• (bkz: dlug)
  • 2007 yapımı assaf bernstein yönetmenliğindeki israil filmi ve bunun 2010 yapımı john madden yönetmenliğindeki, helen mirren gibi ünlü oyuncuların rol aldığı hollywood versiyonunun adı.

    orijinal filmi (hahov adıyla da biliniyor) izledim ve ilgi çekici buldum. yeni versiyon ise önümüzdeki aylarda sinemalarda olacak ve ilk filme göre 20 dakika kadar daha uzun.

    film, 1960'larda berlin'deki bir alman doktorun, savaş sırasında yahudilere yönelik vahşi deneyler yapan bir nazi doktoru olduğu için mossad tarafından israil'e kaçırılmak istenmesi ve bundan 30 yıl sonra olayın kahramanı üç israilli ajanın başına gelenler üzerine. flashback tekniği ile ilerleyen filmde, ilginç bir olay örgüsü, dönemeçli bir senaryo var.

    2007'deki film, karakterler ve hikayenin karmaşıklığı açısından geliştirilmeye uygun, umarım hollywood versiyonu da biraz daha derinlik katar, aksiyon sahnelerine yoğunlaşmaktansa.
  • 2010 yili yapimi ve 31 agustos 2011 gunu amerika da gosterime giren filmdir. detayli bilgileri icin

    http://www.imdb.com/title/tt1226753/

    --- spoiler ---

    trailer ina gore senaryosu icin tahmin yuruttugum ama filmi izlerken beni sasirtan filmdir. bu sasirmaya ve cok beklenti ile izlemeye gitmeme ragmen filmi basarili bulmadim. rachel'in ulan bu aksam david'e veremedik bari stephan'a verelim seklinde cocuk sahibi olmasi ve sonucta filmi olusturan ve kahramanlarimizi zorluk altinda birakan bu borc'un da bu cocuga yuklenmesi biraz abarti olmus. onun disinda nazi doktoru rolundeki jesper christensen'in oyunculugu sapka cikarilacak duzeydeydi.

    filmden aklima kazinan iki sahne icin:

    - doktor bernhardt'in david'e siz musevileri katletmek niye bu kadar kolaydi biliyor musun diyerek, binlerce musevinin sadece 4-5 asker ile transfer edilebildigini anlatmasi ve david'i cileden cikardigi sahne...

    - filmin sonlarina dogru rachel'in stephan'a herkese gercegi soylemeleri gerektigini soyledikten sonra stephan'in verdigi cevap: truth is luxury...

    --- spoiler ---
  • iki herif arasında kalmış sivri suratlı bir hatunun hikayesi.

    edit: filme kaç verdiğimi merak edenleri kırmayayım: kemikli 7/10.
  • hollywood versiyonu, kusurları olsa da güzel yazılmış ve oynanmış iyi bir seyirlik.
  • filmden geriye aklımda kalan en vurucu sahne doktorun kimliğinin saptanması için kızın boynundaki küçücük kolye ile fotoğraf çekmesi oldu. eee ne var bunda demeyin yıl 1965 anasını satayım.007 bond felan mosad ajanları yanında stajyer gibi kalıyor.
  • bu filmi şarkı ile anlatmamız gerekirse holier than thou diyebilir, you lie so much you believe yourself kısmına vurgu yapabiliriz.
    nota dökersek do, si... yok lan bildiğin 4,5 işte.
  • 90 yaşındaki bir adamla 70 yaşındaki bir kadının dövüştüğü inanılmaz heyecanlı sahnelere sahip müthiş aksiyon filmi. heyecandan yerimde duramadım.
  • bunun eski bi versiyonu olmalı ki çok tanıdık geldi film bana. ayrıca film kendini az da olsa izletiyor. fena sayılmaz.
  • 3 mossad ajanının bir nazi (tabip) subayı yakalayıp israil'e getirmeye çalışırken başlarından geçenlerin ve sonrasının anlatıldığı yapım.

    başrolde rachel karakteri ile helen mirren yer almakta. yaklaşık 2 saat süren macerada tom wilkinson (stephan) ve ciaran hinds de yaşlı ve kifayetli helen'e eşlik ediyor.

    sarmal zaman kurgusu, dönüşler, inişler, çıkışlar yapımı tatmin edici kılmış. seçilen müzikler de filmin ruhuna uygun. 60'lara ait pek çok obje ustaca işlenmiş yapım akıp giderken.

    ansızın peydah olan dieter vogel, duygusal ve asil david, anne rachel... orijinal karakterler çizilmiş doğrusu. klasik ajan filmi anlayışına ait klişelerin çoğu çöpe atılmış. finalde yaşını başını almış iki kişinin gösterdiği performans dediklerimin dayanak noktası.

    kalıplardan sıkılmış, farklı renkler arayan aksiyon ve suç tutkunlarının tam aradıkları kan bu film. izlemeye, izletmeye değer.
hesabın var mı? giriş yap