• paul newman ve tom cruise un oynadigi bir martin scorsese filmi*... robert rossenin cektigi the hustler* in devam filminde, newman* 25 yil sonra, ciragi cruise ile kaldigi yerden devam eder ve olaylar gelisir...
    (bkz: paranin rengi)
  • bilardo sevenlerin izlemesi sarttir, kesinlikle.

    hayatinizda (bir filmden) alabileceginiz en iyi hustling taktiklerini buradan alacaginiza emin olabilirsiniz.

    zaman zaman paul newman gibi, zaman zamansa tom cruise gibi olmak isteyeceksiniz. newman'in bilgeligi ve karizmasi, cruise'un ise kendini begenmisligini ornek almak isteyeceksiniz.

    super karakter betimlemelerinin yapildigi bu filmde, iki tane de surpriz gorebilirsiniz. hakiki bilardo oyunculari keith mccready ve steve mizerak (dunyanin en iyi oyuncularindandir ikisi de), karsiniza ezilen oyuncular olarak cikarsa sasirmayin. tabii gercek karakterlerini degil, baska karakterleri oynamaktadirlar bu kimseler, ancak yine de birer surpriz olurlar karsiniza ciktiklari zaman.

    zaten tom cruise ve paul newman'in film boyunca sergiledikleri ustun oyunculuk yeteneklerinin yaninda, bilardo sovlarini da muhtemelen bu adamlarin yardimi ile ogrendiler.

    ancak iyi birer oyuncu olmasaniz bile, eger goz aliskanliginiz var ise, newman veya cruise'un bilardo oynayislari, gozunuze "mukemmel" gozukmeyecektir. ama iki hollywood aktoru icin iyi bir is cikardiklarini soylemek gerek.

    filmin bir yerlerinde werewolves of london calmaktadir, bunu da yeni kesfettim.
  • paul newman'in muhtesem , tom cruise'un inanilmaz kotu bir sinema oyuncusu oldugunu tasdik eden , her sporseverin mutlaka izlemesi gereken, "the hustler" filminin devam filmi...ilk filmde de paul newman muhtesemdi... film balabushka istekalarin dünyadaki en değerli alet olarak görüldüğü zamanda çekilmiştir... şimdi genelde balabushkalar koleksiyon amaçlı alınıyor...
  • paul newman ve tom cruise un oynadigi clapton in it's in the way that you use it isimli guzel parcasiyla akilda kalan bilardo filmi

    (bkz: walter tevis)
  • amerikan analitik bütçeleme sisteminde harcama türlerine göre (altyapı, bakım-onarım, personel vs gibi) sınıflandırmayı anlatan terim.
  • (bkz: balabushka)
  • the hustler'ı izlemediyseniz, tam manasıyla anlayamayacağınız bir filmdir. tom cruise'un oyunculuğu zayıftır. paul newman'ın yanında çok sırıtır (hem gerçek hem de mecaz anlamda).
  • filmde tom cruise'un bilardo oynadigi elemanlar ozenle secilmis gibi, bulunabilecek en tipitip amcalar.
  • iggy pop'un kenarından kıyısından, forest whitaker'in de bodoslama göründüğü film.
    "sence de kilo vermeli miyim?" diye taa o zamandan soruyo forest..
  • yeniden kavuştuğu yaşam kaynağını 'karabasan'laştıran bir adamın öyküsüdür; sırf bu nedenle film tam bir 'rekabet' övgüsüdür. abd'de 'rekabetin' değil 'monopol'ün hüküm sürdüğünü hatırlatır; abd'de işin raconu çok önceden bellidir; kurnaz olmak / yenilgiyi bile kâra çevirebilmek ilk şarttır. fakat 'antik rekabet', rakibe saygı duymayı, rakiple güçlenmeyi ve rakibi dize getirme inancını gerektirir; oysa abd'de rekabet sadece rakibi kandırmak ve rakibin ayağını kaydırmak imasını taşır. the color of money, işte bu iki tür rekabetin mücadelesidir, bundan dolayı deadlock ile biter; modern çağda yenilenin blöf yapıp yapmadığından emin olunamayacaktır!
hesabın var mı? giriş yap