• tesla motors'un açıklamasına göre; aracın 0-60 mph ivmelenmesi 6 saniyeden daha az olması planlanıyor. araç yine bir dolum ile 240 millik bir menzile sahip olacak. ayrıca üretim maliyetleri her nasılsa düşürülmüş. bu yeni modelin baz donanimi 60.000$ seviyesinde satışa sunulması da gelen haberler arasında. model s'in tasarımını, mazda kuzey amerika'nın tasarımcısı franz von holzhausen yapmış.

    http://www.roadandtrack.com/…_id=10&article_id=7201
  • 2011 yilinda teslim edilecek model s'in amerika baslangic fiyati 49.900$'mis.
    300 mil menzil, 45 dakikada hizli sarj, ve 0-60 mph performansi 5.6 saniye.

    http://www.teslamotors.com/models/index.php
  • teslimatına 2012'de başlanacak ayrıca avrupa bölgesi için 1.000 adetlik bir kontenjan ayrılmış olan otomobil. üretilmesi için 450 milyon dolarlık bir fabrika kurulacakmış ama parayı henüz bulamamışlar. mevcut modelleri roadstar için bile sırada bekleyen 1.000 kişi varken model s'in yok satacağı tartışılmaz. memleketin kalantorlarından biri çıkarıp 1 milyar usd'yi bastırsa ortak olunabilecek 6 yaşında bir firma... ütopik tabii.
  • http://www.youtube.com/watch?v=hvzodyvw6pw
    kesinlikle çevreyi daha az kirletiyor. ancak önemli olan bu elektrik enerjisinin nasıl temin edildiği. güneş pilleriyle ya da çeşitli diğer alternatif enerji kaynaklarıyla üretilmiş elektrikle dolum yapılabildiği takdirde, çevreye verdiği zarar minumum seviyeye inebilir.

    ayrıca otomobilin sesi, geleneksel benzin motorlarından çok ötede bir uçağın hızlanışı ya da bir uzay mekiği tadında.

    araçta diklemesine yerleştirilmiş 17 inch'lik dokunmatik ekran sayesinde, klima, radyo, gps gibi sistemler tamamen butonsuz bir işlev kazanmış. bir nevi ipod gibi. aracın gösterge paneli kadranlardan değil, lcd ekrandan oluşmakta.

    http://www.youtube.com/watch?v=6-gswzsttts

    başka bir ayrıntı ise model s'in kapı kolları araç hareket etmeye başladığında içeriye doğru girip yok oluyor. böylelikle sürtünme katsayısına da katkı sağlıyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=wutfqxhvra4

    tanıtım sürüşü
    http://www.youtube.com/watch?v=x8yn3mahmhy
  • türkiye'ye beka otomotiv tarafından getirilmektedir an itibariyle.
    http://tesla.444beka.com/models.html
  • abd'deki satis fiyatinin ~100bin us dolarindan basladigi goz onune alindiginda, yurdum zenginin de ayak ustu hurmet gordugu elektrikli spor araba modelidir kendileri.
  • rüya otomobili yapmışlar.

    bakım, yağ değişimi, yakıt filtresi, hava filtresi, triger seti, aksesuar kayışı, şanzıman dertleri yok. regenerative braking sayesinde fren balataları bile çok daha fazla dayanacak. muhtemelen yoldaki işletme maliyeti en düşük araç olacak.

    2000'den fazla tam boşaltma-doldurma ömrü olan pilleri var, neredeyse 1,000,000 km verimli ömrü var bu pillerin; bu verimli ömür bittikten sonra da birden kendilerini bırakmıyorlar, verimleri yavaş yavaş düşüyor sadece.

    dev bir cam tavan, elektronik kontrollü aracın yerden yüksekliğini değiştirebilen süspansiyon sistemi, önde ve arkada bagaj alanı var.

    elektrik motoru arka aksın üzerinde, piller aracın altında. rüzgar sesini bile susturmanın yollarını bulmuşlar mecburen (motor sesi olmayınca batıyor rüzgar sesi herhalde), muhteşem.

    pillerin aracın altına yerleştirilmiş olması sebebiyle yere çok daha yakın ağırlık merkezi var, yol tutuşunu başka hangi araçla kıyaslayabileceğiz bilmiyorum.

    türkiye'de elektrikli araçlara uygulanan 1%'lik ötv indiriminden dolayı sınıfındaki diğer araçlara kıyasla nispeten makul fiyatlara alınabilecek bir araç olurdu, 2014'e kadar yapılacak üretimin tamamı bugünden satılmamış olsaydı.

    ben pek sevmem ama, falcon wing kapıları ile crossover sevenler için tesla'dan geliyor:

    (bkz: tesla model x)

    mevzuat editi: elektrikli binek otomobiller için ötv oranları motor güçlerine göre şöyleymiş`:http://www.cnnturk.com/…v.orani/608110.0/index.html`:

    - <85 kw- %3
    - 85-120 kw arasındakilere %7
    - >120 kw için de %15

    tesla model s'in motoru en düşük modelinde (40kwh pil ile) 175kw yani 235hp, performance modelinde ise 310kw yani 420hp gücünde. dolayısıyla ötv vergisi oranı %15 olacak. üzerine bir de kdv var.
  • interior design açısından büyük sıçmışlardır bu araçta, ama yine alınır yine alınır.
  • ölüsünün bile gideri var..
  • (bkz: tesla armor)
hesabın var mı? giriş yap