• bastırılanın geri dönüşü.
  • tesettür kadının kafasında diil ruhunda olacak
    başı açık olmuş kapalı olmuş, aklı ruhu oynaklığa gidiyosa bırak tesettürü, mini eteği vsyi zincirlesen eve boş
  • ben tesettüre karşı değilim, gerçi mini eteğe de karşı değlim, ben hiç bir giyim tarzına karşı değilim insan kendine yakışanı giyer.

    karşı olduğum tek şey: insanın beynini bağlaması
  • tesettürü kötülemek gibi bi amacım yok ama bir kaç şey yazıcam.
    arap ülkelerinin dini saptırıp ta ahlaksızlığı arttırması
    kim ne derse desin dini kendi kafalarına göre yorumlayıp kadınları ezmenin hiçbir anlamı yoktur benim için
  • saçları örtmek için kullanılan bez parçasının ahlakı ve insanlığı örtemediğinin göstergesidir....açıkta kalan ahlak cereyan yapmaya başlayıp insanlığı felç ediyodur belki kim bilir ;)
  • siyasal islamın yükselişiyle türkiye'de gözlenebilen korelasyon.

    yalnız buraya dikkat edin, korelasyon dedim. sebep sonuç ilişkisi kurmadım. sonuçta siyasal islam ile ülkede internet kullanımı da arttı, ama aralarında sebep sonuç ilişkisi yok. aynı şekilde ahlaksızlığın sebebini tesetture bağlamak da pek sağlıklı bir yaklaşım değil. bu süreçte tesetturun artmasından başka zilyon tane değişiklik oldu memlekette ve dünyada.

    tespit sıçmadan önce biraz düşünmek lazım.
  • bırakın tesettürü türbanı kim ne yaparsa yapsın ahlak edep bu tür giysilerde aranmaz. çanak tutmayın nefrete.
  • tesettür nedir :(tdk)kadınların kapalı bir biçimde giyinmesi.

    tesettür neden önemlidir:"ey peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. şüphesiz allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (ahzab, 33/59)

    nitekim bu anlayışın benzeri incilde de mavcuttur. ''kadın başını açarsa, saçını kestirsin. ama kadının saçını kestirmesi ya da tıraş etmesi ayıpsa, başını örtsün.''

    he sen bunları bırakıp kadının içinde yanan ateşi dışarıda gözüken tesettüre bağlarsan işimiz iş. çok kıçı başı açık hatun vardır ki eşinden başkasını görmez. aynı şekilde belirttiğin gibi çok hatun vardır ki (gözlerinden başka açık yeri olmayan)grup partileri swingerler içinde yüzer. bunlar dış görünüş değil içteki ateş, ar , namus anlayışından gelir he ama senin düşünen insan yok mudur ? çoktur.

    size bir örnek vereyim de anlayışınızın bundan farklı olmadığını belki anlarsınız.

    hüseyin rahmi gürpınar- ''kuyruklu yldız altında bir izdivaç''

    --alıntı--
    1910 yılının mayıs ayında halley kuyruklu yıldızı’nın dünyaya çarpacağı söylentisi yayılır. bu haber dünyada olduğu gibi istanbul’da da bir panik yaratır. kenar mahallelerdeki cahil kadınlar da bu işi kendi anlayışlarına göre yorumlarlar. romanın kahramanı olan irfan galib’de bu mahallede oturmaktadır.zengin bir ailenin oğlu olan irfan ,batı ilimlerini tahsil etmiş ,geniş fikirli fakat tuhaflıkları olan bir gençtir. yolda peçeli bir kadın görür.onun çok güzel ve bilgili bir genç kız olduğunu hayal ederek peşine takılır. bir çok tesadüften sonra, bu güzelle ilgili hayaller kurar. acemice bir konuşma girişiminden sonra kadın tarafından terslenir. bu olay onu büyük bir kadın düşmanı yapar. kadınların zayıflığı ile ilgili makaleler yazar.kadınları korkutarak küçük düşürmek için halley kuyruklu yıldızı ile ilgili konferanslar düzenlemeye karar verir.
    --alıntı--

    kenar mahallelerdeki cahil kadınlar da bu işi kendi anlayışlarına göre yorumlarlar. kısmına dikkat çekelim onlara göre bu kuyruklu yıldız neden dünyaya çarpar ? çünkü istanbulda iffet almış başını gitmiş , çünkü geçenlerde kötü bir olay geçmiş kapı komşusunun başından , çünkü dinimize uygun yaşamıyormuşuz, çünkü barlar meyhaneler çoğalmış istanbulda, çünkü çünkü çünkü .... ne kadar da bilimsel açıklamalar.

    şimdi sen diyosun ki tesettür bizi ahlaksızlaştırdı yahu demek zaten ahlaksızmışız tanzimatta servet-i fünûnda yok mu sanıyodun translar biseksüeller ondan önceki devirlerde eşşek sikenler yok muydu sanıyorsun ey başlık .grup yapanlar birbirlerinin eşlerine yürüyenler tesettürle mi çıktı yoksa zaten insanoğlunun içinde olan yasak meyveyi yeme aşkıyla ezelden beri var mıydı ? çok düşündüm azcık ta sen düşün .
hesabın var mı? giriş yap