• arthur allan seidelman'ın yönettiği ve malcolm mcdowell ile madolyn smith osborne'un rol aldığı bir gerilim filmi.

    http://www.imdb.com/title/tt0097007/

    ötekisinema'da film hakkında "hakettiği değerin binde birini görmemiş çok ama çok özel bir film… ne yapın edin, bu filmi görün!" denmiş.

    http://www.otekisinema.com/?p=5948
  • 2011 yapımı olanını malum ortamlarda aradığım film. bulamıyorum ulan.

    http://www.imdb.com/title/tt1525890/
  • 2011 abd yapımı horror-mystery-thriller kutsal üçlemeli film.

    konusu......mary, sıkıntılı bir boşanma süreci yaşayan genç bir kadındır. yalnız başına yeni bir eve taşınır. kocasının yerli yersiz tacizleri, az gelişmiş bir mahalle, yalnızlık derken rose adlı bir kadından esrarengiz telefonlar almaya başlar.

    fringe ve frequency yapımlarından izler taşıyan “the caller” vasatın biraz üzerinde. ilginç hikayesi ile sonuna kadar kendini izlettiriyor. 7/10.
    son olarak başrol için brittany murphy nin düşünüldüğünü ama malum nedenlerle bunun gerçekleşmediğini ekleyelim.

    --- spoiler ---

    film boşanma davası ile başlıyor. mary sarı rengin hakim olduğu ürpertici bir mahalleye taşınıyor. derken rose adlı kadından garip telefonlar almaya başlıyor. başlangıçta kadın kadına dertleşme şeklinde geçen sohbetler, sonradan tehditkarvari konuşmalara dönüşüyor. bir süre sonra bu kadının paralel evrende yaşadığı ortaya çıkıyor. aslında rose’un intihar etmesi gerektiğini ancak mary ile konuşmaları sonucunda vazgeçtiğini öğreniyoruz. bundan sonra rose öteki evrenden mary’nin çevresindekileri birer birer öldürmeye başlıyor. hatta mary’nin çocuk olan kendisine de kızgın yağ döküyor. bu zamandaki mary’nin vücudu hemen deforme oluyor tabii. filmin sonunda da küçük mary yüzünü çok az gördüğümüz rose’u cam parçası ile öldürüyor. böylelikle öldürmeyi tadan mary, kocasını öldürüyor bu sefer.

    --- spoiler ---
  • 2011 yapımı olanı için, son yıllarda izlediğim en iyi gerilim diyebilirim.

    görünürde birşey olmayan sahnelerde bile gerim gerim gerilerek izleniyor.

    yalın, gösterişsiz fakat sürükleyici ve etkileyici bir film.
  • hakkında hiçbir şey bilmeyerek izlediğim ve hoşuma giden filmdir. tavsiye ediyorum ve film hakkında hiçbir şey söylemiyorum bakın. hadi iyisiniz.
  • daha iyi işlenebilse belki de efsane olacak bir hikayeye sahip olan gerilim filmdir. yine de gerilim severler için ısrarla tavsiye ettiğim bir yapım olmuştur. zor geliyor gerilim türünde bu kadar iyi filmler.
  • düşük beklentilerle izlemeye koyulup, kötü oyunculuklara rağmen çok beğendiğim film.bu tarz filmlerde birçok sıradışı senaryoyu izledikten sonra artık birbirine benzeyen filmlerden sıkılmıştık.ilaç gibi geldi.
  • hani, gizemli gerilimli film arayıp da, bir türlü sürükleyici ve gerilim tadı veren filmler bulamayanlara onerilir. ben sinema sanatına falan girmeden , gayet de sevgiliyle korku filmi izleme seansları icin onerebilirim bu filmi.
    ayrıca bir iki mantık hatası olsa da bence yaratıcı sayılabilecek bir senaryosu var. bir the others degil evet fakat izlenir.
  • akçakoca ankara arası otobüste denk geldim. ne oyunculara daha önce denk gelmişliğim vardı ne de filmi duymuştum. üstelik türkçe dublaj. ama yine gerildim izlerken. gerilim severler izlemeli bence.
hesabın var mı? giriş yap