• ayreon'un the source adlı çok beklenen albümünün ilk single'ı. hikayenin başlangıcı. devamının yüksek beklentileri karşılayacağını doğrular nitelikte. çok da bi şey demiyim ben. spotify'da var. dinleyin.
  • 12 dakika 35 saniyelik müzik şöleni.
  • gel de yazma şimdi. arjen lucassen videoda hangi enstrümanları kimin çaldığını, hangi bölümlerdeki vokallerin kime ait olduğunu şarkı ile eş zamanlı olarak yazmakla kalmamış, aynı zamanda kullanılan enstrümanların markalarından teknik bilgilere, hatta bir bölümü çalarken kalın mi teline downtuning yaparak sole çevirdiğine kadar her türlü bilgiyi vermiş, hiçbir şeyi kendine saklamamış. alçakgönüllü adam.

    alınız.
  • (bkz: #66140767)

    açıklamalı, konukları tanıtmalı, kendi eğlenceli bilgilerini verdiği videoyu izlediğimde arjen lucassen'e olan sevgim kat kat arttı!

    yaptığı işten keyif alan insan, karşısındakine de heyecanını hissettiriyor ve bu adamın alçakgönüllülüğü o kadar hoşuma gidiyor ki, "bu kısımda stüdyoya sızan uzun hippi bu soloyu attı... iyi ki bu kısmı canlı çalmak zorunda değilim çünkü yeterince pratik yapmadan bir daha çalabileceğimi sanmıyorum ve pratik yapmaktan nefret ediyorum..." falan yazdığı kısımlarda kahkaha attım.

    albümün kahramanı russell allen olacak gibi görünüyor, onca iyi vokalin arasında bu şarkıda çok büyük öne çıkmış. ama sanırım albümün gizli kahramanı da ed warby olacak.

    videodaki michael mills'in "zero zero one zero one one..." kısmıyla ilgili trivia çok hoştu, bu adamlar albüm yapmamış, müzikal bir beyin fırtınası yapmış ve aynı zamanda eğlenmiş lan resmen.

    simone simons yıllar geçtikçe güzelleşiyor arkadaş.

    floor jansen'den tüm konuklardan ayrı bir samimiyetle bahsetmesi de çok hoşuma gitti, kendisi diğer konuklardan öte ayreon'un kadrolu elemanı sayılıyor ya artık, diğer konukları daha mesafeli överken floor jansen'e gelince "şimdi videonun burasına kadar bizden ayrılmadıysanız sizlere çok önemli birini daha göstereceğim..." falan yazması ve kadının ne kadar karizmatik olduğundan dem vurması, "çocukken de meğer biyolog olmak istermiş..." diye kişisel bilgi falan vermesi de çok sevimliydi açıkçası, hani daha bir samimiyetlerinin olduğunu hayranlarına da hissettirmesi çok hoşuma gitti.

    tüm albümü böyle kendi açıklamalarıyla, kayıt görüntüleriyle yayınlasa, yemin ederim hiç sıkılmadan film izler gibi, dizi izler gibi tüm altyazıları okuyarak dinlermişim onu fark ettim.

    ayrıca tüm proggerların içinde iş klavyeye gelince "dur şu synth tonlarla bir oynayayım, aa ne güzel ses buldum ama bunu nerede kullanacağım ki, aa buna basınca nebçim de acayip ekolu ses oluyor hehe, uuu tona bak ama benim şarkılara gitmez..." gibi bir ukte olduğundan adım gibi emindim, ondan bile bahsetmiş ya haha, çok samimi, çok güzel bir insan bu arjen, vallaha!

    yaptığı en sıradan işi bile özenle, heyecanla, kendine has bir şekilde yapan insanlara zaten hayranım, bu adam tek başına koskoca bir ayreon yarattı, sıradanlık bir yana, bayağı yapılmamışları yaptı ve hala özenini, heyecanını ilk günkü gibi koruyor, ne kadar övsem az gelecekmiş gibi, çok çok çok hoşuma gitti.
  • tommy karevikin yardırdırğı ayreon şarkısı.
hesabın var mı? giriş yap