• onca oyuncu dururken daha önce birbirleriyle çalışmış oyuncuları niye seçerler ki? başrolleriyle az da olsa heyecanlandırırdı bu proje ama redmayne-jones sıkıcı ikilisinin seçilmesinden sonra heyecanlandıramadı. zaten konu da pek matah değil. 1862'de balonla yaptıkları yolculukta hava muhalefeti nedeniyle hayatları tehlikeye giren iki kişiye odaklanacakmış. ödüllük bir proje gibi görünmüyor ama muhtemelen 2020 oscarları için uğraşacaklardır. 2019 kışında vizyona girer film.
  • felicity jones ve eddie redmayne'nin başrollerini paylaştığı biyografiden ilk fotograf bugün geldi.
  • bugün 4d izleme imkanı bulduğum film. hızla akıp gitti.

    bu filmde felicity jones çok iyi iş çıkarmış. performansı çok iyi. eddie redmayne’i izlemeyi çok sevsem de amelia’yı beklemediğim kadar iyi buldum.

    --- spoiler ---

    gökyüzündeki sahneler çok başarılı. görsellerde çok iyi iş çıkartılmış. özellikle amelia’nın balonun üstüne çıktığı sahneler keyif verdi. düşme risklerinin olduğu sahneler, sıcaklık değişimleri, yükselmenin raporlanması, salıverilen güvercinler ... pek çok detayı çok sevdim.
    sadece filmin finalini çok üstünkörü buldum. biraz daha detay görmek daha güzel olabilirdi.

    --- spoiler ---
  • ikinci fragmanı:
    www.youtube.com
  • twitter'daki bir insanın* aynı yüze sahip olmakla itham ettiği iki oyuncuyu ikinci kez buluşturan* film.

    anlık youtube linki işini beceremediysem, bahsi geçen tweet 2:18'de. tweet'in çevirisi ise şöyle:

    - eddie redmayne ve felicity jones'in yüzlerinin tıpatıp aynı olduğu gerçeğini görmezden mi geliyoruz yani?
  • bugün izlediğim ve beğendiğim film, basit ve sade bir film, bir çok manzara barındırıyor içerisinde. doğa karşısında insanın olduğu filmleri hep sevmisimdir
  • beklediğimden çok daha iyi çıkan film. gravity'nin 1800'lerde geçen balonlu versiyonu dersek abartmış olmayız sanırım. tek bir olayı konu etmesine rağmen boğmayan, gerilimi, karakterin iniş ve çıkışlarını hissettirebilen bir akışı var. insanın, bugün bir tıkla edinebildiği bilgileri nasıl zorlu bir yoldan keşfettiğini güçlü bir şekilde anlatıyor.
  • 1980 doğumlu tom harper'ın senaryosuna katkıda bulunduğu ve yönettiği ufuk açıcı film. gelecek tutkusunu, gökyüzüne yazgılı olmayı ve yazgının ipliklerinin inceliğini anlatır.

    her bilgide nice adlı-adsız kahramanın parmak izi var. adım atmayı, nesnelerin adını söylemeyi ve bir şeyi hakkıyla istemeyi nasıl her birimiz yeniden kendi içimizde, kendimiz için inşa ettiysek, uygarlığın tüm birikimini de boğaz boğaza bir dövüşle kolektif varlığımızla böyle inşa ettik, üstelik hep tek tek kişilerin imzaları ve yok oluşlarıyla.

    şimdi geleceğe gebedir. yani hep şimdidir ve hep geleceğe gebedir. hava durumu, gezegen için bir nefes, onun bilgisinde kendini bulan için bir hatıra lezzeti ve bir şölendir.
hesabın var mı? giriş yap