• 8 films to die for korku filmleri festivalinin bu seneki filmlerinin arasında yer alan dandik korku filmi. vasatın üstü bile denemeyecek film, kendi adıma bedava olsa bile izlenmeyecek filmler kategorisine üst sıralardan giriş yaptı. neden, çünkü; konu klişe, hikaye kilişe, final belli, yaratıcılık sıfır, efektler fena olmadı düşüncesiyle heryerden pörtleyen hasatçılar iç bayıcı vs.

    anlayamadığım ayrı bir olay, bir imdb yorumcusunun film hakkındaki övgüleri, kendisi film hakkında ''dark city meets the matrix meets jeepers creepers meets underworld meets forrest gump'' demiş. sanırım film içinde insanlar güneş gözlüğü takıp çöp poşetine benzer siyah pardesüler giydiği zaman hemen the matrix , sarışın bir kızla aşk varsa forrest gump, genellikle koyu renkler hakimse underword , boyut değişimi olup, kötülerin kafaları sallanıyorsa da dark city oluyor. jeepers creepers a nasıl benzettiğini anlayamadım, vardır bir bildiği kendisinin ..

    genel olarak bana göre, karman çorman, filmlerden, kliplerden ** ne araklayacağını şaşırmış yavan film. olsa olsa çakma bir butterfly effect olabilir, biraz da wes craven'in they sosuyla * unutmadan birazda monsters inc.

    sevgi korkuyu yener mesajını da çok yaratıcı bulduklarından ve filmin olur olmaz yerlerıne serpıstırdıklerınden dolayı ayrıca kutluyorum.
  • sözüm "gitmeden önce sözlükte bir bakayım ama iki tane entry var, fikir edinmek için yeterli sample yok, gitmezsem çatlarım" diye düşünene... sakın gitmeyin hayvan gibi boktan bir film. hayatım sinema'da tanıtımını görüp bir şey sanmıştım...
  • "lan ben bu kadar zengin miyim?" diyerek sinemadan çıkmamı sağlayan film..
    gitti para yahu..
  • --- spoiler ---

    bariz bir $ekilde dark city den çakmalar vardir: adamimizin her yeni hayatinda, dunya ona gore yeniden duzenlenir ve adamimiz uyandirilir. izleyince "yuh artik" dedim. bir sahnede de ghost filmine gonderme yapilmi$tir: kotu adam bizim adami tutar ve hizla ilerleyen metroya dogru atlanir, duvarlardan gecilir ve icine girilir. daha bir cok filmden cakma sahneler vardir. film bittigi zaman $oyle du$undum: yeni nesil genclige son 15 senenin ozeti verilmi$. halbuki fragmani ne kadar guzeldi..

    --- spoiler ---
  • film afişlerine bakıp da "hangisine girsek" diye düşündüyseniz ve es kaza filme girdiyseniz bu sözleri okumakta geç kalmışsınız demektir. ha henüz öyle bir hata yapmadıysanız, sizi kutlarım. ömrünüzün 2 saati hala sizde. ama benimki artık yok.
  • deyim yerindeyse hayatimda izledigim en sikindirik film. hicbisey anlamadigim gibi kotu efektlerle, dandik bi hikayeyi anlatmaya calismislar. sukurler olsunki divx denen bisey var. yoksa gittiydi 10 kaat
  • black smoke olayına bu film de girmiştir.ama bunlar açıklıyo.kötü bi film.
  • 2008in ilk korku felaketi. başka türlü bir tanım aklıma gelmedi efendim. 1822 imdb kullanıcısı filme utanmadan sıkılmadan 6,2 puan vermişler. allah belanızı versin diyorum. filmden daha çok oyu verenlerden tiksindim.

    --- spoiler ---

    filmi öven o dombili (bkz: #11995956) muhtemelen filmin yapımcı kadrosundaydı. jeepers creepers'a hasatçılar kavramından dolayı, forrest gump'a da 1-2 sahnede duyulan "run, run" repliğinden dolayı gönderme olduğunu düşünmüştür bence. allah onun da belasını versin.

    --- spoiler ---
  • hikayenin bir kısmını da monsters inc'ten aparmış kötü film..

    ciddiyim..
  • imdb'e kanaraktan bir hevesle izlenmeye başlamış fakat ilerledikçe "allahım yeter bitsin bu acı" dedirtmiş, ömürden ömür çalan film...
hesabın var mı? giriş yap