• dini program jeneriklerinde hızla açan çiçekleri araştırıp bir belgesele konu etmeyeceklerse hiç açılmasın dedirtecek kanaldır.
  • yanılmıyorsam her programı gidilen bölgenin en yaşlı sakinine sunduran kanal.
  • gun boyu cesitli hazretler ve alimler hakkinda filmler/belgeseller yayinlayip duran kanaldir. yapimlarin cogu 90'larin basinda tgrt'nin yukseldigi vakitlerde hazirlanmis yapimlar ve arap ulkelerinden alinanlardan olusuyor. bir kanalin gunlerce tekrar yapmaksizin izlenebilecek kadar cok yapim satin almasini/uretmesini ve bu produksiyonlarin hangi kaynakla finanse edildigini merak etmiyorum. benim merak ettigim kisim; hakkinda belgesel cekilen insanlara dair bilgiyi nasil edindikleri. belgeseli cekilen kisileri karalamak degil maksadim. kafama takilan bu yapimlarin belgesel olarak adlandirilmasi. kurgu degil bizzat biyografi tadinda hazirlanan yapimlar bunlar. bir kac tanesini basindan sonuna kadar izledim. hayatlari boyunca dogduklari lokal bolgelerinde kalmis ve alim olarak adlandirilan kisiler hakkinda bu kadar cok bilgiye haiz olmalarini gectim kendileriyle celisecek sekilde sirk kosmuslar.

    ornegin hasen-i basri hz ile ilgili yapimda bu zatin mucizeler gosterdigi sahneler mevcut. yaninda tasidigi zeytin/peynir ve su hic tukenmiyor. collerde onlarca insani besliyor fakat bu gidalar hic bir sekilde tukenmiyor. simdi bu durum islam dininde mucize olarak adlandirilmiyor mu? eger oyleyse sadece peygamberlere bahsedilen bu guc nasil oluyor da son peygamberden yuz yillar sonra bu kisiye bahsediliyor?
  • digiturk'teki belgesel kanalları arasında gezinirken kuran dinletisine şahit olmama sebep olmuş kanal. tgrt belgesel adı altında kuran yayınlamak, uzun soluklu bir belgesele konu olabilir yine de.
  • ne yaptıklarına kendilerininde karar veremedikleri kanal. hiç cidden belgesel verdiğini görmedim. sürekli trgrt'nin eski cami gezi programları ve kuranı kerim dinletisi var.
  • geçen kış akşamları abd’de 20 sene önce çekilmiş belgeselleri yayınlarlardı. ted bundy ve diğer manyakları anlatan seri vardı. ayrıca kuzey amerika’nın karlarında yaşayan hayvankarı anlatan çok eski belgeseller vardı. edirne kışında izleyince bu soğuğa şükrederdik. bu kış bakınca o eski belgeseller gitmiş. uydudan kaçak yayın yapan kanallarda benzer belgeseller var gençler. aramaya inanın.
  • bir bu, bir de yaban tv. bu ikisinin kendisini belgesel kanalı zannetmesi kadar şizofrenik bir şey olamaz. macun medyanın tv 8'i bile arada bilgilendirici şeyler anlatıyor. bu kanal anca hurafe gösteriyor.
  • (bkz: helluri hazretleri) r.a.hazretlerinin ibretlik hayat hikayeleri ile dolu kanal. çok feyizli, bek faideli!
  • ismi, tgrt hurafe olarak değiştirilirse, yaptığı yayınlar daha anlamlı hale gelecek tv kanalı.
  • ülkemizde yaşayan bir tilki ailesinin dönemsel hayatını anlatan bir bölüm vardı. anne yavruluyor, bir yavruyu araba eziyor, diğerini köpekler linçliyor, anneyi de köylüler vuruyor. tam bir vahşi doğada hayatta kalma hikayesidir. hikaye burda bitti demek isterdim ama ne hikmetse hayatta kalan son yavru, annesi hayattayken tamamen tesadüfen ordan geçen bir tavuğu avlayıp, karnını doyurup kalan etleri de bir kaç yere gömdüğü için (bkz: kara gün parası) yavru onları yiyerek hayatta kalıyor. hem ülkemiz gerçekleriyle örtüşüyor hem de geleneklerimize uygun. daha ne olsun.
hesabın var mı? giriş yap