• en son 2009'daki soul kitchen dan beri* hasret olduğumuz yeni fatih akın filmi. çekimleri bitmiştir. merakla bekliyoruz.
  • filmin çekimleri küba, kanada, ürdün, almanya ve malta'da gerçekleştirilmiştir* hakikaten ilginç bir film bizi bekliyor.
  • fatih akin'in 2014 yilinda vizyona girmesi beklenen filmi. bu kez her zaman calistigi oyuncularla calismayacak gibi gorunuyor. tahar rahim, joel jackshaw, akin gazi simdilik belirlenen oyuncular.

    (bkz: http://www.imdb.com/…e/tt2245171/?ref_=nm_flmg_dr_1)
  • fatih akın'ın hakkında fazla malumat bulunmayan yeni filmi. küba'da çekimdeyken kendisi 'kızılderili' filmi diyordu, eksiden bir arkadaş da bingöl'e bağlamış. yeni gelen bilgilere göre ne o, ne o. yüzüncü yıl münasebetiyle konu ermeni meselesi. meds yeghern sürecinde kızını arayan bir babanın dramı anlatılan. hürriyet gerçi cannes'da aday gösterdi ama fatih akın aynı fikirde değil. kişisel nedenlerden ötürü filmi oraya vermedi, daha doğrusu geri çekti. kişisel nedenlerin diğer bir adı bazen 'baskı' olabiliyor.
  • 18 eylül 2014'te almanya'da gösterime gireceği açıklanmış, merak uyandıran bir fatih akın filmi.
  • ilginç bir film olacağa benziyor.
  • yetmiş birinci venedik film festivali'nde ilk gösterimi yapılacak olan fatih akın filmi.
  • merakla bekledigim fatih akın filmi. fragmani izledim heyecanlandim. tek diyecegim; fatih yaparsa olur.
  • fragmanindan anlasildigi kadariyla 16 ekim'de vizyona girecek olan filmdir.
    https://www.youtube.com/watch?v=khpz3ntpjtm
  • fragmanın altında yazan almanca açıklamayı google translate yardımıyla çevirince şöyle bir sonuç çıkıyor:

    "mardin, 1915: one night, driving the turkish gendarmerie along all armenian men. the young blacksmith nazareth manoogian is separated from his family. after he manages to survive the horror of the genocide, years later it reached the news that his twin daughters are alive. owned rediscover the thought of her, he follows in their footsteps. they lead him from the deserts of mesopotamia over havana to the barren, lonely prairies of north dakota. on his odyssey, he meets many different people, angelic and benevolent characters, but also the devil in human form."

    arada net bir şekilde "genocide" kavramına yer verilmiş. daha önce ararat filmiyle tepki toplamış ermeni asıllı atom egoyan'ın eşine ve pek çok ermeni asıllı oyuncuya yer verilmesi, akın'ın da şu ana kadar konusuyla ilgili ser verip sır vermemesi venedik'ten ödülü almasıyla bizi büyük tartışmaların beklediğini gösteriyor. buyur bakalım.
hesabın var mı? giriş yap