• jason statham'ın başrolünde oynadığı, gerçek bir hikayeden esinlenerek yapılmış ve 2008 yılında sinamalara düşecek aksiyon filmi.
    hırsızlık üç kağıt var yine..
  • (bkz: wank job)
  • olayın içinde jason statham varsa mutlaka iyi olacak olan filmidir. başroldeki abla da troy'da hectorun karısını oynayan saffron burrows ayrıca. ocean s 11 tarzı filmleri seviyosanız kaçırmayın.

    http://www.apple.com/…s_gate/thebankjob/medium.html
  • gerçek olaydan uyarlama olduğuna inanmakta zorlanılan şansın ne kadar değişik çalışabileceğini gösteren filmdir. klişe aksiyon/soygun filmlerinde "oeh artık bu kadar şansta fazla " tepkisi verilecek, sonrada ama "gerçek bir olaydan uyarlanmış. o zaman?" denilecek filmdir aynı zamanda. kısacası kıymetli şeylerinizi nereye emanet ettiğine dikkat etmek lazım hissesini çıkartırıp, arada ingilizlerin komik ifadeleriyle eğlendiren, idare eder film olmuştur. dönem havası verilmek istenirken aksiyonu düşüren bir hava var birde filmde. bazı yerlerde çok yakışsa da bir anda dövüşen insanları yakıştıramıyor insan, aksiyona gitmemiş pek. çok şey beklenmeden eğlenmelik bir film.
  • neyin gerçek neyin kurgu olarak eklendiğinin farkına varılamayan film.
  • bir başyapıt olmak gibi bir iddia taşımayan, belki çok iyi bir macera filmi de olmayan (hollywood'un idealize ettiği macera filmi denen şey üzerinden kıyaslarsak) ancak gönül rahatlığıyla gerçek bir hikayenin perdeye çok başarılı aktarılmasının tam bir örneği olarak nitelenebilecek , iyi oynanmış, seyir zevki çok yüksek bir film. büyük sanatsal iddialar taşımayan, ancak perdede bir an olsun sırıtmayan iyi kotarılmış bir film izlemek istiyorsanız kaçırmayın derim.

    sinemasal olarak süper olduğunu falan iddia etmeyeceğim, fakat sinemasal değeri bir tarafa ben çok sevdim bu filmi.
  • son zamanlarda izlediğim en iyi film. ama nedense, ankara için söylüyorum, hiç bi büyük sinemada gösterime girmemiş. gösterildiği dandik, batmaya yakın sinemada da* en kötü, en soğuk, en küçük, en kötü kokan salonunda gösteriliyor. ama bütün bu kötü koşullara rağmen zamanın nasıl geçtiğini anlamadan izliyor insan filmi.
  • jason statham ve banka soygunu senaryosu bir araya gelince aksiyon manyağı olacağım, heyecandan koltukta oturamayacağım bir film seyretmek ümidiyle gittiğim ama ingilizlerin hem düşündüren hem eğlendiren filmlerinden biriyle karşılaştığım film. başka bir ayrıntı, daniel mays'ı atonement filminden sonra kendisini özlettirmeden tekrar görmek, yüzümüzde tebessüm oluşturdu. devam daniel mays...

    --- spoiler ---

    film, micheal x'in fotoğraflarının öyküsünü anlatmasına rağmen bir banka soygunu olarak afişe edilmesi beni biraz üzdü. sanki lock stock and two smoking barrels filmine siyasi konular eklenerek tekrar çekilmiş izlenimi veriyor.

    --- spoiler ---
  • beraber izledigim arkadasimin, "beni porno filme getirmissin." demesine sebep olmus filmdir.
  • benzer konulu bir filmin türkiye'de çekilmesi halinde yapımcı, oyuncu, yönetmen herkesin vatan haini ilan edilip hapse gireceğini düşününce insanın moralini bozan film. burada banka soygunu kısmından değil, bir kraliyet ailesi üyesinin (bizde kraliyet yok tabii, ama hayal gücünüzü kullanın) iki erkekle cinsel içerikli görüntülerinin var olduğu iddiasından bahsediyorum tabii ki.
hesabın var mı? giriş yap