platform. burada istediğiniz türde sentetik ticareti yapabiliyorsunuz, stok, kripto veya sınırsız likidite ile herhangi bir eşya veya mal.
    3-) anchor, klasik kredi platformu. 10$ kredi için en az 30€ dolarlık kripto ipotek ettirmeniz gereken bir platform.

    bu üç dapp'ın her biri ortalama %4 apy getiriyor. örnek olarak size 10k$ kredi veren biri sizden ipoteğiniz dahil yani 30k$ dolar için apy alıyor. bu da 3*%4, %12. ayrıca, sizin verdiğiniz borcun 3 katını deposito ettiği için, %12*3 = %36 apy geliyor.

    bu %36'nın %16'sı luna'nun hazinesine gidiyor. bu şekilde yüksek kar oranı yüksek kalıyor ve eğer yatırılan coin'in değeri düşerse bu kalan %20 kredi veren kişinin 10 dolarını karşılamak için kullanılıyor.

    4. kalan defi ve cefi'lar ne yapacak?

    yukarıda bahsettiklerim dışında aave, comp, nexo, celsius, blockfi&co gibi defi ve cefi var. bunlar da tüm stablecoinlerini luna platformuna yatıracaklar. normalde kendi müşterilerine %12.5 kar sunan bu platformlar, luna'nın %20'si ile birlikte %32.5 apy verebilecekler.

    tüm cefi ve defi platformları luna ekosistemine para yatırarak ve başka hiç bir şey yapmayarak karlarını neredeyse 3 katına, %12.5'tan %32.5'a çıkaracak. tabi bankalar da bu işe girdikten sonra ve 1triolyon$'lık para aşıldıktan sonra bu %20'lik kar düşebilir. bundan sonrası oyun kuramına giriyor.

    bu durumda kredi alanlar için gereken ipotek 1'de1 oranına, hatta yarımda 1 oranına kadar düşme eğilimi gösterecek. yanı 10bin$ kredi almak isteyen biri sadece 5bin$ ipotek sunacak. bu da bankalar ve normal insanlar farketmeksizin herkes için büyük bir farkındalık yaratabilecek ve luna'yı viral yapabilecek potansiyele sahip.

    bu da oluşacak kısır döngüyü kapatacak ve fonksiyonel, sürdürebilir %20apy sunacak.

    ağustos sonu, eylül başı gibi luna'ya 4. büyük dapp gelecek, orion.money. edit: eylül sonuna ertelendi

    şimdiye kadar, terra luna ekosistemini kullanması o kadar kolay değildi. fakat orion ile birlikte metamask veya wallet connect'e giriş yapabilir, bir çok stablecoinlerinizi orion'a usdt, usdc, wust veya busd olarak yatırabileceksiniz. sadece bir kaç tıkla ise bu coinlerden %16.5 civarına apy alabileceksiniz. daha sonrasında ise orion token'in gelişiyle birlikte bu oran %25'e kadar çıkacak.

    bu ise terra luna ekosistemini iyice açacak ve kurumsallar, bankalar ve enstitüler için kullanışlı ve karlı bir sistem oluşacak. bu şekilde de devasa karlar elde edebilecekler.

    5. sonuç

    bu faktörlerden dolayı, bence luna market cap oranında bitcoin'i baskılayacak ve ethereumdan sonra 2 numara olacak.

    eğer ethereum sene sonuna kadar için 20bin$ ve 4trilyon$ market cap ön görürsek, luna için 2trilyon$ market cap gayet olabilir.

    şu anda luna ayaklaşık 4milyar$ market cap'e sahip, yani 500x'e kadar geri kazanç bekleyebiliriz. diğer bir deyişle luna 1trilyon$ market cap'i geçme potansiyeline sahip tek altcoin diyebiliriz.

    bir çok ülkedeki eksi faiz oranları yüzünden ve elon musk'ın da bu konudan şikayetçi olması sebebiyle, musk'ın bir süre sonra luna'yı övmeye başladığını da görebiliriz. böyle bir durumda ne kadar yüksekten uçacağını tahmin bile edemiyorum.

    detaylar:

    https://www.quora.com/…ith-ada/answer/marius-kramer

    https://www.quora.com/…ra-luna-crypto-reach-100-usd

    daha fazla bilgi almak isteyen için ikinci entry (bkz: #130649941)
  • bir gazla bindik bakalım trene. umarım sonu iyi biter.

    edit: trenden ineli çok oldu arkadaşlar yazmayın gereksiz yere.
  • böyle bir mecrada nasıl bu kadar az entry girildiğine şaşırdığım canım yatırım aracım.
    genelde btcye karşı hep asi duruşu vardı ama bugün tarih yazıyor anarşist kızım benim.
    yürüyedur.
  • yılsonu beklentim 75-80 dolar civarı olan coin. oralara gelirse satar mıyım hiç zannetmiyorum.

    benim uydurduğum çizgilere göre 54 doları geçtiği taktirde hedefe rahatça ulaşacaktır.
  • luna'nın 60 doları görmesiyle birlikte biraz daha bilgi paylaşmaya geldim. bugünkü konumuz luna'nın nasıl işlediği, ne amaçla kurulduğu ve ekosistemine giriş.

    hikayemiz (bkz: do kwon) isimli, teknoloji şirketlerinde çalışmış, kendi ağ şebekesini kurmuş genç ve dahi bir çocuğumuz ile başlıyor.

    oraya girmeden önce ise (bkz: daniel shin) isimli yani korenin en büyük e ticaret sitelerinden birinin kurucusu olan (t-mon) şahsiyetin etkisiyle başlayalım.

    daniel shin kredi kartı işlemleri için hayvan gibi para ödediğini fark eder. bunu engellemek için ne yapabilirim diye düşünürken kendisini blockchain teknolojisinin içinde bulur. do bey ile daniel bey buna bir çözüm ararlarken kripto paraların hiç bir şekilde gerçek hayatta adamakıllı kullanılmadığını fark ederler.

    volatilite olayı yüzünden satıcının daha sonra değerlenebilecek bir şeyi elinden çıkarmak istemediğini, alıcıların ise değerinin ciddi anlamda düşebileceği bir para birimini almak istemediğini görürler.

    buna bi çözüm buldular ve ismini terra station koydular. bununla birlikte ilk defa merkezi olmayan para birimi/stablecoin kurulmuş oldu. ust dolar için krt kore wonu için eut euro için gibi gibi…

    peki bu paralar nasıl basılıyor? işte burada luna devreye giriyor.

    luna dediğimiz şey aslında volatilesi olan ve stablecoin üretmek üzerine kurulmuş algoritmayla çalışan değer.

    1ust=1usd. bir lunanın değeri 5$ diyelim. bunun için 5ust üretmek için 1 luna yakmak gerekiyor.

    bu olayı anlatan youtube linki olayı daha iyi anlamanız için izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

    ustnin usdt busd usdcden farkı merkezi olmayışı, yani devletler tarafından engellenemez. ya da çok daha zor diyeyim. şu anda en büyük 5. stablecoin. bu arada 4 olmaya da çok yakın.

    neyse hikayeye dönecek olursak do ve dan abimiz korede bir şirket kurdular adına da chai dediler. paypal gibi ödeme teknolojisi. fakat arkasında aslında $krt ile çalışıyor. milyonlar bunu kullanıyor ve arkasında blockchain teknolojisi olduğunu bile bilmiyor. bu arada bu teknoloji ile esnafların ya da işletmelerin işlem giderleri azaldı ve ödeme süreçleri hızlandı.

    bu sırada luna alıp stakeleyen arkadaşlara bu olay para olarak geri döndü. nasıl mı? aynı kredi kartı sahibi gibi.

    lunanızı stakelediğiniz zaman, chai üzerinden alışveriş yapıldığında o işlem ücretinin bir kısmı size ödül olarak geri döner.

    daha yeni başladık. bundan sonra do abi fark etti ki bir çok ülke us borsasına erişemiyor. buna çözüm olarak bir takım kuruyor ve mirror protocolü yaratıyorlar. mirrored stocks. bu da tayland, filipinler ve vietnam'da daha çok kullanılıyor. bunu hiç kullanmadım ama stok alım satımı diye biliyorum.

    sonra ise benim favorim anchor protocol kuruluyor. bununla ust yani terra doları üzerinden yıllık yüzde 15-20 arası faiz alıyorsunuz.
    bundan sonra angel protocol orion money pylon protocol gibi bir sürü ek yazılımlar geliyor ve luna ilk 20 coin arasına giriyor.

    bu ekosistemle birlikte twitterda bir topluluk oluşmaya başlıyor ve bu insanlara #lunatics deniyor. aslında bu komunite lunanın sahip olduğu en değerli şey çünkü ekosistemin büyümesini sağlayan ve duyulmasına da sebep olan en büyük etken.

    şimdi ise önümüzdeki sene içinde gelmesi beklenen 40tan fazla yeni proje var. hepsi ekosistemi büyütüyor. ekosistem büyüyor, ust kullanımı artıyor. ee ustye talep artıyor, arz aynı, değeri yükselecek. ama bu stablecoin hep 1 dolar olması lazım? hop luna yakılıyor. ust sayısı artıyor. arz talep dengelendi. o arada luna yakıldı, lunanın arz azaldı. hop lunanın değeri arttı.

    sen lunanı stake ettin diyelim. boğa sezonundasın lunaya talep artıyor paran değerleniyor. ust aynı zamanda büyüyor daha çok kullanılıyor sana stake reward geliyor. e bi de ust değerlendiği için luna yakılıyor arz azalıyor supply shock. luna bi de öyle değerleniyor.

    müthiş bişi 3 numara olacak uzun vadede belki ethereumu sollayacak.
  • 5 dolardan 7 ye cikmis bekliyim diyip zamaninda almadigim coin. kafami sikim.
hesabın var mı? giriş yap