• voleybol takimlari tukiye $ampiyonu olunca, goz cikarici bir afi$ hazirlayip, giri$ kapisina asan okul.
  • disiplinlerinin nasil oldugunu cok merak ettigim bir okul. kendi okulumdan sonra, hic bir okul disiplinliymi$gibi gelmiyor bana bir turlu.
  • ankara'nın charles de gaulle ve ankara anadolu lisesi ile birlikte 3. fransızca eğitim veren lisesi.. tikkyleriyle ve dayaklık insanlarıyla meşurdur..
  • ankara'da yorum yapmak icin icine girip okumanın gerektiği, tikilerle pek az alakasi olan, az nufuslu okul.

    demiş idim, ama anlaşılıyor ki bizim dönem (2001 mezunları) için geçerli olan bir durummuş bu.
  • hoca-öğrenci iletişiminin çok yüksek seviyede olduğu, eskiden meclisin karşısında olan, şu anda eskişehir yolundaki bilkent köprüsünün sol ayağında* bulunan, mustafa kemal mahallesinin sınırlarına dahil olan, ilkokulunda eski bi kalsiği olan barakaların varlığını hala sürdürdüğü, müzik-film ve sosyallik açısında öğrencinin gelişmesi için büyük çaba sarfeden, tikkyvari insanların belki de en az sayıda bulunabileceği bir lise.
  • azıcık kafan çalıştığında başta lise 1 deki fransızca dersinden olmak üzere (çok büyük bi genel kültürdür kendisi) sayıları az olan (ama olan) akıllı hocalarından bişeyler kapabileceğin,ama bol miktarda mevcut olan tikky lerine uyduğunda ot gelip ot gideceğin lise
    (anlayana...)
  • okula eskiler olarak ziyarete gittiğimizde yeni jenerasyon sınıfların trendi eğilimlerini* görüp o öldü ama hayat devam ediyor hissiyatına kapıldığımız eski okul.
  • hayatimin 7 koca senesini kilitlemi$ ve 1996 senesinde yakami kurtardigimda bana kalbur ustu bir fransizcadan ziyade hicbir $ey kazandirmadigini farkettigim okul. fizik dersine girmeyip muzik odasinda davul calarken yakalanmaktan "kinama", hademeye kufretmekten de "uzakla$tirma" disiplin cezalarina layik goruldugum zihne ziyan,sapir sacma bir otoriteyle idare edilir.
  • barakalarında mukemmel dort yılımı gecirdigim, yeni binasında pek o kadar da guzel olmayan uc yılımı gecirdigim, ferhat hoca gibi bir super kahramana sahip, her gittigimde cok duygulandıgım ama ogretmenlerin ve ogrencilerin halini gordukce uzuldugum, mezun olundugu zaman girdiginiz ortamlarda ayrıcalıklı muamele gormenizi saglayan okulum.
  • koskoca beş yılımı geçirdigim,dgiştirmek zorunda kaldıgım bana cok sey veren ama benden bir cok seyi de alıp götüren eski okulum.bir tikky yuvası oldugu dogrudur,egitim kalitesi de son on onbeş yıldır düşmekte.toparlanmaya çalışıyorlar ama pek umut yok gibi.
    tuhaf bir okuldur.bazen tıfıllı olmakla gurur duyarsın bazen utanç.bazen de nefret.şu da unutulmamalıdır ki mezun ettigi ogrenciler eger okula ogretmen olarak geri dondulerse (bkz: tarık hoca), (bkz: sitare hoca) pek acımasız olurlar.
    tıfıldan ayrıldıysan maddi acıdan hayırlı manevi acıdan daha az hayırlı (ama hayırlı) bir iş yapmışsın demektir...
hesabın var mı? giriş yap