• kendisi aynen şu şekilde tanımlanan parfüm :

    "the history of an alchemy, a journey through the elements: earth, air and water. a woody, vegetal and mineral eau de toilette. "

    uzaklardan gelen dokunuş... toprak, su, hava... madde, sıvı, koku... terre d'hermes bir kavşak, elementler arası bir yolculuk, dönüşümün, sonsuzluğa yapılan hareketin öyküsü. greyfurtun pek de tatlı olmayan ve kabarcıklı kokusu ile birleşen portakalın asitli halinin parlaklığı ve neşesi. çakmaktaşının mat ve mineral çağrışımlı kokusu. karabiber, pembe tane biber, sardunya yaprakları, paçuli, sedir ağacı ...

    aramızdaki ilişki tamamen aşk ve nefret karışımı... bu parfümle hem savaşıyorum hem sevişiyorum... bende kalıcı değil ama varlığında tümüyle bütünleşiyoruz. aşk da böyle birşey olsa gerek?

    (bkz: http://www.terredhermes.com/)
  • hermes'in bir erkek parfümü. bildiğiniz gibi hermes yunan mitoloji kahramanlarından, hırsızların tanrısı, haberci falan filan. bu isimdeki fransız moda firması da hermes'in toprağı isimli bu parfümünü 2006 yılında çıkartmış, dünyada bir çok ödül kazanmıştır. ülkemizde pek bilinmeyen, hatta hiç bilinmeyen bu parfümün içeriğinde portakal çiçeği, karabiber, paçuli, çakmaktaşı?!, benzoin ve vanilya gibi safi bitkisel kökenli esanslar bulunmakta. yani hiç hayvani esans yok. yalnız çakmak taşını nasıl koydular bilmiyorum, muadili bir esans bulmuşlardır. iki çakmak taşını birbirine vurunca çıkan kıvılcımın yaptığı mineral ve ozon kokusu resmen parfümde bulunmakta. ayrıca hafif baharlı sardunya yaprağı gibi özgün bir kokusu var. yağmur sonrası çıkan toprak kokusunun sardunyalı ve portakallı olduğunu düşünün, hava-su ve toprak sembolize edilmiş. kalıcılığı da iyi, kesinlikle fark yaratacak bir parfüm çünkü hiç bir parfümü andırmıyor.
  • annemin ilk olarak 2008 yılında fransa seyahatinden dönüşte bana getirdiği, o günden beri vazgeçilmezim olan erkek parfümüdür. türkiye'de debenhams mağazalarında bulunabilir.
  • beyazıt öztürk’ün parfümü. bir arkadaşım beyaz’a sarılınca bu ne be ooo oehh gibi garip sesler çıkardıktan sonra beyaz dan kokunun adını öğrenip sevgilisine almış(gerçi artık nişanlılar ama). artık nişanlısı da bu parfümü kullanıyor. en kötü yanı her yerde bulunmaması ama bu sorunu da artık çözdüm. bir arkadaşım parfüm getiriyormuş oradan temin ediyorum(beyaz’a değil , o kendi alıyor). daha da ucuza geliyor.
  • iğrenç bir kokudur. her tene gitmez. çoğu zaman karşıdakini sizden sonsuza dek uzaklaştırır. üstelik neden rahatsız olduğunu da anlayamaz uzaklaşan şahıs. bence hiç kimse kullanmamalı bu parfümü *
  • montale'ın red vetiver parfümü de buna çok çok benzer. hatta %90 aynılardır diyebilirim. terre daha tozlu, topraksı, red vetiver daha canlıdır, ama genel izlenim "aaa aynı m.k." tadındadır. montale'ın fiyatı terre den daha fazla (yurt dışından getirmek ile bile), o yüzden gerenksiz. terre her türlü çakar.
  • erkek için olanı yenilenmiş ve çok güzel olmuş.

    üstelik benim tenime mi uydu bilmiyorum 2 gün kalıyor amuga kodumun kokusu..
  • parfüm delisi ve bir sürü markayı bir arada kullanan maymun iştahlı insan olarak beni benden almıştır. edinmeden rahat edemeyeceğim sanırsam. bu sefer oldu galiba. artık kokumu buldum mu ne!!?? kolum burnumda dolaşıyorum o derece.
  • herkesin beğenmeyeceği türden bir parfüm
    ana teması toprak-turunçgil(limon-portakal)

    hani yağmur yağar ya ardından gelen toprak kokusu gibidir. nemli toprak bildiğimiz.
    (islak çimen kokusundan bahsetmiyorum efendim. o koku için (bkz: sarah jessica parker covet)

    sıktığınızda buram buram toprağı ve turunçgili alıyorsunuz: toprak ve ekşi turunçgil.
    şimdi diyeceksiniz ki: nedir bu kokunun özelliği. hiç de en iyi parfüm ödülü almış, erkeksi bir kokuya benzemiyor.

    burasını açıklayamayacağım. malesef ama bence parfümün en önemli özelliği doğallığı. şişenin yarısını üzerinize boca bile etseniz, asla burnunuzu rahatsız etmez. hemen alıştırır kendini.

    herkesin beğenmediği, beğenenlerin tam anlamıyla bağımlı olduğu ilginç bir kokudur terre dhermes.
    bu parfüm üzerine ne yazsak boş. düpedüz toprak-turunçgil kokusu. ama yinede gidiniz deneyiniz kozmetikçinizden ısrarla isteyiniz.

    kalıcılık çok yüksek. farkedilirlik de öyle. bu yüzden dikkatli, dozunda kullanılmalı diyorum.

    ayrıca firma zaten kalıcı olan bu parfümün bir de (bkz: edp)sini çıkartarak tüm parfümseverleri şaşırtmıştır. ne yani bir kere sıkınca bir hafta dayansın mı istiyor firma anlamadım.
  • sanırım tenime uymadı. bir parfüm bu kadar övülür de bu derece mantar çıkamaz, başka açıklaması yok..
hesabın var mı? giriş yap