• dahiyane bir fikirdir.

    fındıklı fıstıklı bademli taptaze kuru yemişlerden oluşan güzel bir tabağı jürinin önüne koyarsanız jürinin zorlama ihtimali direkt %50 azalıyor. hocaların dikkatinin yarısı yemişlere gidiyor.
    enstitünün kabul ettiği ve sizi jüri önüne çıkaracak bir tezi zaten hazırlamış olduğunuz için geri kalanı kolayca halledersiniz.

    jürideki hocalar erkek ise kuru yemiş ikramının etkisi dediğim gibi, ancak kadın hocaları kuru yemiş ile oyalamak küçük, minik bir ihtimal.

    not: kuru yemişin nasıl yazılacağı hakkında bkz

    not2: tezin yazılıp danışman tarafından kabul görmesi bile büyük bir emek istiyor. izlediğim savunma benim değil, bir yakınımın savunmasıydı. ve çok başarılı bir çalışmaydı. kuru yemiş ikramı da danışmanın fikriydi. aslında kimsenin kuru yemişin oyalayıcı etkisini düşünerek ikram ettiğini düşünmüyorum. biz bu etkiyi savunma sırasında gözlemledik ve bayağı güldük.
  • yanına rakı ya da bira. misssss
  • 2.savunma yaz dönemine geldiğinden, hocalara kuruyemiş, mevsim meyveleri, soğuk su ve soda servisi ile kendi versiyonumu tamamladığım mesele.

    jüri başkanım diyet yaptığı için iştahını çeldirecek hiçbir şey istemediğini söylemişti *
  • hacettepe biyolojide tez savunmasında gün yapıldığı için az bulduğum önerme. kek börek 10 çeşit şey istiyorlar 30 kişilik sonra asistanların yemek hakkında dedikodularını da duyuyorsun. tez savunacağın güne böyle saçma bir
    stres koyan hocaların bu geleneği çıkarıp sürdürenin kafalarına sıçayım.
  • bu tarz taktiklerle uğraşacağınıza savunmayı ramazana denk getirin, hele hele danışmanı kafalayıp öğleden sonra sınava girerseniz pelte gibi oluyorlar *. benden önce 2 arkadaşım bu taktiği uyguladı ve güle oynaya doktorayı bitirdi. ortak 2 jüri ile ocak ayında ben savunmaya girdiğimde ise sağlı sollu saldırdılar, far görmüş tavşan gibi kaldığım anlar oldu *.

    neyse siz taktiği maktiği boşverin iyi çalışın. defalarca tez savunmasına izleyici olarak girdim iyi yazılmış teze iyi yükleniyorlar, tez kötü ise eehh bunla mı uğraşıcam diyip yalandan soru sorup bitirttiriyorlar. o tez bir şekilde bitiyor ancak akademik kariyer düşünüyorsanız kendinize ve tezinize ehh dedirtmeyin. yeri geliyor o jüri tezinizi beğendiyse sizi kendi üniversitesine aldırma vaadinde bile bulunabiliyor.
  • kuruyemiş biraz düşündürücü. :) ama bu işin bir standartı olması gerektiği açık. tezi nasıl savunacaklarından çok neyi nasıl ikram edeceğinin stresini yaşatıyorlar insanlara.
  • tarım ekonomisi özelinde kayısıyı konu alan bir lisans tezinde kilo kilo kayısı ikram edileni biliyorum ahaha.

    bizim zamanımızda kek börek bir şey ikram edilmesi gibi bir beklenti hiç olmadığından duble komik bi durum..
  • 2 gün sonra olan tez savunmam için bana harika bir fikir vermiştir.
    teşekkürler.
  • kuru yemişi çok yetersiz buldum. yakın zamanda gördüğüm tez savunmalarında gün yapan kadınları kıskandıracak ikramlar mevcuttu. o kadar gereksiz bir olay ki insana savunmadan ziyade ne ikram etsem diye düşündürüyor. doktora teziyse öyle birkaç çeşitle de yırtamazsınız, masanın dolu dolu olması gerekir. . tek güzel yanı sonrasında tüm bölümün midesinin bayram etmesi.
hesabın var mı? giriş yap