• tübitak popüler bilim kitaplarından çıkmış gavin pretor-pinney imzalı bulutlar üzerine bir kitap. kitabın orjinali- the cloudspotter's guide- 2007 yılında perigee trade'den çıkmış.

    the cloud appreciation society ' e mal edilmiş bir kitap olmakla beraber gköyüzünde iki damla bulut görünce aklı başından giden insanlar için bulunmaz nimettir. detaylı anlatımlarını kendi içindeki bir testle taçlandıran kitap tübitak kitaplığına dahil olarak türk bulutseverlerine de güzel bir örnek teşkil etmektedir.

    kitabın az buçuk kurcalanmasından sonra akla düşen bulut sevenler derneği -the cloud appreciation society- de neyin nesi sorusunu karşımıza http://cloudappreciationsociety.org/ u çıkartıyor.

    görüyoruz ki 12 tl gibi bir rakama bu derneğe üye olabiliyoruz.-karşılığında bulut sevenler derneği üyeliğini içeren iki üç parça kağıt gönderiyolar- burada bir sürü pembe dünyalı insan bulutlar üzerine aktiviteler düzenleyip, şiirler yazıp, fotoğraflar çekiyorlar. totalde gey bir olay. ama işte bunun da müşterisi var demek ki.
  • başlığa girince istemsizce güldüm. sadece iki entri mi?
    hani hepimiz bulutlara bakıp hayal kuruyorduk?
    bulutları bazı nesnelere benzetiyorduk hani?
    neyse işte. buluta dair herşey bu kitapta bulunabilir. düzinelerce kaynak karıştırmaya gerek yok.
    bulut sevenler derneği manifestosu ile başlıyor kitap :)
  • güzel havalar için bagajda iki kamp sandalyesiyle dolaniyorum, güzel bı parka manzaraya çimene çökmeye hazır vaziyetteyim. bu kitap da yine sandalyelerin yanında. daha bitirmedim ama bulutsuz bı gökyüzünün yıllardır tarif edemediğim monotonlugunu yeknesak kelimesiyle benim icin tarif edip yine benim için çekilir mi kumulussuz bir güneşli gun diyerek hislerime tercüman olmus güzel kitap.
  • gavin pretor-pinney imzalı, temel bulut olusumlari, bulut turleri, tarih, sanat, politikada bulutlarin yeri vb. gibi icerige sahip kolay okunabilen bir basucu kitabı. tubitak baskisi da gayet guzel. uyumadan once renkli gorselleri birkac tür gozden gecirip birkac bolum okuyup dalip gidebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap