• sermayenin el değiştirmesi, muhafazakar kesimin şehirli yaşama ayak uydurması ve sosyal hayatta daha çok var olmaları neticesinde son 5 yıldır "sokak modasında" gözlenen şıklıktır.

    başörtülü olanlardan değil, genel manada tesettür kurallarına uygun biçimde giyinen kadınlardan bahsediyorum. yani, diğer her yerin açık kadınlar gibi olduğu, sadece başın kapatıldığı şıklık değil bahsettiğim. pardesüler, uzun tunikler gözlendiğinde, kesim, renk, desen çeşitliliği oldukça artmış durumda.

    örtünmenin dini boyutunu bir tarafa bırakırsak; bunun kadını daha çekici kıldığını ve tesettürle uyuşmadığını söylemek de doğru olmaz. bu aslında tamamen estetik bir durum.

    hem tesettürlü, hem de açık moda evlerinin vitrinlerine göz gezdirdiğinizde, fabrikasyon mankenler üzerinde çok başarılı tesettür modelleri gözlersiniz. şahsi fikrim, tesettür giyim mağazalarının vitrinleri, çoğu zaman hemen yan vitrindeki açık kıyafet mankeninin üzerindekilerden çok daha estetik modellere ev sahipliği yapar.

    modanın tesettür giyimin taleplerine uygun arz oluşturması sonucu, bu şıklığı yaşayarak daha güzel olma hevesiyle tesettüre giren kadınların sayısı giderek artıyor. hiçbir dini arka planı olmadan örtünen kadınların motivasyon kaynaklarından birinin, tesettür şıklığı arayışı olduğunu düşünüyorum. muhtemelen önümüzdeki yıllarda tesettür modası çok daha geniş yelpazede ele alınacak. ve bu kadınların dini arka planı olmadan kapanacakları da bir gerçek.

    dini tarafı bir tarafa, tesettürü hoş bir aksesuar bileşeni haline getirmiş kadınlar giderek artıyor.

    gece kıyafetleri, abiye modelleri için aynısını söylemek çok zor. çünkü tesettürsüz giyinen kadınların dahi abiye model seçeneklerinde sıkıntılar mevcutken, tesettürlü olanların abiye modelleri ise çoğu zaman facia.

    şimdi buradan, rüküş tesettür caps'i atacak arkadaşlara da peşinen şu cevabı vermek isterim: kendimce açık ve tesettürlü kadınların şıklığını karşılaştırdım. yani her kadının belli başlı kurallara uymadığında rüküş olabileceğini kabul etmiyor değilim.
  • evet arkadaş burada muslumanlar dan değil süslümanlar dan bahsetmiş.
    bu kişiler aynı zamanda çıkar için kapanıp, islam yasakladığı halde tv sunuculuğu, erkekler ile aynı ortamda da memurluk gibi çeşitli konumlar da görülebilirler.
  • amaci tum bakislari uzerine cekmek olduguna gore ortunmenin altinda yatan sebebin unutuldugu ya da umursanmadigi anlamina gelir.
  • başını örtmeyeni `ahlaksızlık"la suçlayıp, erkekleri tahrik etmesin diye gözüne kadar her yerini kapatan kadını şık bulmak da çok değişik. (başı açıkları ahlaksız bulan olarak ilk suserdan bahsedilmemiştir, klasik islamcılar anlatılmaya çalışılmıştır)
  • hakkında tez yazmadığım şıklık.

    genel anlamda tekstil modasının eğilimi bu yönde, sadece bir gözlem paylaştım. dini arka planı olmadan, aynı zamanda rüküşe de kaçmadan, tesettürün; başarılı bir aksesuar olarak kullanımını ifade ettim. sadece bu "giyim tarzı" için kapananlar olduğuna dikkat çekmek istedim ama, sizde hareketlenmeler başlamış bile. taytlı capsler filan, çok ayıp... fetişist şeyler sizi.
  • estetik yoksunlarınca gözlemlenen şıklıktır.
  • porno sitelerinde türbanlı diye yeni bir kategorinin doğmasına yol açan bir şıklıktır.
    türbanlı ve ince çoraplıysa favorilerim arasındadır.
  • samimiyetsizliktir,

    karşı cinsten ziynetlerimizi saklıyoruz amacıyla yola çıkılıp rimeller, rujlar, allıklar, pudralar, takma kirpikler, topuklu ayakkabılar, altı kaval üstü şişhane giyimle gelinen bir siyasi ideoloji üniformasıdır.

    seksenli yıllarda olmayan son yirmi yılda birden keşfedilen ideolojik bir tarzıdır, modası dergileri medyası oluşmuştur, bildiğin sektör.

    not: unutmuşum saçlar kapalı, çünkü saç telini görünce eli ayağı boşalan anadolu çomarı erkekler var. bütün hikâye bu çomarlar için.
  • başlığa gülmem geldi .. malum o zatlar cidde'n kendini şık sanacaklar .. koltuk örtüsünden bozma perdelik kumaş görkeminde pardesülerin üstüne aynı tonlarda dolanmış eşarpları ve topuklu ayakkabıları marka çantaları ile evet ortalıkta dolanmaktalar .. şık mı? asla ! kafaya tas geçirmeleri ayrı bi çirkinlik .. sürmeli gözler rimelli kirpikler bence açık bayanlardaki daha fazla dikkat çekiyorsunuz .. amaç dini bütün olduğunuzu ve bu tarz paralı erkeklere kendini belli etmek ! başka anlatacağınız hiç bir hikaye sadece sizi kandırır.. geçiniz ! ikonları da first lady emine hanım :p
  • insanların giyim tarzları ile dalga geçilmez. burada yazanların çoğunun annesi de tülbentli, eşarplı insanlardır eminim. çoğumuzun köyleri anadolu da, tezek kokan yaylalardadır. riyakarlık yapmayın ve saygılı olun. 3-5 fav kasmak için terbiyesizleşmeyin. açık giyinen de kendine giyinir, kapalı giyinen de. insanları sınıflandırdığını iddia ettiğiniz hükümet ile aynı şeyi yaptığınızın farkında olun. isterse kara çarşafa girer insanlar, düşünceleri temiz ise sorun değildir.
    zamanı gelir, bir katili bile sevebilirsiniz, unutmayın.
hesabın var mı? giriş yap