• eskiden ikinci lig olarak adlandirilan ligin yeni adi, super lig oncesi son durak veya amator ligler oncesi ilk durak, iste oyle bir sey.
    (bkz: http://www.tff.org/default.aspx?pageid=337)
  • tff'nin aldığı kararla bundan kelli takımların turkcell super lige terfi etmek için mücadele verirken iki adet yabancı futbolcu oynatılabileceği lig. bu futbolcular için sadece 1 ocak 1987'de sonra doğmuş olma şartı aranacakmış.

    http://www.ntvspor.net/pages/22595.asp
  • 2008-2009 sezonunda oynayacak takımlara 01.01.1987 ya da daha sonra doğmuş koşulu ile iki adet yabancı futbolcu ile sözleşme yapma hakkı verilmiştir.. tartışalacak bir karar olarak görülse de genç yabancıların takımlara ve ülke futboluna katkıda bulunacaklarını düşünmekteyim.. semt takımlarında genç brezilyalıları görmek artık mümkün olacak gibi.
  • 2008-2009 sezonunda daha esit imkanlar dahilinde oynanacak ligdir. önceden turkcell super lig'den düsen takimlarin yabanci futbolculariyla sözlesmeleri devam ettigi sürece o futbolculari bu ligde oynatabilmeleri söz konusuydu. diger takimlarin ise yabanci futbolcu transfer etme gibi bir olasiliklari yoktu. yeni düzenlemelerle biraz daha esit imkanlar saglanmistir bu ligdeki takimlara. bu düzenlemelere göre;

    - bank asya 1. liginde 2007-2008 sezonu sonunda turkcell süper lig'inden düsen takimlarda bulunan ve sözlesmeleri devam eden yabanci uyruklu futbolcularin, sözlesme süreleri sonuna kadar kulüplerine bagli olarak kalabilmelerine, ancak sadece 2 yabanci uyruklu futbolcunun 18 kisilik müsabaka isim listesine yazılabilmesine,

    - bank asya 1. lig takimlarinin; 01.01.1987 ve daha sonra dogmus olmalari kosulu ile 2 yabanci uyruklu futbolcu ile profesyonel futbol ve transfer talimati hükümlerine uygun sözlesme imzalayabilmelerine ve oynatabilmelerine, bu futbolcular ile imzalanacak olan sözlesmelerin bitis tarihinin maksimum 31.05.2011 olabilmesine, 2007-2008 sezonu sonunda turkcell süper liginden düsen takımlarin yabanci uyruklu futbolcu kontenjanini bosaltmalari halinde bu hakki kullanabilmelerine,

    - ayrica yukarida belirtilen yabanci uyruklu futbolcular disinda, bank asya 1. lig takimlarinin azerbaycan, kazakistan, özbekistan, türkmenistan ve kirgizistan ülkelerinin vatandasi olan en fazla 2 futbolcu ile profesyonel futbol ve transfer talimati hükümlerine uygun sözlesme imzalayabilmelerine ve müsabakalarda oynatabilmelerine,

    karar verilmistir..
  • bu sene çok heyecanlı geçen turkcell super lig'in golgesinde kalsa da çok çekişmeli bir şampiyonluk yarışına sahne olan lig..
  • (bkz: #13202267)
  • topu tra$ etme reklamı ile beni yarmı$ olan organizasyon
  • en demokratik en dinamik lig olduğu söylenmektedir. bkz.http://www.bankasyabirincilig.com.tr/…rarticleid=26

    18 takımın 16 sı farklı ilden gelmektedir. izmirin ve istanbulun 2 şer takımı dışında hepsi anadolunun bir dönem efsane şehir takımlarıdır. karşıyaka, altay ve kartalın da şehir takımı gibi olduğu gözetilirse, lig gelmiş geçmiş en zevkli sezonu yaşamıştır.

    özellikle ikinci devrede lig tam anlamıyla kopmuştur. es es ve sakaryanın da şaçmalamasıyla fantastik bir hale gelen sezonda ; kocaeli ve antalyadan sonra süper lige play off lardan gelecek takımın kim olacağı hiç belli değildir.

    gönül play off a gelişi bile süpriz olan boluspordan mantık ise içlerinde şadisiyle en güçlü gözüken diyarbakırspordan yanadır.
  • 2008-2009 sezonunda enteresan bir çekişmenin yaşandığı futbol ligi. misal şu anki puan durumuna göre haftaya son sırada giren kardemir karabükspor bir kaç saat sonra başlayacak maçta rakibini yenerse haftayı 6. sırada kapatma şansına sahip.

    yani kısacası 3 puanla 12 basamak yükselinebilen lig.
  • bu sezon özellikle üstte inanılmaz bir mücadele ve dengeye sahip olan lig. gelecek haftalar neler gösterir bilinmez tabi fakat liderle 12. sıradaki takımın arasında sadece 9 puan olan bir lig her gerçek futbolseveri cezbetmeli.
hesabın var mı? giriş yap