• özellikle elektronik ürünler için rus ruletidir. satın aldığınız yer koşulsuz iade kabul ediyorsa menfaatinize olabilir, malum fiyatları daha uygundur. bazen de teşhir diye size verilen ürün iade üründür, kullanılmıştır. bir keresinde aldığım mp3 çalarda nihat doğan albümü kayıtlı çıkmıştı. bu da böyle bir anımdır.
  • bir netbook, bir media player ile dahil olduğum indirimli reyondur. inceleneip alınması, garanti konusunda iyi anlaşılması (iade vs.) durumunda daha ucuz fiyata ürünler alabilirsiniz.
  • bundan 4 yıl önce lcd tv alma telaşına düşmüştüm. ne acelem varsa hemen alayım bitsin mantığıyla gold computer&electronics e gittim. bir tane beğendim, dediler ki alırsanız anca teşhir ürünü var, fiyatı da su kadar daha ucuz. teşhir ürününe önce bi soğuk baktım ama uzaktan beni izleyip almamamı bekleyen bir karıkoca olduğunu gördüm. demekki alınabilir diyip aldım. ölü piksel vb. taramalarını yaptırdım ve 4 yıldır kullanıyorum. hiçbir şekilde pişman olmadım. belki de şanslıyım bilemem.
  • teknosa'nın ben farkında olmadan bana yaptığı satın alma biçimi. bir de pişkinler ki.
  • bir çok mağazanın kaktırmaya çalıştığıdır. inat edin, başka yerden getirtin. gelmiyorsa bella ciao!

    en son vatan notebook yaptı bana bunu eskişehir'de. sadece teşhir ürünü kaldı elimizde, diyor adam. olmaz hoca, dedim. teşhir ürünü almam. o zaman, diyor, başka bir bilgisayar alın. yok, dedim illa bu.

    neyse baktı etti, şu şu mağazada varmış bir tane dedi bir haftaya anca gelir, yok, dedim. en fazla 3 gün beklerim, gelmiyorsa almam sizden bu kadar dert etmeyin dedim. tamam üç günde getiririz, dediler.

    neyse parayı verdik, faturayı aldık, ertesi gün aradılar geldi bilgisayarınız diye. aldanmayın, gelmiyorsa bye bye çekin, getirirler.
  • yakın zaman önce kıyısından döndüğüm eylem.

    düzleştirici almak için gittiğim mağazada teşhir ürünü yarı yarıya daha ucuzdu, e haliyle insan çelişkiye düşüyor. mağaza çalışanının da sadece bir çiziği var demesiyle ( o çizik nasıl oluştu gibi bi soru daha aklıma gelmemişken) kararımı olumlu yönde vereceğim sırada, ya bi fişe takabilir miyiz çalışmasında sorun falan olmasın şimdi dedim ve kız gözümün önünde düzleştiriciyi yere düşürdü. kıssadan hisse teşhir ürünleri de benim için bitmiş oldu bu hadiseyle

    siz siz olun başına önceden ne geldiğini tahmin edemediğiniz ürünlerden uzak durun derim ben
  • geçtiğimiz yıl taksim satürn'den bir saç maşası alarak gerçekleştirdiğim eylem. istediğim üründü ve indirimdeydi, teşhir ürününü orada denedim de. fakat sonra sadece o teşhir ürününün kaldığını fark ettik. ilk başta biraz isteksiz ve kararsız kaldım ama iyice inceleyince gördüm ki ürün sağlamdı, hiçbir zarar görmemişti. bir de yüzde 20 indirim yaptılar, ben de aldım ve hala kullanıyorum, çatır çatır çalışıyor.
  • elektronik mağazalarında ayı kadar para verip sıfır ürün diye teşhir ürünü kaktırmalarından korkuyorsanız, üzerinize düşen kutsal tüketici görevini yerine getirip teşhirdeki laptop tablet gibi bilumum ürünün tuşlarını kanırtın anahtarla ekranını çizin ki o ürün teşhir ürünü olarak kalsın.

    vatan, bimeks gibi mağazalarda bu görevimi uzun süredir icra ediyorum ve vicdanen çok rahatım.

    *sıfır laptopun sabit sürücüsünde "telefon-yedek" diye klasör mü olur yahu.
  • yaşanabilecek bir çok problemin önünü açmaktır. zira her malın bir kullanım ömrü vardır. teşhir; 7 gün / 24 saatlik ve bir çok kişinin elinin dokunduğu bir kullanımla malın ömrünün bir kısmını bitirir. dolayısıyla çok uygun bir fiyat sunulmadığı takdirde tercih edilmemelidir.
hesabın var mı? giriş yap